Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niesystematyczna jak zawsze

NIE POTRAFIE BYC SYSTEMATYCZNA A PRZEZ TO POTEM SAME KLOPOTY-POMOCYYYY!!!!

Polecane posty

Hej... moze to smieszne ale jestem zdesperowana./... wszystko robie na ostatnia chwile...:( mam swiadomosc ,ze jest to zle ze przez to miaalbym lepsze oceny na kolokwium, a tak to musze po nocach siedziec i sie meczyc... tak tez jest z listami-odpisuje dluugo..[przez to ostatni list doszedl w dzien smerci babci a ona tak na n iego czekala:(] mialam tyle wolnego , i.. .nic..... nie ruszylam palcem nawet ksiazeczki,...:(a jutro kolokwium i sumienie nie pozwala mi spac... moge robic doslownie wszystko byle nie to co pilne iwazne.... prosze dajcie jakies rady , bo juz sama z soba nie wytrzymuje!!!!!! moja mama w przeciwienstwie do mnie jest praktyczna, zawsze wszystko woli zrobic wczesniej ....a ja,.. nawet na przystanek gonie z wywieszonym jezorem.

Gość blue blue
to jest beznadziejny przypadek, tez tak mam i z tym sie nic zrobic nie da.... maiałam trzy tygodnie czasu na robote, a teraz po nocy siedzę....zaległosci mam nawet roczne....

Moim zdaniem najlepszym lekiem na niesystematyczność i sklonnosci do przepuszczania czasu przez palce jest znalezienie sobie kilku ciekawych zajec. Moze to byc basen, dodatkowa, dorywcza praca, cokolwiek! Moja zasada jest taka - im mniej masz czasu - tym lepiej i szybciej wszystko robisz. Kwestia dobrej organizacji :D Sprawdzone!!! :D

hmhm...a juz mialam nadzieje.... tzn ja wlasnie juz sie zapisalam na kurs angielskiego , na kurs komputerowy .... nawet jak kiedyas serio mialam duzo zajec to bylo tak samo!!!!!! p o prostu robie wszystko tylko nie to co jest obowiazkowe tylko robie to co m isie podoba...:/ a o otamtym staram sie ,,zapomniec'':) denerwuje mnie to bo jestem kumata , wiem ,ze mialabym lepsze oceny a tu przez moje niedbalstwo i niesystematycznosc takie numery....

Gość podnosimmy../

Gość pliiis niech sie ktos wypowie

Gość pliiis niech sie ktos wypowie
przez to że nikt sie nie wypowiada jestem totalnie zagubiona :o czekając na pasach az zapali sie zielone światełko ja zasypiam :o

Gość Carisa
Ja nie pomoge bo mam tak samo!!! I mi np nie pomaga to ze mam mniej czasu bo zawsze wysmysle cos zeby nie robic pilnych spraw. Jestem cały dzien zajeta: jezyki , aerobik , praca i to mnie wcale nie mobilizuje do robienia rzeczy najwazniejszych tylko zmeczona klade sie spac i mysle ze zrobie to rano a i tak nie robie i tak kolo sie zamyka. To jest straszne. Czasem uda mi sie jakos zmobilizowac zrobie jakies ruch np przez 2 godziny sie ucze i pozniej konic i juz wiecej do tego nie wracam. Nawet z wysylaniem smsow sie ociagam a co dopiero jakbym miala odpisac na list

ja mam tak samo :) też wiem, że mogłabym mieć dużo lepsze oceny, ale jestem strasznie niesystematyczna i zaczynam się uczyć na dzień przed sprawdzianem przypomina mi się około 22 :o i potem wszystko mi się miesza :( ale jakoś się dostałam ponoć do tego najlepszego liceum w mieście :p hehe czy ja wiem czy takie najlepsze :) :D ja nawet już nie siedze po nocy, po prostu szkoda snu, zdrowie ważniejsze i dobre wyspanie się ;) dziś olałam biolę a jutro kartkówka... i jakoś nie jestem zrozpaczona... hej! a może ktoś z Was studiuje psychologię? Jest tak dużó zagadnień biologicznych? ale takich typowo biologicznych? bo ogólnie człowiek jako istota społeczna bardzo mnie interesuje, ale te tkanki, komórki:o bardzo chciałabym byuć psychologiem i pomagać ludziom:) oglądałam strony rekrytacji i trzeba zdawać angielski, polski i dodatkowo do wyboruL historia ciola lub matma, wiec skoro jestem na tym mat-fizie to znam matme

Od strony pacjenta po terapiach: na pewno biologii jest sporo, bo musi być. Wiele objawów np. nerwicy objawia się somatycznie - fizycznie. No ale psycholog zawsze może, i często to robi, odesłać pacjenta do specjalisty w jakiejś konkretnej dziedzinie medycyny (np. kardiologa, bo kołatanie serca nie musi być akurat spowodowane atakiem paniki, tylko chorobą).

Gość Ty nie jestes niesympatyczna
tylko masz problemy z mobilizacją i organizacją czasu, zobaczysz w doroslym zyciu nie bedziesz miala takich dylematow, bo zobaczysz tylek na zakręcie... Ehhh Wy macie problemy ;))

ok ,moze dla ciebie to nie problem ale dlam nie akurat w tym momencie jest... przez to mam problemy i klamie[aaa oddam jutro,,aa nie oddalam bo nie mialam juz tuszu w drukarce, bo bylam na pogrzebie, bo wyjechalam bo bylam w szpitalu] i zle sie z tym czuje no:(

Gość mam tak samo
i wiedz, że Kachni ma rację. paradoksalnie, im mniej masz czasu, tym więcej rzeczy zdążysz zrobić.

Gość to prawda...
a potrafisz, w zakładanych tematach pisać mniejszymi literami?

Gość ja ci powiem iz
masz taki charakter.... moja kolezanka jest kujonem i ona sie trzesie jak czegoś nie zrobi...

Gość lolooo
Kachni ma racje. gdy pracowałam i miałam mało czasu, to wszystko robiłam od razu, nic nie zostawiałam na pozniej. a teraz wszystko na ostatnią chwile.

oto moje porady: musisz być systematyczna, nie możesz robić wszystkiego na ostatnią chwilę, miej świadomość, ze jest to zle ze przez to miaalbyś lepsze oceny na kolokwium, a tak to musisz po nocach siedziec i sie meczyc... tak tez jest z listami-odpisujesz dluugo..[przez to ostatni list doszedl w dzien smerci babci a ona tak na n iego czekala] mialaś tyle wolnego , i.. .nic..... nie ruszylaś palcem nawet ksiazeczki,...a jutro kolokwium i sumienie nie pozwoli ci spac... mozesz robic doslownie wszystko byle nie to co pilne iwazne....

Gość nic nie zrobisz .

Gość dalej to samo....
i chuj mnie jasny strzela, ze jestem taka beznadziejna, pierdole w bambus i dalej frytki...same tyły do dupy to wszystko, nic mi sie nie chce, juz nawet mi sie nie chce ludziom tłumaczyc, czemu zawaliłam.. wyłączam telefon i chuj!!!