Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jinka

okres a ginekolog

Polecane posty

Gość jinka

Dziewczyny czy wiecie moze jak wyglada sprawa z okresem, kiedy chce sie isc do ginekologa? Nigdy wczesniej nie zdarzylo mi sie , ze akurat dostalam okres dzien przed umowiona wizyta, takze za bardzo sie nie orientuje:P Wczesniej mialam zamrazana nadzerke jakies 2 m-ce temu, lekarz powiedzial ze po 2 m-cach mam przyjsc na kontrole, czy wszystko sie zagoilo, no i ide jutro, ale dostalam okres i tak sie zastanawiam, czy bedzie mozliwe dokladne mnie zbadanie i ocenienie czy wszystko sie ladnie zagoilo..... Jak myslicie ? Dzieki za odpowiedzi:)

Gość już wiem
ja bym jednak przełożyła wizytę...z okresem do ginekologa na badanie? krępujące by to było dla mnie...i co będziesz przy nim wyciągała tampon albo podpaskę? zdecydowanie bym przełożyła wizytę,ale ty rób jak uważasz...pytałaś o zdanie

nic przyjemnego to nie jest ale jak mus to mus.Jak byłam w ciąży dostałam niezłego krwotoku też sie wstydziłam położyć na łóżko,ściągnąc podpaske wtedy kiedy wsyztsko mi ciekło dosłownie po nogach ,ALE SĄ W ŻYCIU TAKIE SYTUACJE ŻE TRZEBA PRZEZWYCIĘZYĆ WSTYD. Zresztą lekarze nie jedno już widzieli.

Gość jinka
dziekuje za odpowiedzi.Tyle ze dla mnie nie jest akurat takim wstydem pojscie do ginekologa podczas okresu, mimo ze wszystko "tam" ubabrane od krwi .Bardziej chodzi mi o to, czy bedzie mogl ocenic stan moich scianek macicy (chyba o to chodzi, nie znam sie na rzeczy), gdzie byla zamrazana nadzerka.Bo na moj chlopski rozum :P to jesli bedzie zalegala tam krew ze sluzem, to moze nie zobaczy , czy zabieg sie udal i czy wszystko sie ladnie zagoilo.No nie wiem czy wam dobrze wyjasnilam o co mi chodzi, ale mam nadzieje, ze sie polapiecie w tym wszystkim....Pozdrawiam !! Pewnie przed wizyta, sama sie go jeszcze zapytam, czy chce mnie zbadac, mimo mojej miesiaczki.

Gość okocim
ja bym przełożyła tą wizytę na inny termin (jak tylko Ci się skonczy okres i plamienie). w końcu kilka dni nie zrobi Ci róznicy, a ginekolog będzie mógl porządnie Cię przebadać. pamietam, że ja po nadżerce miałam przyjść na kontrole własnie po zakończonym okresie. pozdrawiam:) ps.a w sumie to możesz jutro isc do lekarza i niech on podejmie decyzje co z Tobą zrobić;)

Gość jinka
no i poszlam na te wizyte, odrazu zapytalam sie czy to, ze mam miesiaczke, oznacza ze powinnam przyjsc na przyklad za tydzien, a lekarz odpowiedzial, ze okres to dla niego normalka i widzial juz w swoim 20-stoletnim doswiadczeniu gorsze rzeczy:P a wiec mnie zbadal, teraz wiem, ze miesiaczka nie stanowi zadnego problemu:) Bylo to moze troszke klopotliwe, bo nie chcial mu pomlamic dywanu przy zdejmowaniu majteczek, ale uzylam chusteczki:P Juz dalej nie bede sie zaglebiac, bo to nie interesujace:P Pozdrawiam goraco!!

Gość zsbada ale i tak nic nie
bedzie wiedzial ,moja siostra tez poszla z okresem na umowiona kontrol po przypalaniu nadzerki.Lepiej przeloz wizyte.