Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Peter Gragelmann

Polki mieszkajace na stale w Niemczech

Polecane posty

no co !? próbuję ruszać stronką :-D :-D :-D :-D

no dooooobra :-o przyjdę za godzinkę ......ale jak tu nikt nie będzie konwersował to zacznę zacznę śpiewać :-p

Gość w sobote
i to o tej porze nikt tutaj nie zaglada, maja ciekawsze zajecia na sobotni wieczor, nizeli siedzenie w internecie

to dzisiaj SOBOTA ???? k urcze w porę przypomniałaś to ja zaraz zamknę dzieciaki w piwnicy na klucz męża nie ma to jak raz ! zarz się wyszykuję i pójdę w długą no i nie spodziewajcie się mnie jutro .... ..... będę odpoczywać po sobotniej nocy ;-p

e tam ja wlasnie ogladnelam 3 kawalki z grupa Mozarta Jo dzieki za linki sa wspaniale :D [tanczaca lala] no lece ogladac TV

sama nie wiem czy to juz.....hmmm....ale cos za bardzopcha sie czuje....a ide do wannny i zobaczymy co bedzie dalej sie dzialo.....

No niestety :-o nie udało mi się zwabić dziatwy do piwnicy :-p w związku z tym będę tu dzisiaj od czasu do czasu zaglądać ************************** poza tym w przeciwieństwie do Xsa nie uważam żeby rozmowa z wami była gorsza od połowy znanych mi sposobów spędzania wolnego czasu no już nie mówiąc o tym że tu takie ważne rzeczy się dzieją 🖐️ hej Gingera lece nalewać ciepłej wody do miski ;-)

e tam zaraz do piwnicy na strychu lepiej sie bawi. No moj maz uwielbia to slowko oznacza cos zgola innego niz po Polsku, wiec jak mowie, ze ide na strych to ma radoche po pachy.

dla tych co nie mają nic lepszego do roboty proponuję wyciągnąć dołki ( w innym slangu : szkło ) :-) i na poprawę humoru http://clips.pl/27/die+Arzte++Manner+sind+Schweine/

Gość kaasiia
witam mam duzo pytan i mam nadzieje ze ktos bedzie w stanie mi na nie odpowiedziec.OD 4 lat przebywam w niemczesz , tu mieszka moje rodzenstwo ,moi rodzice nie zyja .Jestem jedyna co jest w niemczech na czarno , nie jest latwo ,ale w polsce nie mam nikogo ,zastanawiam sie czy mialabym jakas mozliwosc tutaj zyc legalnie .Jesli jest ktos kto wie jak to mozna zalatwic prosze o odpowiedz.

wyjsc za maz :) zalozyc firme, znalezc pracodawce, ktory udowodni urzedowi pracy, ze nie moze takiego dobrego Niemca znalezc i jestes mu niezbedna macie jeszcze inne pomysly Jo nie wis na tym czacie pobudka Limes rzucasz haslo i Cie nie ma

Gość kaasiia
mam chlopaka niemca od 3 lat mieszkamy razem ale do zeniaczki mu nie spieszno chcem cos na wlasna reke zrobic zeby nie myslal ze jestem od niego uzalezniona

Gość kaasiia
myslalam o "ich ag" ale potrzebuje meldunek najpierw a z tym tez ciezko

Ksiu zajrzyj jeszcze pewnie pojawia sie dziewczyny, ktore maja inne pomysly

kasia nie że nie chcę ale kurcze nie mam pojęcia :-( a nie możesz zameldować się u chłopaka ? trudno tak radzić jak nie znamy twojej dokładnej sytuacji

to zalezy ile masz lat czy się uczysz , gdzie pracujesz, jakie masz stosunki z rodzeństwem ? może oni mogli by ci pomóc ? chociażby z zameldowaniem , a na jakich zasadach jest tu rodzeństwo?

noooo mimo wszystko polski tekst jest mniej \"dosadny\" : Hallo, mein Schatz, ich liebe Dich, Du bist die einzige für mich. Die anderen find ich alle doof, deswegen mach ich Dir den Hof du bist so anders ganz speziell ich merke sowas immer schnell jetzt zieh dich aus und leg dich hin weil ich so verliebt in Dich bin gleich wird es dunkel, bald ist es Nacht da ist ein Wort der Warnung angebracht: Männer sind Schweine traue ihnen nicht, mein Kind sie wollen alle das eine, weil Männer nunmal so sind Ein Mann fühlt sich erst dann als Mann, wenn er es Dir besorgen kann, er lügt, dass sich die Balken biegen, nur um Dich ins Bett zu kriegen Und dann am nächsten Morgen weiss er nicht einmal mehr wie du heisst rücksichtslos und ungehemmt Gefühle sind ihm völlig fremd Für ihn ist Liebe gleich Samenverlust Mädchen, sei Dir dessen stest bewusst: Männer sind Schweine, frage nicht nach Sonnenschein, Ausnahmen gibts leider keine, in jedem Mann steckt auch immer ein Schwein Männer sind Säue, glaube ihnen nicht ein Wort, sie schwör\'n Dir ewige Treue, und dann am nächsten Morgen sind sie fort Yeah Yeah Yeah Männer - diese schrecklichen haarigen Biester die einen antatschen müssen Und dabei wollen sie alle nur dasselbe von einem Mädchen Uuhuhuuhuhuh Und falls Du doch den Fehler machst, und Dir nen Ehemann anlachst, mutiert Dein Rosenkavalier, bald nach der Hochzeit auf zum Tier Dort zeigt er dann sein wahres ich ganz unrasiert und wiederlich trinkt Bier, sieht fern und wird schnell fett und rülpst und furzt im Ehebett Dann hast Du King Kong zum Ehemann drum sag ich Dir, denk bitte stets daran: Männer sind Schweine, traue ihnen nicht, mein Kind, sie wollen alle nur das eine, für wahre Liebe sind sie blind Männer sind Ratten, begegne ihnen nur mit List, sie wollen alles begatten was nicht bei drei auf den Bäumen ist

taka mała refleksja moja dla uczących się języka (późna pora sprzyja dzieleniu się refleksjami :-p ) bardzo przyjemnie uczy się języka tłumacząc teksty piosenek naprawdę przede wszystkim nowe zwroty zapamiętuje się na zabój ;-) a przy tym nie mam tego znużenia jak przy tradycyjnych tekstach do nauki zresztą to nie tylko moje zdanie Wojtek Mann tez kiedyś powiedział, że angielskiego nauczył się usiłując tłumaczyć sobie teksty angielskich piosenek, które nota bene trudno było wtedy w\" jego czasach\" zdobyć

... ja też się cały czas uczą i będę się juz chyba uczyć do końca życia - a i wtedy zostanie pewnie jakiś niedosyt np. w tej piosence wyłapałam pierwszy raz: \" die einen antatschen müssen\" to : \"antatschen\" to chyba fonetyczny zapis z angielskiego nie ? **************** ciekawe kiedy pojawi się w słownikach jako niemieckie słówko :-)

ale JAJA wygląda na to że cały topik MÓJ :classic_cool:

Limes - kurcze ale ci zazdroszczę ! no chyba zara starego zwizytuje ;-)

Czy jest tu jakaś Polka mieszkająca w północnej Badenii, w Palatynacie lub w poł. Hesjii, chętnie nawiąże kontakt. Interesują mnie panie które lubią pływanie, jazda rowerową i wędrówka w górach, pozytywnie myślące, szczególnie pożądane.

no to mój maż pasuje jak nic :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D tylko że z połd. turyngii

Turingia za daleko dla mnie. Ale myślę że z biegiem czasu i do mnie się słoneczko uszmiechnie. Czekam na fajną panię, którą nie tylko że się nią zaopiekuję, ale chciałbym ją darzyć sympatią i miłością.

G I N G E R A AAAAAAAAA !!!!!!!!! NO - I - CO ?????? i co ? i co ? jak tam ? jak się nie odezwiesz do obiadu to uznamy że to już i zaczniemy gratulować :-D woda com ją do miski nalała .... wystygła :-(

a wam wszystkim piękne 🌻 Dzień Dobry ! 🌻 przyznaję [tu skromnie spuściła oczęta] wczoraj sączyłam winko wybujało mnie - fakt ! ale jakieś musi być dobry sort ;-) bo dziś jako ten skowronek wstałam i czuję się wyśmienicie :-D z pewną dozą nieśmiałości szybciutko przejrzałam topiki po których wczoraj ciątałam.... i no.... dobrze jest !.. hihi ... do moralniaka też nie mam powodu :-D