Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

padlinka

Czy to mozliwe ze sa jeszcze kobiety, ktore nie chodza w ciazy do lekarza!?

Polecane posty

Gość wari
zaden normalny lekarz nie kaze lykac pacjentce nic co zawiera ibuprofen !!!! (a wiec ibuprom) W ciazy mozna brac tylko to co zawiera paracetamol !!! "środki należące do tzw. niesterydowych leków przeciwzapalnych (NLPZ), produkowane na bazie ibuprofenu, naproksenu, aspiryny, szkodzą nie tylko w czasie ciąży, ale też gdy były stosowane na kilka miesięcy przed poczęciem dziecka. Dotyczy to kobiet, które zażywają środki z tej grupy 3–4 razy dziennie. Ryzyko poronienia sięga wtedy nawet 80 procent! " za: http://www.polki.wp.pl/wiadomosc.html?wid=4852300&kat=1676&katn=Ci%B1%BFa&widn=%A6rodki+przeciwb%F3lowe+a+wczesna+ci%B1%BFa

Dziewczyny, Moja kuzynka urodziła dwóch synów w wannie. :O Poważnie. Pierwszego jakieś 10 lat temu, drugiego 5 lat temu. O lekarzach nie chciała słyszeć nawet. Jej matka przecinała pępowinę nożem kuchennym :O A jak ta debilka poszła 3 dni po porodzie pierwszego do szpitala, żeby zbadali dzicko to lekarz myśłał, że ją zabije... Nie chciał się pod niczym podpisywać.. bo niby skąd może mieć pewność, że to na pewno jej dziecko (nie chciała dac sie zbadać). Ona jest lekko walnięta w głowę (nie niedorozwinięta tylko poprostu durna, że aż boli...) Każdy syn z innym kolesiem...

kureczko.........spację,to,ja,nawet,z,milą,checią,bym,sobie,\"porobiła\"/ale,dziecko,mi,się,dorwało,parę,dni,temu,do,klawiaturki,i...gdzieś,mi,ją,zapodziało:(.tzn,dokladnie,ten,drucik:)))))))))ma,14,miesięcy/więc,nie,ma,szans,/że,powie,gdzie,ją,ukryło:) obiecuję,że,jutro,idę,do,sklepu............:)

Gość ebusia21
A-B wiesz co do gynalginu czasami jest tak ze większą szkode moze wyżądzic nieleczona infekcja niz branie leków:) nie kwestionuje tego czy dobrze zrobiłas czy źle:) ja mam zaufanie do ordynatora szpitala:)

Gość ebusia21
Dzień dobry! Jestem w 23 tygodniu ciąży. Mój lekarz prowadzący, ze względu na zwiększoną wydzielinę, zalecił mi 3-dniową kurację lekiem Pinafucin, a następnie 10-dniową kurację Gynalginem. Wyczytałam jednak, że jest on zakazany w czasie ciąży. Czy stosowanie tego leku przeze mnie jest właściwe i konieczne? Nie chciałabym zrobić krzywdy mojemu dziecku. Bardzo serdecznie proszę o odpowiedź i z góry dziękuję. Temat: Gynalgin w ciąży Od: xxxxxxxx@wp.pl Data: N Lutego 8 2004, 23:56 Do: ginekolog@zdrowemiasto.pl Wiem, że w ulotce globulek Gynalgin producent uważa ciążę za przeciwwskazanie. Moim zdaniem dotyczy to I trymestru ciąży. W późniejszych miesiącach nie widzę uzasadnienia dla obaw przed tym lekiem. Może Pani spokojnie i zgodnie z zaleceniem swego lekarza stosować leczenie. a to z forum ginekologicznego:) oki koncze ten temacik:)