Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda1

opuchlizna w ciąży!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Magda1

jestem w 36 tygodniu ciąży. Od paru dni mam non stop opuchniętą kostkę prawej nogi.Czy któraś tak miała???????o czym to śwaidczy???????????

miałam podobnie, lekarz zaleciła podczas leżenia trzymać nogi troszke wyżej.

Gość Magda1
Niczym nie grozi taka opuchlizna?wiem ,ze jak po nocnym odpoczynkunie schodzi to chyba nie jest za dobrze?

To może być po prostu zatrzymywanie wody w organizmie... jedz mniej soli i słonych przetworzonych potraw (wędliny, itp). Więcej owoców i warzyw, pij delikatne herbatki ziołowe (dozwolone w ciąży), a wszystko powinno ustąpić. Ale jeśli to opuchnięcie jest jakieś dramatyczne, to biegnij do gina. powodzenia :)

Gość Magda1
nie jest straszne to opuchnięcie tylko wokół kostki prawej nogi,ale po nocy jest tak samo:(

Gość Nie lekceważ opuchlizny
A ja radze ci jaknajprędzej pójść do gina , w ostatnich tygodniach ciąży też byłam bardzo opuchnięta opuchlizna nie schodziła po nocy i gin położył mnie w szpitalu !!!

Gość Magda1
Co podejrzewał ze położył cię w szpitalu???to coś niebezpiecznego?????

jak lezalam na patologii ciazy to na mojej sali lezaly dwie dziewczyny, obie z opuchliznami roznego rodzaju w roznych miejscach :-) jedna miala od cukrzycy a druga od wysokiego cisnienia Jak to jest u ciebie? Nie masz czasem cukrzycy ciazowej?? Albo nadcisnienia?

Gość Magda1
ciśnienie mam 120/80 cześniej miałam niższe ale i tak jest w normie. Cukier też mam dobry wiec co to może być????????

To straszne - po raz kolejny wysoko lekcewazacy stosunek do ciazy, a co za tym idzie - zdrowia i zycia swojego wlasnego dziecka! Kobieto! Jesli cos Cie niepokoi, to od tego masz lekarza (chyba jakis ginekolog prowadzi Twoja ciaze?!), zeby jemu zadawac takie pytania! Opuchlizna moze byc TYLKO sygnalem ot - takiego zatrzymania wody w organizmie, ale moze byc tez sygnlaem bardzo powaznych chorob w ciazy prowadzacych nawet do zagrozenia zycia Twojego i dziecka! Przeciez na forum nikt Ci nie wywrozy, skad sie wziela Twoja opuchlizna!

Gość Magad1
Ale czasem nie możesz skontaktować się z lekarzem!!!!!!!!!!tak trudno to zrozumiec??

moze skoro nie mozesz skontaktowac sie ze swoim lekarzem prowadzacym to zadzwon do pierwszego lepszego, na pewno ci cos doradzi, w kazdej przychodni powinien byc ginekolog, wiec lepiej sprobuj bo to naprawde moze byc sygnal czegos co nie powinno nastapic

Gość Magad1
ale ja mam tylko opuchniętą delikatnie kostkę nic więcej co myślicie???

moze sie gdzies uderzylas moze to byc nic groznego, ale warto sie upewnic, wiec lepiej zadzwon gdziekolwiek

Trudno zrozumiec lekkomyslnosc, lekarzy ginekologow jest wielu, istnieje tez cos takiego, jak pomoc dorazna w szpitalu... tylko trzeba chciec... \"ale ja mam tylko opuchniętą delikatnie kostkę nic więcej co myślicie???\" - powodzenia w szukaniu wrozki ;)