Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madagarskarowa

pomóżcie dziewczyny proszę!!!!

Polecane posty

Gość madagarskarowa

witam! od 10 miesięcy zażywam tabletki anty. przez 7 miesięcy brałam stediril30 a od 3 miesięcy zażywam microgynon21 podłuższym braniu stedirilu zaczęłam się źle czuć...częste ból głowy złe samopoczucie itd...po zmianie na microgynon do pewnego momentu było ok niestety znowu zaczynam źle się czuć...mam częste zawroty głowy, ból głowy codzienny, ogólny stan fizyczny zły jestem ciągle śpiąca bardzo nerwowa. Niestety najbardziej zastanawia mnie to że od czasu gdy zaczęłam brać tabletki schudłam 6 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co ja mam zrobić ??? chce powrócić do dawnej wagi ponieważ bardzo źle się z czym czuję!!!!! odpiszcie dziewczyny.

Gość betttyyyyyyy
wybierz sie do lekarza ale nie ginekologa tylko endokrynologa-zleci bad.hormonalne.Byc moze ye objawy w ogole nie maja nic wspolnego z tabsami-raczej na moje oko wyglada to np na rozpoczynajaca sie nadczynnosc tarczycy

Gość madagarskarowa
rok temu leżałam w szpitalu miałam badania robione na tarczyce i nic mi nie wykryli...moja mama i siostra chorują na nadczynność tarczycy i właśnie mnie zastanawiało dlaczego ja mam wyniki w normie....czy po roku może się to aż tak znacznie zmienić? tzn czy z wyników w normie nagłe mogę mieć naczynność albo niedoczynność?

Gość betttyyyyyyy
moze-czasami nawet w ciagu miesiaca

Gość madagarskarowa
zeby zrobić badania na tarczyce to trzeba odstawic tabletki anty? czy normalnie biorąc tabsy mogę iść na pobranie krwi na tarczyce?

Gość Klaudia33
Ja mialam identyczny problem okazalo sie ze biorac tabletki rozwalam sobie watrobe bo moja gin nie zrobila mi podstawowach badan dopiero inny lekarz az zalapal sie za glowe. Po tabletkach dostalam cyste na jajniku i jakis guzek na piersi bylam w szoku okazalo sie ze mooj organizm tak reaguje na chemie. Odstawilam tabletki i po 3 miesiacach wszystko wrocilo do normy nie mowiac o mojej depresji i poplakiwaniu . Radze znajdz inny sposob antykoncepcji bo mozesz miec powazne problemy ze zdrowiem a pozniej jeszcze doszla grzybica pochwy. Teraz jestem zdrowa.

mam nadczynność tarczycy......wazyłam 46 kg mimo iz jadła duzo..ręce mi ise trzęsły i miałam wytrzeszcz oczu.......byłam nerwowa i TSH wykazało ze mam tarczyce i 3 rok leczę a hormony ise juz ładnie uspokoiły.czas zrobic badania forumowiczko

Gość madagarskarowa
do filomenka : tyle samo waże teraz...jesszcze rok temu moja waga wynosiła 52-53 kg a teraz ;(;(;( mimo tego iż jem tyle samo a czasami nawet wiecej niż dotychczas .... do klaudia 33 : a jaka forme antykoncepcji teraz stosujesz??? mam stałego partnera i prezerwatywy czy globulki mnie nie satysfakcjonują a chce mieć poczucie bezpieczeństwa przed ciąża ponieważ przez najbliższe dwa lata nie plauję jej.

Gość Klaudia33
Ja uzywam komputerka "Persona" ona pokazuje kiedy mam dni plodne i nieplodne. To badanie robi sie z moczu: Rewelacja zero chemii , prezerwatyw i narescie zero placzu i depresji. Kosztowala 400zl ale masz ja na cale zycie.

Gość madagaskarowa
kaudia moglabys mi bardziej przyblizyc ta forme antykoncepcji? jestem mloda nie rodzilam jeszcze ale mam stalego partnera i mam nadzieje ze gdzies tak za 2-3 lata bedziemy mogli sie zdecydowac na dziecko....na czym ta forma anty. polega?

Chcialabym tylko zaznaczyc, ze stediril30 a microgynon21 to jedno i to samo. Sprawdz sobie sklad . Nic dziwnego,ze nic co do skutkow ubocznych sie nie zmienilo. A jezeli chodzi o utrate kilogramow,to powinnas skontaktowac sie z lekarzem

Gość madagaskarowa
no wiesz nie jestem aż na tyle głupia żeby nie przeczytać ulotki przed zastosowaniem tabletek to że są to tabsy o tym samym składzie wiedzialam już o wiele wcześniej ponieważ są to tabletki tej samej generacji tylko że inne firmy farmaceutyczne je wyprodukowały nie mniej jednak gdy poprosiłam lekarke o zmiane przepisała mi je...albo jest za mało kompetentna albo ma jakiś cień prawdy w tym co mówi...myślałam że być może różnią się substancjami pomocniczymi i że może na te będę inaczej reagować....biorę tabletki już przez jakiś czas i uwierz czytałam o nich wiele a to czego jeszcze nie wiem to się pytam i oczekuję odpowiedzi na moje pytanie a nie na zupełnie inny temat...pozdrawiam !!