Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zdepilodo艂owana

sposob na wrastajace wloski

Polecane posty

takie spostrzerzenie tylko - Potrzeba matk膮 wynalazk贸w :D co nie? Czego to my nie nak艂ada艂y艣my na nogi 偶eby si臋 pozby膰 plamek i w艂osk贸w. A偶 samej mi si臋 chce 艣mia膰 czasami z siebie. Ale wierz臋 偶e jest na to jaka艣 skuteczna metoda. :) Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Keck
dopiero teraz trafi艂am na ten temat, a wrastanie w艂osk贸w to moja zmora od wielu lat :/ metod膮 pr贸b i b艂臋d贸w, stosowania mniej lub bardziej sklutecznych specyfik贸w w ko艅cu tego lata dosz艂am do zadowalaj膮cych efekt贸w ;) piel臋gnacja jest wprawdzie dosy膰 czasoch艂onna i trzeba j膮 wykonywac systematycznie, ale warto :) dodam, 偶e depiluj臋 nogi woskiem w plastrach (u偶ywam takich rossmanna - bardzo dobre!), czasem depilatorem przejad臋, ale nie lubi臋 za bardzo tej ostatniej metody, bo po depilatorze bardziej wrastaj膮. W艂a艣ciwie od maja nie u偶ywam maszynki - po niej te偶 wrasta艂y, a poza tym odrasta艂y bardzo szybko i 偶eby zachowac g艂adkie nogi, musia艂abym goli膰 je codziennie. Poza tym po maszynce w艂osy bardzo mi si臋 wzmacniaj膮 i po kilku takich zabiegach odrstaj膮 ciemne i mocne. Po wosku odrstaj膮 wolniej, w r贸znym tempie, sa s艂absze i jasniejsze. Ale do rzeczy :) m贸j zestaw piel臋gnacyjny to codziennie: wieczorem, podczas k膮pieli: - szorowanie (ale niezbyt mocne) 艂ydek i ud g膮bk膮 sizalow膮 namydlona p艂ynem pod prysznic - peeling n贸g i bikini (u偶ywam antycellulitowego dr Ireny Eris do n贸g i peelingu do twarzy z serii Clearskin Avonu do bikini- bo jest antybakteryjny) - potem stosuj臋 p艂yn Akneroxid L (jest to p艂yn przeciwtr膮dzikowy o sk艂adzie podobnym do Benzacne, poleci艂a mi go na wrastanie moja pani dermatolog) - po k膮pieli smaruj臋 nogi domow膮 wersj膮 p艂ynu Folisan (bo oryginalny Folisan jest drogi, 艣mierdzi i bardzo wysusza sk贸r臋) - p艂yn ten robi臋 z 2 tabletek Aspirin C, kt贸re rozpuszczam w wodzie, do tego dodaj臋 kilka kropel gliceryny i spirytusu kosmetycznego) - na koniec smaruj臋 nogi i bikini kremem Veet przeciw wrastaniu, o kt贸rego dzia艂aniu pisze na forum w temacie jego dotycz膮cym :) a rano jescze raz przecieram nogi i bikini tym domowym Folisanem i smaruj臋 kremem Veet. wiem, ze du偶o tego, ale efekt jest taki, 偶e w ko艅cu moge pokaza膰 nogi latem - nie jest idealnie, ale jest zadowalaj膮co :) pami臋tajcie, ze najwazniejsza jest systematycznosc :) pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upupupupu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upupupupu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 martkaaa88
witam, je偶eli chodzi o wrastaj膮ce w艂oski, czy te偶 czarne kropeczki to jak pewnie wi臋kszo艣膰 z was mam z tym problem. Na pocz膮tku nic z tym nie robi艂am, z nadziej膮, 偶e samo zniknie, p贸藕niej jednak zacz臋艂am wydusza膰. zosta艂o mi mn贸stwo ma艂ych blizn, a problem nadal nie znikn膮艂. By艂am u dermatologa, kt贸ry stwierdzi艂, 偶e jedynym rozwi膮zaniem jest porzucenie tradycyjnej maszynki i wybranie si臋 na wizyt臋 do kosmetyczki na zabieg woskiem, b膮d藕 u偶ywanie depilatora. Z pierwszej mo偶liwo艣ci p贸ki co nie skorzysta艂am, a je偶eli chodzi o depilator to wydaj臋 mi si臋, 偶e w艂oski wrastaj膮 cz臋艣ciej. Tak偶e pozostaje mi depilacja woskiem, kt贸r膮 pewnie nied艂ugo zalicz臋 i w miar臋 mo偶liwo艣ci postaram si臋 jak najszybciej napisa膰 o efektach i o tym, czy rozwi膮zuje to problem z wrastaniem w艂osk贸w. Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anka szklanka pur blanka :)
a ktoras z was stosuje clarena-no more hair silver emulsion??j a zakupilam wlasnie ,wczesniej dostalam kilka saszetek u kosmetyczki i w sumie bylo niezle dlatego postanowilam zakupic cala tubke ale narazie krotko uzywam zeby oceniac efekty.

Udost臋pnij ten post

to tera ja - mam problem z wloskami bikini - probowalam roznych metod - glownie opisanych wyzej. teraz jest juz duuuzo lepiej, a stosuje: - golarki jednorazowe - uzywane max 5 razy - przy goleniu jedynie zimna wode (metoda meza;)) - golenie z wlosem, dopiero po tym pod wlos - (metoda od dermatolog) zawsze po depilacji (3 dni - ja sie gole co 2 dni wiec codziennie) smaruje pasta IMAZOL na noc (jest biala warstwa) - jest tez krem, wszytsko bez receoty - no i to polecam - na prawde pomoglo zostaly jeszcze ciemne przebarwienia ale dermatolog twierdzi, ze to z czasem tez minie

Udost臋pnij ten post

mi w艂oski zacz臋艂y wrasta膰 po 2-krotnym u偶yciu depilatora, wi臋c naprawd臋 nie trzeba by艂o wiele. Do tej pory sama je wyd艂ubywa艂am p臋set膮 lub ig艂膮, ale mimo dezynfekcji przed i po, powsta艂y paskudne stany zapalne. Wczoraj by艂am o dermatologa - mam przepisany antybiotyk Azitrox (na 3 dni), 偶el Davercin i krem Belogent. Przyznam, 偶e ju偶 po 1 dniu widz臋 popraw臋 - krostki sciemnia艂y, lekko si臋 zmniejszy艂y. Mam nadziej臋, 偶e stan moich n贸g nadal b臋dzie si臋 poprawia膰, a po kuracji tymi preparatami mam zamiar wypr贸bowa膰 krem Keranorm ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja te偶 si臋 dopisz臋 skoro
topic od偶y艂. U mnie sytuacja jest taka, 偶e w艂oski wrastaj膮 mi tylko w okolicach bikini - i tylko w r贸偶nych takich zakamarkach, zagi臋ciach (np. pod po艣ladkami) - nie wiem, jak to wyt艂umaczy膰 - tam, gdzie si臋 najcz臋艣ciej zgina, siedzi na tym itp. Usuwam past膮 cukrow膮 lub depilatorem. Oczywi艣cie stosuj臋 peelingi, smaruj臋 kremem veet po depilacji, czasem zasypk膮 dla dzieci. Ale najskuteczniejszy jest peeling, a to co wyjdzie - wyrywam p臋setk膮 (nie tak, jak kto艣 napisa艂 na 1 stronie, 偶eby tego nie robi膰) - wtedy przynajmniej to miejsce si臋 goi. A to, co mnie jednak najbardziej irytuje - to ta g臋sia sk贸rka. Ale mam wra偶enie, 偶e to nie po depilacji - tylko po protu tak jest. A pod pachami gol臋 od lat - i nic nie wrasta - a wr臋cz przeciwnie - w艂osk贸w ro艣nie du偶o mnie i delikatniejsze, ja艣niejsze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja te偶 si臋 dopisz臋 skoro
zapomnia艂am - bo kto艣 wspomina艂 o clotrimazolum. Ja tego nawet u偶ywam na katar - i pomaga :-) wi臋c jest to 艣rodek na r贸偶ne sprawy, nie tylko te.....wiadome. A to z katarem - poleci艂 mi lekarz, 偶eby troch臋 posmarowa膰 w nosie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wrastata
polecam peelingi z soli (sol bochenska) co 3 dni. Pomieszac z balsamem do ciala, na艂ozyc na sk贸re lekko wmasowujac potrzymac na sk贸rze, poczatkowo przez 2-3 minuty, dojsc do 10-15

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sadira
Witam, ja te偶 mam problem z wrastaj膮cymi wloskami po depilacji i wszelkimi podra偶nieniami i kropkami. Od oko艂o tygodnia stosuje krem z zawarto艣ci膮 mocznika 30%, kt贸ry dzia艂a na sk贸r臋 z艂uszczaj膮co, zapobiegaj膮c wrastaniu w艂osk贸w. Musz臋 powiedzie膰, 偶e po tygodniu stan moich n贸g si臋 znacznie poprawi艂 - do idea艂u jeszcze du偶o mi brakuje ale jest znacznie lepiej - tak偶e polecam :)

Udost臋pnij ten post

'NIE MA skutecznoego sposobu na wrastajace wloski, jezeli ktos ma do tego tendencje' _ to slowa mojej drmatolog. Ja sama probowalam peelingow, szorstkiej rekawicy, Alantanu, Sudocremu, oliwki i bog wie czego jeszcze- NIC nie pomoglo. Wlosy wrastaja mi po: pascie cukrowej, wosku - ZAWSZE maszynce - CZESTO kremie depilacyjnym (uzywam Eveline) - RZADKO Ostatnia nadzieja depilacja laserowa, ale nie dysponuje taka kwota, by wyepilowac wszystko, co chcialabym- bo chce to zrobic kompeksowo, a nie najpier to, za pol roku co innego itd. Liczac na kazdy kawalek ciala srednio po 400zl ( i tak zanizam) w 6 zabiegach, to wyszloby okolo 10 tys :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 POMOCY!!!
Mam ten problem ju偶 od ok.2 lat. Zacz臋艂am golenie n贸偶ek w wieku 14 lat i na pocz膮tku jako niedo艣wiadczona goli艂am od g贸ry do do艂u i w dodatku mamy albo taty maszynk膮 ehhh ale by艂o ok, dopiero tak ok. po p贸艂 roku (dodam 偶e rzadko to robi艂am czyli mo偶e raz na 2 lub 3 miesi膮ce) zacz臋艂y si臋 pojawia膰 krostki ale nic z tym nie robi艂am. I w ko艅cu w efekcie tego od ok.2 lat nie pokazuje si臋 z odkrytymi nogami. P贸艂 roku temu wydepilowa艂am kremem z Eveline i tak ok. 5 razy bo przyznam ze pomimo tych krost podoba艂o mi si臋 偶e mia艂am g艂adk膮 sk贸rk臋 no i dok艂adnie wydepilowan膮. 2 miesi膮ce temu by艂am u dermatologa bo naiwnie mysla艂am ze uda mi si臋 to wre艣cie wygoi膰 przed wakacjami. Ju偶 s膮 wakacje a ja nic tylko p艂acze i patrze jak dziewczyny chodz膮 w kr贸tkich spodenkach i sp贸dniczkach i wzdycham. Dodam 偶e dermatolog przepisa艂a mi 偶el Akneroxid 5 (50mg) ale bardzo ma艂o mi pom贸g艂 i starcza艂 na max tydzie艅. Czyta艂am na ten temat i pr贸bowa艂am to wyleczy膰 rzez balsamowanie codzienne czy przestanie na jaki艣 czas usuwania w艂osk贸w czy depilowanie past膮 cukrow膮 ale efekt by艂 kr贸tki albo zbyt ma艂y, wi臋c PROSZ臉 pom贸偶cie je艣li kto艣 to mia艂 i wyleczy艂 czy ma i leczy ze skutkiem B艁AGAM dajcie zna膰 bo chyba si臋 zabije a na prawd臋 nie przesadzam bo nie mog臋 ich pokaza膰 nawet przy rodzinie takie s膮 strasznie ca艂e w czerwonych krostkach, plamkach. POM脫呕CIE!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiaasiaa
smaruj nogi pudrem w kremie powinien z艂agodzi膰 te czerwone krosty i mo偶esz te偶 kupi膰 sobie nalewk臋 z nagietka i te偶 przemywa膰 te krostki i smarowa膰 kremem z nagietka, powinno pom贸c z艂agodzi膰 te dolegliwo艣ci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dzi臋ki
Dzi臋ki za odpowiedz mam nadziej臋 偶e to mi szybko pomo偶e i wreszcie b臋d臋 mog艂a za艂o偶y膰 kr贸tkie spodenki i si臋 nie wstydzi膰 :) Ale mam jeszcze pytanie czy to mi tylko zadzia艂a jako 艣rodek maskuj膮cy czy wygoi te krosty i przestan膮 si臋 nowe robi膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aleee
Nie wrastaj膮 mi w艂oski na nogach po depilacji czy goleniu, pod pachami te偶 jest ok, a nawet coraz lepiej-kiedy zacz臋艂am si臋 tam goli膰 pare lat temu jeszcze tworzy艂y si臋 krostki, teraz s膮 nawet jakby rzadsze. Ale okolice bikini to koszmar. Jak dobrze bym nie a) odkazi艂a alkoholem sk贸r臋 i "sprz臋ty",b) delikatnie goli艂a/depilowa艂a z w艂osem (tak偶e c) regularne peelingi i d) kremowania neutrogen膮), to zawsze stworzy si臋 p贸藕niej co najmniej 2 krostki podchodz膮ce rop膮 i i pare wro艣ni臋tych widocznych pod sk贸r膮 w艂os贸w. Wsz臋dzie naoko艂o s膮 czerwone krosty i blizny po starych. Jeszcze jakby by艂y na wzg贸rku by艂oby ok, ale wyst臋puj膮 te偶 naoko艂o, tak偶e po w艂o偶eniu bielizny kilka wystepuje na udzie. Tribiotic te偶 nie pomaga艂. Jedynym naturalnym sposobem jaki znalaz艂am na usuwanie blizn jest 艂膮czenie soku z cytryny z cukrem i p艂ynem antybakteryjnym. Cukier musi si臋 troche rozpu艣ci膰 偶eby ostrymi kryszta艂kami nie rani艂 sk贸ry. Sk贸r臋 naoko艂o zabezpieczy膰 np. 偶elem do higieny intymnej. po kilku u偶yciach blizny ja艣niej膮. Heh, chyba i tak udam si臋 do dermatologa..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
polecam ten tend skin http://www.vitalab.pl/415,tend-skin-liquid.html wychodzi bardzo tanio i naprawd臋 dzia艂a - zmi臋kcza sk贸r臋, zmniejsza podra偶nienia, w艂oski bez problemu przebijaj膮 si臋 po tym przez nask贸rek, do tego czasem stosuj臋 jako antyperspirant dla mnie rewelacja (wystarcza na bardzo d艂ugo)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monikamonikamonikamonikamonika
A ja mam taki problem ze polowa wlosow na nogach juz sie nie przebija przez skore, juz nie twarza stanow zapalalnych tylko jest czarna kropka ktorej nie da sie wycisnac? co wtedy? ze 3-4 wlosywrosly mi juz tak ze widac czarny 1m klak po skora. Roie peelingi z kawy i smaruje kremami roznymi, A stany zapalne spirytem i oxycortem. Bylam wczoraj u dermatologa na to ale wyszlam z recepta na tr膮dzik..... Tak mnei sko艂owala. Powiedziala ze nia ma na wrastajace wloski rady, ani na zapalenie mieszkow tylko smarowac pilingowac. Nic mi nie zapisala,;/ za艂amana, tez od lat nie hcodze przez to w sukienkach,a jak juz, to smaruje 艂ydki podkladem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Paulia1980
ja polecam Bump Eraiser, kole偶anka mi go poleci艂a, po dw贸ch tygodniach u偶ywania problem praktycznie nie istnieje, cena mo偶e nie jest najni偶sza, ale skuteczno艣膰 powala!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bo偶e, dziewczyny - 艣ciskam Was z ca艂ego serducha! Jak tak my艣l臋 o (czy te偶 patrz臋) o swoich nogach to jestem bliska p艂aczu. A kiedy kto艣 blisko zwraca mi uwag臋 czemu non stop, nawet przy upale, chodz臋 w d艂ugich spodniach, to jestem bliska p艂aczu. Problem jest du偶y, chyba nie ma mo偶liwo艣ci go zwalczy膰. Ma艂o kto rozumie nasz膮 przypad艂o艣膰... Przysz艂o lato, wszystkie dziewczyny w szortach, sukienkach, sp贸dnicach... Znajomi chc膮 na pla偶臋... Za艂amka. Kocham lato za pogod臋, ale to zima jest przyjaci贸艂k膮. Sp贸dnice czy sukienki nak艂adam jedynie do ciemnych rajstop = czyli kiedy jest ch艂odno. Przysz艂o lato, przyszed艂 czas rozgoryczenia. Do jasnej cholery, dlaczego tego nie da si臋 zwalczy膰? Wiecie co? Um贸wmy si臋 gdzie艣 kiedy艣 i przyjd藕my w szortach, sukienkach itd - my siebie rozumiemy, to b臋dzie 艂atwiej. Pozdrawiam Was dziewczyny z ca艂ego serca, 偶ycz臋 powodzenia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na wrastajace w艂oski bardzo dobry jest preparat o nazwie Folisan. Mo偶na go kupi膰 w salonie kosmetycznym.

Udost臋pnij ten post

je偶eli chodzi o problem wrastaj膮cych w艂osk贸w to trzeba stosowa膰 si臋 do kilku zasad: - wykonywa膰 peeling lub kupi膰 specjaln膮 r臋kawic臋 do peelingu, kt贸ra z艂uszczy nask贸rek i uwolni wrastaj膮ce w艂oski - dobrze wykonany zabieg depilacji to podstawa, je偶eli robimy go w salonie kosmetyczka powinna wiedzie膰 jak go dobrze wykona膰 - stosowa膰 kosmetyki, kt贸re odpowiednio nawil偶膮 oraz delikatnie z艂uszcz膮 sk贸r臋. Polecam australijskie kosmetyki Bump eRaiser, kt贸re oparte s膮 na naturalnych sk艂anikach (bez paraben贸w, SLS, SLES) - nie wolno "d艂uba膰" przy wrastaj膮cych w艂oskach,mo偶e to tylko pogorszy膰 problem i doprowadzi膰 do stan贸w zapalnych

Udost臋pnij ten post