Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

musiq

Odchodzę od zmysłów....

Polecane posty

Jestem chyba troche przewrazliwiona i strasznie sie przejmuje :( Na co dzien jestem optymistka i widze szklanke zawsze do polowy pelna, ale czasem wpadam w panike i odchodze od zmyslow bo wyobrazam sobie najczarniejsze scenariusze :( A chodzi np o to, ze teraz gdy moj ukochany wraca z delegacji, jest okropna pogoda, snieg, deszcz, telefon ma wylaczony i nie moge sie z nim w zaden sposob skontaktowac, to ja sie strasznie boje ze cos mu sie stalo... Nawet nie chce pisac o czym mysle bo mi to przez palce nie przechodzi :( A na pewno po prostu telefon mu sie rozladowal... Dzwonil do mnei w koncu kilka razy, na pewno nie tylko do mnie, pewnie zalatwial sluzbowe sprawy, a zapomnial ladowarki bo to pierwszy jego taki wyjazd... Co prawda to tylko 2 dni no ale z tymi telefonami roznie bywa i chyba nawet ostatnio narzekal ze mu bateria siada... Ehhh... niby umiem sobie wszystko wytlumaczyc ale strasznie sie denerwuje!! dopoki nie dowiem sie ze wszystko jest w porzadku - bede klebkeim nerwow! Powiedzcie mi czy jest jakis sposob zeby sobie z tym radzic?? Przeciez tak nie mozna w nieskonczonosc. A nie wyobrazam sobie co bedzie jak zostane mama i moje dziecko bedzie sie spozniac!! A z kolei sama zawsze mowie ze przeciez jest bezpiecznie, nie martwcie sie o mnie, nic mi sie nie stanie... Jakie to przewrotne :( Ja chyba oszaleje :( ja tak nie chce, przeciez wszystko bedzie dobrze....

Czy ktos tez ma taki problem jak ja? Musi byc jakis sposob, nie mysle o zadnych srodkach uspokajajacych. Dlaczego taka optymistka jak ja musi sie tak martwic z byle powodu? Ja naprawde widze swiat w kolorowych barwach i ciesze sie zyciem :) tylko boje sie zeby tego nie stracici chyba stad te nerwy... Pomozcie prosze albo cociaz podtrzymajcie na duchu!!

Gość malamii
musiq- jakbym słyszała siebie, popieram temat :-)

Dzieki dziewczyny 🌻 Skoro jestesmy juz we trzy, to moze jeszcze ktos sie znajdzie i dolaczy :) Mi do weteranki daleko, bo po pierwsze to poczatek zwiazku, po drugie - chlopak ma nowa prace i dopiero zaczal wyjezdzac - ale to podobno tak tylko jest pod koniec roku... Tyle ze do konca roku jeszcze troche sie nacierpie :( a moze i nie, moze znajde na to jakis sposob ;) No wlasnie, jakie sposoby?? chyba wyrzuce komorke na poczatek, bo ciagle wydzwaniam i jak slysze \"wzywany abonent ma wyla....\" to grrrrr!!! Nie moge zajac sie niczym innym bo sie nie moge skupic. Probowalam sie uczyc i czytac - i nic... Moze sprobuje pomyslec o milych chwilach spedzonych razem i o tym co nas jeszcze czeka... bo zapowiada sie bardzo fajnie i szczesliwie i wierze ze tak bedzie :) A jak Wy sobie radzicie?

Musze na chwile odejsc od kompa, ale piszcie, piszcie, radzcie, wroce na pewno za czas jakis!! (o ile nie zwariuje :P) To na pewno bateria siadla....ehhh

Gość malamii
Nie tylko chodzi mi o wyjazdy mojego mężczyzny, ale wogóle moich najbliższych, zdarza się tak czasami, że nie mogę się z nimi skontaktować i wtedy jak to powiedziała musiq : "dopóki nie dowiem się, że wszystko jest w porządku- będę kłębkiem nerwów"

Gość jenka
a mój mąż jest kierowcą zawodowym,i co ja mam powiedzieć dziewczyny? on jest prawie cały czas w drodze,teraz też go nie ma ,jakbym myślała cały czas o tm,że coś się wydarzy to chyba bym zwariowała.

Gość myślałam że to tylko ja...
...jestem taka walnięta! Umawiam się z facetem np. na 20 u mnie w domu i jak go o 20.15 jeszcze nie ma to, juz sobie kręce filmy, że coś mu sie stało i takie tam... Mam duzy uraz bo parę lat temu moi rodzice mieli poważny wypadek autokarowy jadąc na wakacje i chyba to stąd się wzięło... Pamiętam tamte wydarzenia, niepokój i schizy... I w takich chwilach to wszystko wraca...

Gość jenka
to kwestia przyzwyczajenia ,zorganizowania sobie czasu.mamy synka, więc o samotności nie może być mowy.czas szybko mi leci i jak to z dziećmi bywa -zawsze jest jakieś zajęcie. ale niepokój zawsze jakiś jest ,zwłaszcza wieczorem i wtedy ,gdy są "ciężkie warunki jazdy", a jeżeli jeszcze usłyszę w mediach o jakimś wypadku to serce mi zamiera na sekundę... a tęsknotę rekompensuję sobie jak wróci do domu -wtedy cały wolny czas spędzamy razem:)

Wrocilam :) Jestem juz troche spokojniejsza dzieki Wam :) choc nadal nic nie wiem, ale czuje taka radosc i spokoj w serduszku :) i zadncyh zlych przeczuc nie mam na szczescie. Moj chlopak jest dobrym kierowca, prowadzi na zmiane z kolega, bardzo duzo jezdzi, wiec poradzi sobie bez problemow :) Tylko ze lubi szybko jezdzic... ale w zlych warunkach z pewnoscia bedzie opanowany. Mam nadzieje ze szybko wroci i w koncu wlaczy telefon! Pogadalam sobie chwile z mama o zyciu wiec sie oderwalam od monotematycznych mysli. Macie racje, najlepiej zorganizowac sobie jakos czas w takich sytuacjach, a nie wpatrywac sie w telefon i czekac bezczynnie z nadzieja ze za chwilke przyjdzie wiadomosc.

Hmmm no ale juz tu nikt nie zaglada na razie.. no nic, pojde sie wykapac i pomyslec spokojnie o przyjemnosciach :) telefon ciagle milczy.

Ufff!!! nareszcie wlaczyl telefon! oczywiscie - bateria :P jaka ulga :) przyjechal juz, jest blisko i wszsytko jest w porzadku :) kamien z serca!! :D Dzieki dziewczyny za wsparcie :) pierwsza probe jakos przezylam, mam nadzieje ze nastepnym razem bedzie lepiej ;) Pozdrawiam wszystkie goroco! Oczywiscie temat mozemy kontynuawoc, przyda sie na pewno :):):)

Gość jenka
Trence doczekałaś się nareszcie?:) bo ja nie , jeszcze kilka godzin przede mną.

Czesc dziewczyny :) dzis moj mezczyzna znow wyjechal, ale juz sie tak nie denerwuje. Zreszta mam caly dzien zajety, jestem strasznie zmeczona a jeszcze duzo do zrobienia przede mna... Czas szczelnie wypelniony i zadne glupie mysli mi do glowy nie przychodza. Pozdrawiam cieplutko!!

Gość kasienka26
A ja wlasnie zaczynam zwiazek z kims, kto ma prace w terenie i ciagle jezdzi po Polsce, a mam taki sam charakter jak autorka topicu. I jak czytalam co napisalas, to jakbym siebie widziala. :)))) od razu brzuch boli w talich przypadkach i odchodze od zmyslow. Choc pomysl, wylaczona komorka to lepszy znak niz jakby byla wlaczona i nie odbieralby.... co wtedy bys myslala.... w koncu gdyby sie cos stalo, nie oznaczaloby to wylaczenia komorki, raczej by jej nie odbieral ;P Pozdrawiam.

Gość palina
Ja też jestem weteranką jesli chodzi o delegacje mój mąż ma taką pacę i widzimy sie tylko co drugi weekend ja mam juz nerwice ale powodem jest tęskonota za nim może ktos wie jak sobie z tym rdzić?