Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badania

Jakie mam zrobić badania przy wypadaniu włosów?Proszę napiszcie!

Polecane posty

Gość nadzieja34
to wszystko zależy czy ostatnio chrowalaś?przyczyn może byc wiele.Np.stres,tarczycaMoże dużo kawy pijesz i masz wyplukany magnez ?Opisz jakoś sytuacje

Gość badania
kawy nie piję wcale,więc to od razu odpada.włosy wypadają od 3 miesięcy,zażywam Silicę,myłam włosy szamonami z rzepą,Dermeną,stosowałam Wax-specjalną odżywkę wzmacniającą...i nic! :( nie mam już siły:( Dlatego uważam że to może być coś nie tak wewnątrz organizmu,ale żeby się o tym przekonać muszę zrobić badania,tylko nie wiem jakie. acha-byłam u lekarza,który przepisał mi jakąś mieszankę do wcierania we włosy i z którą się bawię od 3 tygodni i za przeproszeniem gówno daje!

Gość kraska
Miałam to - u mnie to byla niedoczynność tarczycy . Badania zrób w labol = powiedz że to na niedoczynność tarczycy - będą wiedzieli . Koszt ok 30 PLN. A czy przy tym troszkę jakby bez powodu przytylas, jesteś ospała? skóra jest bardziej sucha , i zimno ci ciągle w ręce ? A jeśli nie to , to może to być stres , albo brak cynku i magnezu.

Gość nadzieja34
niedoczynność nie wiem ale nadczynność może.badanie nazywa sie TSH i koszt 20-30 zl.ja mam ten problem z wlosami od 8 miesiecy.Na szczęście mam ich sporo ale kiedys wszystko sie kończy.TSH mam troszke za niskie ale nadczynności nie mam.Jestem w trakcie innych badań bo niedawno sie za to zabralam.Czekam na efekt.Alepolykaj sobie magnez o może ci faktycznie go brakuje.Mnie nie pomoglo wiec szukam dalej.powodzenia

Gość badania
dziewczyny no to w końcu nadczynność czy niedoczynność bo to chyba dwie różne rzeczy...chyba że obie mogą powodować wypadanie włosów...

Gość nadzieja34
nie wiem jak jest w niedoczynności,ale nie wyrokujmy zrób badania bedziesz miała pewność.Przy nadczynności napewno wypadają włosy