Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miloka

jak przekonac rodziców

Polecane posty

Gość miloka

żeby mi pozwolili zrobić dredy?? Bardzo prosze o jakies argumenty!!:) z góry dzieki :) pozdrawiam

Gość miloka
???????????

Gość miloka
tak wiem o tym, dojrzewałam do tej decyzji ponad pół roku i jestem pewna, ze tego chce! tylko rodzice... jak ich przekonac ? :(

Gość Soql
Kto cię na to namówił suko ?

Gość musisz mieć dobre oceny
w szkole. same szóstki. Wtedy może ci pozwolą.

Gość miloka
nikt mnie nie namówił a oceny mam dobre wiec trzeba co innego wymyslic ;)

Gość no to nic z tego

Nie polecam takiej fryzurki ale jeżeli bardzo pragniesz zniszczyć swoje hery to poprostu wejdź z rodzicami w jakiś układ jeżeli wy mi to to ja wam będę sprzątać przez miesiąc lub coś w tym stylu

Gość miloka
lat mam 17, rozmawiałam juz z nimi a oni tylko NIE BO NIE, ja rozumiem gdyby oni mieli chociaz jakies argumenty...a tu nic :(

Gość miloka
Gift ----> nie z nimi te numery... cholerni konserwatysci :|

Gość miloka
baby zobacz co napisałam w mojej pierwszej wypowiedzi:) no własnie dla RODZICÓW nie mam:( a co ja im bede o rastafarianach opowiadac

Gość Eeeeee tam
nie cackaj się z nimi bo to nic nie da. Po prostu zrób sobie te dredy i postaw ich przed faktem dokonanym. Tak na marginesie to powinnaś sobie uswiadomić (bo chyba nie zdajesz sobie z tego sprawy) że wiek w którym właśnie się znajdujesz zobowiązuje Cię wręcz do wykazywania buntu przeciwko rodzicom. I tu nie chodzi o to żeby stosować bunt dla buntu, tylko bunt wtedy gdy czegoś pragniesz z czym oni się nie zgadzają. To takie powolne przyzwyczajanie rodziców do faktu że już niedługo staniesz się osobą dorosłą która będzie sama decydować o sobie nie oglądawszy się na to co powie mamusia i tatuś. Możesz ich do tego przyzwyczajać powoli i stopniowo zaczynając od tak prostych spraw jak dredy.

Gość miloka
taaaaa i pierwszej nocy mi je obetna?? :>

Gość Eeeeee tam
no to ja nie wiem w takim razie jakich ty rad oczekujesz. Ty chyba oczekujesz że my sami przekonamy twoich rodziców do dredów. Skoro nie masz siły woli by postawić na swoim to nie będziesz mieć dredów. Proste. Dredy noszą ludzie odważni i z charakterem. Ty taka nie jesteś. Myślisz tylko jakby się tu dostosować żeby mamusia i tatuś nie gadali. No to żeczywiście lepiej sobie daruj te dredy. Chyba żadna rada Ci nie pomoże. Goodbye 🖐️

Gość ja baaardzo chcialam miec
dready, ale przeszlo mi jak moja kolezanka miala zniszczone potem wlosy ktore sciela....:/ takze potem mi przxeszlo bo jakos na lyso nie widze siebie :P teraz taka moda sie stala na dready ... warto tez czasem poczytac jaka ich historia :)

Na pewnych rodzicow nie ma rady :( Tym bardziej, jesli sami mowiá \'nie bo nie\'. Moze nie podoba im sie ta fryzura, nie chcá wlasnej corki w niej widziec; czujá ze beda sie musieli za ciebie wstydzic, itp. Jesli tak, 9a tak jest najprawdopodobniej) 0 nie masz szans. Ponad to - czemu chcesz sobie zrobic dredy? Bo to modne? Bo to przejaw totalnego wyluzowania i olania wszelkich regul? Bo chcesz byc cool, chcesz by cie inni lubili? Jesli tak - o.k. - to nic zdroznego ani zlego...tylko w takim razie wymysl inny sposob, by to samo uzyskac, nie koniecznie robiác akurat dredy. :)

Gość miloka
dziękuje bardzo za wszystkie wypowiedzi :) hmm historie dredów czyatałam:) a jesli chodzi o mode na dredy (czyżby:>) to nie jest ona zadnym bodzcem, ktory w jakikolwiek sposób przycznił sie do podjecia mojej dezyzji. Z rodzicami to ja juz sama nie wiem... ;/ nie postawie ich przed faktem dokonanym, wtedy bym straciła ich zaufanie:(

Mówisz ide zrobic dredy Albo tatuaż Albo po NA szybkiego wnuka (tylko tego nie polecam) :-p

Gość powiedz ze zaoszczedza na
szamponie, fryzjerze. a ty zamiast myc, suszyc, szczotkowac i pielegnowac wlosy bedziesz miala wiecej czasu na nauke :D

Gość miloka
lol dobre :D

Ja nie musiałam zbytnio przekonywac rodzicow.Tata o niczym nie wiedzial a mama widzac zdjecie Boba Marelya zapytala :\"Podobają Ci sie Jego wlosy?\" Ja odpowiedzialam ze tak,i ze juz dawno mysle o dreadach i ze to nie jest taki sobie mój wybryk.A Ona na to :\"To na co czekasz? Zrób je sobie\" Na drugi dzien przyszlam z 1/5 głowy w dreadach.Stwierdzila ze jeszcze nie widac efektu koncowego i chce zebym zrobila dalsze.Wiec sie posluchalam.Na pierwszy widok stwierdzila ze wygladam jak szatan i nie mogla sie przyzwyczaic,ale pozniej stwierdzila ze nawet niezle mi w tych dreadach.I oto koniec mojej historii :) Jesli chodzi o mode lub co innego-nie polecam leciec sobie w dready dlatego zeby byc \"trendy\".Trzeba coś wiedziec o kulturze rasta i o tym wszystkim jaka jest historia dreadów.Ja dlugo siedzialam w tym temacie,przechodzilam przez subkultury mlodziezowe az wkoncu wyciagnelam wnioski ktore mi najbardziej odpowiadaja.Ideologia i poglądy rastafarian to naprawde świetna sprawa i tylko dlatego zrobilam sobie dready :) Nie byl to napewno mój wybryk od \"tak o\" :) I tym oto sposobem moje dready mają sie dobrze,i przezyly juz wiecej niz pół roku :) Ciesze sie tym faktem i jak narazie nie mam zamiaru ich scinac.Teraz są czescia mnie i nie wyobrazam sobie ich stracic ;) Dready uwazane sa teraz za swietna fryzure ktora stala sie bardzo modna...z mojego punktu widzenia...to jest przykre i głupie.Pozdrawiam serdecznie ;) A jesli chodzi o Autorke to radze bardzo dobrze przemyslec swoja decyzje i jesli chodzi Ci tylko i wylacznie o zrobienie sobie zajebistej fryzury to lepiej sobie odpusc ;) Ale jesli masz dobre argumenty i jesli sie postawisz-zdzialasz duzo ;) Zycze powodzenia w dalszych dzialaniach z rodzicami :)

Gość lllllllllll__
hehehe. fryzura z ideologia. hahahaha. chyba przesadzasz karlajn

Raczej ideologia to slowo bylo do rastafarianizmu ;) A co do dreadów to fryzura z historią ;)

Gość big up
ja nie mam dredow ale jak slycze Sizzle to mi same rosną :)

Gość a może tu chodzi o
wiek? ile masz latek? :)

Nie rozumiem juz ludzi...a co ma tu wiek do tematu? No spoko nie bede tutaj dramatu robic jesli chodzi o wiek,tylko dziwie sie dlaczego sie wszyscy pytaja o wiek...moim zdaniem wiek nie świadczy o czlowieku.Ja tam sie nie wstydze swojego wieku jesli o mnie chodzi,mam prawie 15 lat ;)