Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Duka

Pomóź - kolczyk w pępku .......masz ??

Polecane posty

Gość Duka

Witaj ! Zastanawiam się nad zafundowaniem sobie kolczyka w pępku. Czy zna ktoś godny polecenia salon gdzie bezpiecznie mozna sobie zrobić kolczyk w pępku ? (hiv, żółtaczka...brrrr ) I jescze jedno Czy jeśli mi się znudzi- czy dziura bęzie bardzo widoczna/brzydka ?? Dziękuję za odpowiedzi

Gość salon ale zależy w jakim
mieście dzieura tak bedzie widoczna po wyjęciu kolczyka

Gość koraliczek
Ja mom kolczyk od dwoch lat. Przebijałam u kosmetyczki. Dość długo sie goiło. Kolczyk jest dość gruby wiec po jego wyjęciu dziura na początku napewno będzie. Zrosnie sie jednak dość szybko

Gość Duka
Znacie jakiś bezpieczny salon w Krakowie ?? Co do dziurki, to jeśli zarośnie - to będzie prawie niewidoczna ? oglądała kiedyś dziure po kolczyku w pępku u mojej koleżaki - była duża, widoczna i ogólnie mówiąć brzydka ;/

Siemanko! ja mam ogolnie duzo kolczykow i duzo salonow wyprobowanych. pepek przebijalam 2 razy. u kosmetyczki nie polecam. W krakowie, dobry jest Kult przy ul.pijarskiej i Lizard przy szewskiej. po wyjeciu dziura bedzie ledwo widoczna (oczywiscie po calkowitym zagojeniu) nie masz nic do stracenia! polecam! koszt ok.100zl

Gość bu+++ooo___j
ehh jeśli juz chcesz se przebić to uważaj dziewczyno znam wiele przypadków gdzie nie goiło sie i wogle brrr okropne było blizny po wszystkim pozosawaly ale jesli twoje cialo dobrze sie goi znajdziesz jakas dobra kosmetyczke to polecam:)

Gość CZARNA23
A JESLI BEDZIE CI SIE ZLE GOIC ZASTOSUJ TRIBIOTIC.DO KUPIENIA W APTECE BEZ RECEPTY,DO 3 ZL MALA SASZETKA.NAPEWNO POMOZE.JA PRZEKLULAM 3 LATA TEMU.NIE PAMIETAM ,ZEBYM CHCIALA WYJMOWAC KOLCZYK.A NAWT JAK GO WYJMIESZ TO LEDWO TO WIDAC!

Gość mrmrmrmrmr
ja przebilalam w krakowie w salonie tatuazu na ulicy...to chyba szpitalna. Zaraz przed brama florianska skrecasz w prawo w strone dworca i tam :) bylam zadowolona, zaplacilam 200 zl, goilo sioe bardzo dlugo ale warto :) pozdrawia,

to nie szpitalna tylko pijarska, salon nazywa sie kult. i dziwne ze tyle zaplacilas.. heheh bo wiecej niz stówe to to niekosztuje, a jeszcze pepek to wogle. nie idz do kosmetyczki, bo ja bylam za 1 razem i za malo skory mi wziela, i potem wystawal mi pręcik, a to nie zaladnie wygladalo, i musialam 2 raz przebijac. a w kulcie jest naprawde czysto, sterylnie i tanio (nie boj sie nie zaplacisz 200zl!!)

Gość nie zarosnie nie zarosnie
a nawet jeśli to będzie niezła blizna

Gość bylo juz pelno
takich topikow na ten temat wystarczy poszukac

Gość Duka
No tak było pełno topików na ten temat - wszystkie przeczytałam .... ale w sumienie znalazłam dalej odpowiedzi czy zostanie mi widoczna blizna jak wyjmę kolczyk i czy się zarośnie, ile kolczyków chyba tyle różnych doswiadczeń

Gość bimbim
hej- mam kolczyk w pępku- z tym że sama sobie przekłułam jakieś 8 lat temu- dobrze sie zagoiło bez problemów- ale lepiej pójść do salonu, bo nigdy nic nie wiadomo- co do "dziurki'- jak wyjmiesz kolczyk, to ona będzie, no ale bez przesady że jakoś strasznie widoczna- to tak jak masz kolczyki w uszach- jak wyjmiesz to nie widać prawie- otwór w pępku będzie trochę większy ale bez przesady- powiem tak: jak zrobiłam sobie ten kolczyk to miałam ok 15 lat- i co oczywsite rodzice nie mogli się o nim dowiedzieć- więc gdy byłam z rodzinką na plaży poprostu go wyjmowałam i nikt się nie zauważył- natomiast jeśli będziesz chciała się tego pozbyć, to po jakimś czasie otwór bardzo się zmniejszy aż w końcu zarośnie.

Gość do byłej 15-latki
Hehe... Sprytnie to sobie wykombinowałaś z tymi rodzicami. Ja bym się nie odważyła przebijać sama sobie pępek. Nie mogłabym sobie wkładać jakiejś igły pod skórę i jeszcze na to patrzeć.

Gość Duka
A ile macie lat ?? Bo ja 22 i czuje ze mam fanaberie jak 1`5-latka ;)

Gość ajanic
a prosze powiedzcie co sie dzieje z ta dziurka po ciazy?? bo tez chcialam sobie zrobic ale boje sie co po ciazy czy zrobi sie wielkie okropne dziurczysko??

Gość ja mam kolczyka w pęplku
ale niestety salonu ci nie polecę ponieważ sama sobie przekłuwałam (no z pomocą taty dokładnie), nic mi nie ropiało, właściwie wygoiło się po niecałym tygodniu, ani nie bolało ani nic....tyle, że te kolczyki co robią w salonach to strasznie chamsko wyglądają pół brzucha przekłute zamiast skórka nad pepkiem....

hej ja robiła sobie kolczyk w krakowie gdzies na grodzkiej, szybciutko sie zagoilo i 100 zł zapłaciłam Bałam sie bo jak zrobiłam kolczyki w uszach to długo sie goiło atu nie było problemu. Uwielbiam go jest super. A co do wieku to mam ćut ponad ćwierć wieku i dzieciaka (brzuch oczywiście w miare płaski), i nie widze w tym nic z zachowania 15 latki. Nie lubie mieć ozdób bardzo widocznych (jak brew, nos)> Jednym słowem polecam, w dobrym salonie...

Gość tonictonic
no powiedzcie co z ta dziurką po ciazy?? bo tez chce zrobic ale planuje ciaze :-(

Gość Duka
A czym przekłuwałaś ?? zwykłą, grubą, igłą ?? sama przekułam sobie dziurki w uszach (4) więc może faktycznie pępek teź dam rade sama ;-) zaożyłaś kupiony w sklepie kolczyk ?

Gość elahela
ktos jeszcze z powodzeniem sam przekuł sobie pępek ?

ja, ale nie z powodzeniem .. szkoda, bo mam teraz tyci tyci bliznę... trudno samemu, bo igła jest prosta, a przeciez kolczyk na ogół zaokrąglony...

Gość krakuska...
te salony które wymieniła dziewczyna z krakowa sa naprawde dobre, dziurka sie zroznie po wyjeciu kolczyka, najlepszym przykładem sa dziurki wuszach, długo nie uzywane zarastają, hihihi, mały slad ci zostanie, ale nic takiego, a jak chcesz zeby ci sie ładnie goiło to musisz o to zadbac, kolczyki tylko i wyłacznie ze stali chirurgicznej, jak włozysz srebro bedzie sie jadzic....szare mydło i codziennie 2 razy porzadna toaleta małej ranki, 2 tygodnie bez basenu i wanny, i po 1 miesiacu zagojone jak na psie.....powodzenia

Gość PoLiNkAino
ey..siemka...mozecie mi powiedziec czy to boli...i jak to wyglada?? czekam na odpowiedz paps

Gość Killa
Siemka laski... A ja mam takie pytanka: Bo ja tez mam kolczyka w pepku, ale jak to będzie z ciążą??? Czy dziurka sie powiekszy??? I wogóle czy trzeba wyciagac kolczyka dopóki sie nie urodzi dziecka, i potem włozyć?? jak to z tym jest?? Co prawda ja jeszcze nie planuje ciazy, ale tak na zapas chciałabym wiedziec jak to z tym jest... Z góry dzieki za wyczerpujące odpiwiedzi... ;-PPPP

Gość adik
ja mam kolczyk na pempku od 2 miesięcy nie widać dziurki ale kolczyk się ładnie prezętuje

Gość jasKoŁa
siemka... hehehe ja włąsnie dziisja przekułm pępek... wcale nie boli... mama mi zabroniła a w miescie gdzie mieszkam jest jedna pani co to robi i to Kumpelka mojej mamy...przerąbane ... zaczełam szperac w necie... znalazłam... przeczytałam ze trzezba zamrozonym lodem z zamrazarki trzymac przy pępku jakies 15 min... na drugiej stronie było ze potzrebna jest igła do wenforu ... następnie przeczytałamze przeczytałam ze tzreba przekuwac od górydo dołu,a potem w igłe wsadzic kolczyk...i pociągnąc do góry...hhehehe nadszedł dzisiajeszy dzien...poszłam rano do skelpu medycznego nie chciała mi bladź sprzedac, wiec ja byłam mądrzejsza na 15 min wsyłałam mojego brata poszedł i kupił kazałam mu powiedziec ze robi plakat taki wielki o narkomanach i pani mu kazała kupic duze igły ... i wyszedł plan kupiłam...wieczór... strach ... panika... dzwonie po kumpelke zeby przyszła bo starych akórat na chacie nie było a jak bym zasłabła miała bym przerąbane...wiec przyszła...siedzi obok mnie wyciągam igłe kolczyk przemywam ide do zamrazarki po lód... trzymam 10 min,wziełam mazaka i zrobiłam róniusienkiekropeczki...biore igłe pzezegnałam sie:P...i pach górna częsc przekuta i igła w brzuchu a ja sie śmieje jak głupia... krwi ani kapeczki...nickolezanka dawaj dalej dalej... a ja sie dalej śmieje... dobra mówie jedziemy dalej... juz nie widziałam dolnej kropki wiec kumpelka wziela lusterko i mnie kierowała...hehehei bummm poszło... mam przekute potem chwilke potzruymałam tą igłe w brzuchu jakies 5 min zebym jak wyciągeła to zeby sie krwią nie lało...i pociągnełam do góry kolczyk w pępku:) juz Bommmmba:)tylko kuleczke zakręcic;) i hop... teraz to pisze nic mnie nie boli krew sie nie leje zyje i nic i to zupełnie nic nie boli:)wiec dziewczyny polecam i skzoda kase tracic na te baby i tak wam śle zrobią wiec samemu mozna próbowac:) POodzenia:) i miłego noszenia BUŹka...wrazie co to gg 4089014:)