Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Duka

Pomóź - kolczyk w pępku .......masz ??

Polecane posty

Gość Kolczyczek
Oj laski nie badzcie glupie same nie robcie bo znam rozne przypadki. Ja robilam u tatuazysty i jestem zadowolona a i ogsluga mila. ;-} Goi sie pol roku i na poczatku nie wolno moczyc pepka. Trzeba bardzo dbac o higiene tego miejsca i uwazac zeby nie pociagnac bo bardzo boli. Jak wyjmiesz po dlugim czasie to zanim sie zarosnie to troche zejdzie a blizna na zawsze zostaje. Mam 3 lata i nie planuje wyjmowac!!!

jeżeli chodzi o Kraków to polecam Kult (Kamienica Pod Słońcem - niedaleko Dworca). Używają tam autoklawu, więc nie ma możliwości żeby się czymś zarazić. Oczywiście sprzęt mają jednorazowego użytku.

Gość Milkak
Ja jutro ide zrobić sobie kolczyk jak ja sie boje a i mam pytanie jak DUKA np. nosze kolczyk 2 lata i nagle mi sie znudzi czy wtedy jak wyjme kolczyk to zarośnie a jak tak to po jakim czasie?

Milkak ja mam kolczyk juz prawie 5 lat. dziurka jest duza i no jak zdejmiesz kolczyk to jak dotykasz dziurke to jak twarde niestety takie uczucie bedzie zawsze. i dziurka sie nie zrasta na pewno nie tak szybko. moja siostra po ciazy juz nie nosi kolczyka terqaz juz ewentualnie przełozy kolczyk ale nie taki normalny do pepka bo sztanga jest zbyt gruba ale taki np do ucha zalozy bo jest cienki.

Gość ata172
Głubczyce ul.Wodna

Gość bibatka
cześć dziewczyny.. pisze bo mam maly problem z kolczykiem w pępku.. a właściwie jego brakiem... otóz.. obudziłam sie dzis rano a on poprostu wypadł. dziurka orzerwala mi sie.. i teraz mam paskudna blizne, wilekosci biedronki, ale jednak jest. czy to mi sie wygoi i wroci do naturalnego koloru? narazie smaruje to tribiotykiem. ale czy nie powinnam zastosowac jakiejs masci na blizny? bardzo prosze o pomoc pozdrawiam.

Gość EwuNiaa13
Hej Mam na imie ewa i mam 13 lateq.. chcem sobie przebic pepek .. ale nie jestem do konca pewna ..czy mam to zrobic;/ a inni mi muwia zebym sie nie kaleczyla;/;/;/ wiec nie wiem..doradcie mi .. dzieki czekam odd kogos na odpowwiedz ;* dzieki z gory

Ewuniu czy ty nie jestes za młodziutka na taki kolczyk?a uszka masz przebite? może najpierw uszy sobie przebij,a jak dorośniesz to kolczyk w pępku,nie rozumiem dlaczego takie młodziutkie dziewczynki chcą się tak kaleczyć?po co Ci to?

Gość klauzzula
spokojnie przebij sobie w wieku 13 lat ja tez sie nad tym zastanawiam bo to badzo ładnie wyglada a zwłaszcza jak sama jestes ładna :)

Gość klauzzula
spokojnie przebij sobie w wieku 13 lat ja tez sie nad tym zastanawiam bo to badzo ładnie wyglada a zwłaszcza jak sama jestes ładna :)

Gość cieplutkidiabelek
hej laski :) czytałam te wasze wypowiedzi i tylko mnie one utwierdziły w tym jak bardzo chcę posiadać kolczyk. około miesiąc temu skończyłam 14 lat , ale postanowiłam kolczyk zrobic dopiero w czerwcu [ teraz rok szkolny, - tancze, gram w kosza , w unihokeja i tak dalej ] . postanowilam zrobic w studiu tatuażu i percingu mam nadzieję, że wszystko bd ok.

Gość paula94
hej ja mam 14 lat i nie wiem czy sobie zrobic kolczyka w pepku czy nie jestem za mloda jak myslicie??? czy to boli ja robiliscie w salonie tatuazy???

Gość Katarzyna 1987
Ja mam kolczyk już około 4 lat, przekułam jak miałam 17 i przyznam że to fajna sprawa. Oczywiście nie obejdzie sie bez bólu bo boli jak przekłuwa igłą. Potem też nie jest beztrosko bo ciężko sie schylić i to trochę nawet śmieszne. Goi się długo może się paskudzić i wypływa tzw osocze ale ponoć to normalne. nie zalecam wyczesanych kolczyków na początku bo można zahaczyć o sweter np. a to boli, więc proponuje standardową kulkę jest wygodna. Higiena jest ważna nie smarować w okolicach balsamem myć za to zwykłym mydłem(a to nic nie boli). Samemu nie polecam przekłuwania nie zniesiecie bólu i wam sie nie uda przekłuć równo. Proponuje w salonach gdzie sie wykonuje kolczykowanie i tatuaż.A dziurkę widać widać na wylot nawet ale szybko zarośnie

Gość justinev91
no ja sobie kolczyk sama zrobiłam, mam dużą bliznę, nie wyglada za ciekawie, goi mi się długo, jeszcze mam troche czerwone, ale ogólnie źle nie wygląda. Ale wiecie co? NIe żałuje:) a to najważniejsze, chociaz nie powiem bardzo bolało, chyba najbardziej z wszystkich miejsc, gdzie mam kolczyk, w języku tak nie bolało:) albo w nosie:)

Gość misha020
hej kolczyk mam drugi rok bolalo jak.... i dlugo sie goilo, w sumie to zagoilo mi sie jak zafundowalam sobie zloty dziura jest widoczna zwlaszcza jak zajdziesz w ciaze-widzialam u kolezanki ja osobiscie drugi raz bym tego nie zrobila, ale rozumiem, ze chcesz sprobowac niestety co do salonu nie moge Ci pomoc, zrobilam to zagranica Powodzenia

Gość Myśli Pozłacane
Ja mam,ale tak sie strasznie bałam,że jak już byłam w salonie to chciałam uciec ;P No,ale jak już było po krzyku to się z tego śmiałam ;P Praktycznie zero bólu,goi się też ładnie ,przemywałam go solą fizjologiczną i smarowałam tribioticem tak jak zaleciła kosmetyczka ;) A co do tej dziury... moja siostra np.sama sobie przekuwała pępek,znudziło jej się i nie ma już żadnej blizny,ale to chyba sprawa indywidualna :)

Gość paula94
jak sobie zrobie kolczyk w peku to bede mogla sie kapac w chlorowanej wodzie??? jedna dziewczyna pisala ze lekarka jej powiedzial ze tek ze nawet ta woda to pomaga w gojenie sie czy to prawda???

Gość pa_lola
eloo melo!!! ja ma juz zakupionego kolczyka i chce sobie juz nie długo przebic tylko że nie mam kasy zeby przebic sobie u kosmetyczki i chyba sobie sama przebije albo u kolezanki . Mam nadzieje ze nie bedzie bolało mozę ze troche wypic troche % przed zabiegiem???? co myslicie??

Gość pa_lola
mysle ze chlorowana woda faktycznie moze pomóc bo wysuszy ta dziurke i szybciej sie zagoi ale lepiej spytac kogos bardziej doswiadczonego

Gość anetka87
Mam pytanie poooooomocy przebilam pepek 3 dni temu ale planuje zaniedlugo ciaze a podobno podczas ciazy dziura sie naciaga no i po wyglada ochydnie, wiec zastanawiam sie czy go nie wyciagnac bo to dopiero 3 dzien to moze jeszcze zarosnie bez zadnej blizny... Pomozcie

Gość karinna
Ja od kilku tygodni zastanawiam sie nad kolczukiem w pepku ... oczywiscie rodzicie nie mogą sie o tym dowiedziec ... ale z waszych opini .. o ropieniu chyba zrezygnuje .

Gość klaudiakolczyk
dziewczęta mam 13 lat i kolczyka w pępku od kilku dni rodzice nic nie wiedza nie wiem czy jak go wyjme np. po roku to czy mi zarosnie dziurka i czy będzie duża blizna plisss pomóżcie !!

Gość duczek
Ja wczoraj przekułam sobie pmpek oczywiscie sama rodzice ani brat o tym nie wiedzom a mam 13 lat . Mam pytanie jak to sie bendzie dugo gojć i czy jak go wyciongne po zagojeniu to go jeszcze wsadze z łatwościom

Gość kolczyyk.
Ja mam 15 lat i od miesiąca mam kolczyk w pępku. W zwiazku z tym mam pytanie, jeżeli go wyciągne na ok. 5 godzin, to dam rade go jeszcze wlozyc?

Jeżeli po miesiącu wyciągniesz kolczyk na pięć godzin, możliwe,że może sie zarosnąć, jednak nie musi, to jest indywidualne:) Jednemu zarośnie a drugiemu nie. Jednak jak na więcej niż 5 godzin, to raczej na pewno się zarośnie. Pewne jest tutaj to,że po 5 godzinach będziesz miała problem z włożeniem kolczyka.;)

Gość ella81
Ja miałam kolczyk w pępku przez rok. Dziurka czesto mi ropiała aż w końcu kupiłam sobie kolczyk z białeho złota. ..Problem sam znikł. Niestety miesiąc temu zgubiłam go będąc na wakacjach w Egipcie i w ciągu 4 dni dziurka zarosła i nie dało się już innego włożyć, a szkoda... Jak sobie pomyśle że mam drugi raz to przechodzić... Mam tylko nadzieję że tym razem nie bedzie tyle problemów bo wiem juz ze moje ciało przyjmuje tylko złoto. Wcześniej miałam tytanowy. Co do blizny to uprzedzam młode dziewczyny że niestety ale zostaje. Ja mam teraz \"dwa pępki\" i chcąc nie chcąc kolczyk muszę nosić żeby dobrze wyglądać, ale z tego co czytam nie wszyscy mają z taki problem. Może to wynika z wieku. Ja mam 28 lat i skóra już nie jest tak elastyczna j ak 10 czy 15 lat temu... Więc warto się zastanowić...

Gość Wiolaaaaaaaa
Ja uważam, że jest to tandeta ;/ .

Gość Teżmamkolczykaalezatojakiego
Każdy salonjest dobry:) tak widać mi sie tak dziurka rozciągneła że mogę włożyć tam 2 kolczyki:)

Gość marta91
kolczyk mam od dwoch lat. mialam przeklute wrecz idealnie!! ale dziurka zaczela sie robic coraz mniejsza i mnejsza. teraz mam tak malo skory, ze boje sie ze sie przerwie! chcialabym go miec ale zastanawiam sie, czy jesli go wyjme to ta dziura sie zrosnie tak, zebym mogla przekluc jeszcze raz?