Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bankowiec ...

Praca w Banku

Polecane posty

Gość Ing Bank Ślaski
Witaj Angela. jestem już po rozmowie. I było miło,osoby rekrutujące bardzo sympatyczne. Jak wypadłam, nie wiem, momentami ziało mi pustką w głowie, ale ogólnie byłam sobą i to mnie cieszy. Teraz czekam na odpowiedź. A jak u Ciebie? Nadal pozytywne wrażenia, wiesz już kiedy szkolenie w bielsku?

Gość WBK
zostałem zatrudniony przed wszystkimi szkoleniami. Dostałem 2400 brutto, w rozmowy z osobami na szkoleniu wiem, że to mało. Żałuje, że nie podałem większej kwoty. m3m3 na jakie stanowisko aplikowałeś? w jakim mieście?

Gość WBK
Przeglądałem ogłoszenia na różnych portalach. Wnioski? Pełno pracy w bankach! Przynajmniej w moim mieście, a nie jest ono uważane za jakieś bardzo rozwinięte ekonomicznie. Interesujące oferty są z Fortis Banku. Ktoś z Was pracuje w tym Banku? Czekam na kontakt headhunterów:)

Do WBK Aplikowałam w Warszawie, dlatego uważam, że 2400 netto z kilkuletnim stażem pracy i ukończonymi studiami w tak dużym mieście to i tak nie jest dużo a oni nawet tyle nie byli w stanie zaoferować. Niestety moje zobowiązania nie pozwalają mi pracować za kwotę poniżej 2000 netto.

Gość bilinnka
wiesz WBK pracuje w zachodnim i nie chce mi się wierzyć, że gdzies tak duzo płacą na początek, mozesz napisac w jakim miescie? bo z tego co wiem standardowo dają ok 2000 brutto

Gość WBK
moge napisać na meila. Z rozmów z uczestnikami szkolenia wiem, że taka pensja i ciu więcej to standard. Pamietajcie o regionalizacji zarobków w wbk.

Gość kochaniii
czy ktoś byłby taki miły i powiedział mi jak wygląda praca w LUKAS BANK na stanowisku doradcy klienta.Widze że tematem nr1 jest WBK ale będę naprawdę wdzięczna za jakiekolwiek informację dziękuję bardzo pozdrawiam

Gość Guder
Witam wszystkich przyszłych prezesów banków. obecnie próbuje się zachaczyć w jakimś banku, rozesłałem kilkanaście CV, jako pierwszy odezwał się do mnie multibank. 90% stanowisk na które wysłałem podania to doradca klienta w placówce banku. i teraz moje pytanie: moje doświadczenie zawodowe to 1,5 roku sprzedawania ubezpieczeń i OFE dla ING NN a potem rok w kontroli w PZU. czy w związku z tym gdy dojdzie do rozmowy o kasie na beszczelnego domagać się odrzau lepszych warunków płacowych czy też potulnie łyknąć ich propozycje? czy na początku musze zaliczyć stanowisko doradcy czy też są szanse odrazu wskoczyć oczko wyżej?

Gość lucccaska
cześć. od dłuższego czasu śledzę ten wątek i zwracam się z ogromną prośbą-tak jak koleżanka wyżej-o napisaniu informacji o lucasie, bo staram się tam o pracę :)

Gość doradca klineta
Atrakcyjna jest praca doradcy klineta korporacyjnego. Pensja 10 tys. brutto to nic nadzwyczajnego.

Gość Alicja WBK
DO WBK Mam do ciebie pytanie. Jak długo tra to szkolenie na którym obecnie jesteś. Mówiłeś że koszty szkolenie pokrywa bank i noclego też. A jak jest z sobotami? Też są zajęcia? A jeżeli nie ma to co? Zostajesz na miejscu czy wracasz do domu? Jeżeli wrcasz to sam musisz pokryć sobie dojazdy? No i jeszcze jedno - w jakim mieście jest to szkolenie? A jeżeli umowe podpisałeś przed szkoleniem to wynagrodzenie za okres w którym przebywasz na szkoleniu dostajesz normalnie tak jakbyś był w pracy? Pozdrawiam Alicja

Gość werka11
Mam pytakno jak wyglada rozmowa na stanowisko doradcy w Lukasie i jakie wynagrodzenie proponuja?dzieki :)

Gość mobilny
Witam dostałem zaproszenie na rozmowe do WBK na stanowisko doradca finansowy, dla wyjasnienia sytuacji podam treśc ogłoszenia Do głównych zadań Doradcy Finansowego należeć będzie: Promocja nowoczesnych produktów i usług bankowych Aktywna sprzedaż produktów finansowych Przyjmowanie wniosków kredytowych Budowanie relacji z Klientami poprzez zapewnienie wysokiej jakości usług Od kandydatów oczekujemy: Umiejętności nawiązywania kontaktów, zdolności interpersonalnych Gotowości do podnoszenia kompetencji zawodowych Mile widziane doświadczenie w sprzedaży Wykształcenia min. średniego Oferujemy: Konkurencyjne warunki finansowe, prawdopodobnie najlepsze na rynku Akademię Rozwoju Zawodowego Wsparcie w realizacji celów sprzedażowych Unikalną atmosferę współpracy Samochód służbowy Czy ktoś mógłby mi przyblizyć to stnowisko tzn powiedzieć na czym polega ta praca?czy warto sie wybrać na rozmowę?o co rekrutujący pyta?i jak z wynagrodzeniem jaką kwotę podać na rozmowie?.Dzięki za pomoc pzdr600

Gość Guder
mobilny ---> no chyba będziesz przedstawicielem zwykłym, czyli znajdź klienta, pojedź do niego, namów na produkt i sprzedaj. tak mi sie wydaje, bo gdyby miała to być praca w okienku w banku to by ci samochodu nie oferowali.

Gość kasia_sz.
cześć. byłam na rozmowie dokładnie takiego ogłoszenia :/ biiiiiieeda to mało powiedziane, śmieszna sprawa.....byłbyś "naganiaczem klientów" tak można to chyba ująć najkrócej :(

Gość Guder
kasia_sz. ---> no niestety, na tym polega praca w siłach sprzedaży. bo ze sprzedaży bank żyje.

Gość kasia_sz.
niestety nie zgadzam się wcale z tobą..wiadomo trzeba wyrobić targety, ale praca "na tyłku" w jednym z banków, którą obecnie wykonuje jest zupełnie inną bajką niż to co mi zaproponował ten prześmieśmy koleś! :))) z tej jego oferty nawet koń by się uśmiał :) obecnie mam 2600 podstawy.. poszłam na rozmowę wyłącznie dlatego, żeby coś zyskać, bo stracić nie miałam czego :))

Gość mobilny
Kaia_sz a mozesz cos wiecej pwoiedzieć?jakie wrunki Ci proponowali?jak wygladalła rozmowa?pytam z ciekawości bo coraz większe mam wątpliwości co do tej rozmowy i zastanawiam sie naprawde czy sie na nią wybrac..

do Ing Bank Ślaski - hej jak tam u Ciebie? pracujesz już w ING? u mnie coraz lepiej...Pozdrawiam :)

Gość Guder
kasia_sz. ---> ok, siły sprzedaży siło sprzedaży nie równe. możesz zdradzić w jakim banku pracujesz i od jakiej podstawy zaczynałaś?

Gość kasia_sz.
..na miejscu okazało się, że to praca w "X" dużej korporacj, ALE praca w terenie i 1200 brutto (czyli na rękę jakieś 800 stówek)+ewentualna prowizja, która wg tego co powiedział jest mało prawdopodona, najlepiej by mu pasowało, żeby być "zmotoryzowanym", i..wrabianie ludzi w fundusze emerytalne, inwestycyjne, mogłabym jak to ładnie nazwali wspmagać się produktami banku..konta, karty..bzdedy i cuda nie widy..to chyba wszystko wyjaśnia dlaczego rozbawili mnie do łez :) ..chyba nie umieją nikogo znaleźć, bo później dzwoli również do siostry i dwóch koleżanek, które wysyłały swoje cv-ki razem ze mną :/ na koniec po przedstawieniu przez niego oferty powiedziałam, że ŻYCZĘ POWODZENIA W ZNALEZIENIU ODPOWIEDNIEGO PRACOWNIKA! już wolę swoją zrzędządzą szefową :)

Gość kasia_sz.
powiem tyle: w dużym, zaczynałam od 2000 brutto, pracuję niedługo, dopiero skończył mi się niedawno okres próbny, jak widzę te jęczące komentrze innych to nie umiem tego po prostu czytać, skoro wam tak ciężko to znaczy, że się nie nadajecie!!! radziłabym zmienić pracę np. na spożywcze Społem :)

Gość Guder
kasia_sz. ---> dobrze rozumiem że w WBK tą rozmowe odbyłaś? jakie OFE za ich pośrednictwem można było sprzedawać? pytam z ciekawości bo ja robiłem w ING i tam średnia prowizja od umow była koło 200zł, tyle że musiałem mieć własną działalność gosp. no i samochodu służbowego nikt nie oferował. ale w sumie praca prosta i dająca zarobić. no weź, powiedz który to ten duży :) jesteś na stanowisku normalnego doradcy klienta? a twoja podstawa 2600 to netto czy brutto? a jeszcze może powiesz ile prowizji/premii wyrabiasz z ludzi którzy poprostu do oddziału przychodzą (bo zakładam że sama nie musisz klientów szukać poza oddziałem i im kart kredytowych wciskać).

Gość WBK
do Alicja WBK: Szkolenie trawało 2,5 tyg. ale znów jadę na kolejne. w przypadku szkolenia ciągłego tygodniowege, można zostać na weekend. Samemu pokrywa się koszty dojazdu a poźniej te koszty są pokrywane przez pracodawcę. Miasto szkolenia może być rożne: od Poznania do Gdyni. Umowa jest podpisywana przed szkoleniem.

Gość ING bank śląski
Witaj Angela Jakoś to ciągnie się i ciągnie, dziś byłam na ostatniej rozmowie kwalifikacyjnej. Do tygodnia dadzą odpowiedź, zaczynałabym od listopada. Ale dostałam w tym samym czasie inną propozycję też w ING i zastanawiam się nad nią . A jak u Ciebie? Kiedy szkolenie w bielsku? jakby mnie przyjęli to też mnie bielsko czeka, chyba, że udałoby się w oddziale na miejscu,bo tez czasami bank sam organizuje takowe. A Ty zadowolona? Plany do wyrobienia są realne? Masz porównanie bo przeszłaś z innego banku Pozdrawiam Cię i czekam na odpowiedź.

Gość kasia_sz.
nie był to WBK, oni chyba nie mają takich ofert :/ przynajmniej nie widziałam. pracuję w Katowicach. 2600 brutto jednak wynagrodzenie łącznie z prowizją za wyrobiony target jest znacznie wyższe choć bardzo różnie to wygląda. jak widać po tym wątku wśród nas są bardziej zadowoleni i grupka "marnotek".. trzeba być pazernym na sukces, pieniądze same przyjdą - w moim przypadku to się sprawdziło, jak na tak krótki okres pracy uważam, że zarabiam dobrze i narazie mi wystarcza :)

Gość sialalalalalalalalala
mam do was takie pytanie : czy zeby dostac prace w banku w ksiegowosci musze znac dobrze angielski? no i jakie wyksztalcenie jest potrzebne? dzieki

Gość zoolla
w dzisiejszych czasach po skończeniu filmówki mogłabyś nawet pracować w zoo!

Gość sialalalalalalalalala
zoollllaaaa hehehe Twoja odpowiedz mi sie podoba, czyli nie ma znaczenia kierunek studiow,wyksztalcenie itd? troche dziwne, ale optymistyczne :D

Gość zoolla
pracuję w banku jako doradca klienta, skończyłam 2 lata temu psychologię :)