gapcia 0 Napisano Listopad 20, 2005 mam taki problem: bylam ostatnio u ginekologa, ktory wyglosil mi bardzo dluga a zarazem brzmiaca z sensem przemowe, na temat tego, ze w moim przypadku rzadne pigulki antykoncepcyjne nie beda dzialaly poniewaz mam nadczynnos tarczycy i te hrmony sie wykluczaja ( nie jest ona w zaawansowanym stane, ale w mojej rodzinie jest to jednak problem) i jezeli zajde w ciaze, mam nie przychodzic z pretensjami, poniewaz mnie ostrzegal, rozwiazaniem jakie zostalo mi przedstawione byla spirala.. hmm uwazam chyba ze jestem jeszcze na nia za mloda mam 23 lata i nie mam dzieci, a fakt obcego ciala i wiekszej podatnosci na infekcje mnie przeraza.. czy jest tu ktos kto potrafi sie wypowiedziec rowniez na ten temat?? dziekuje za wszystkie komentarze, poniewaz w tym momencie mam niezly metlik w glowie i nie wiem co robic?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gapcia 0 Napisano Listopad 20, 2005 naprawde nie ma nikogo tutaj kto moglby mi doradzic?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość słuchaj Napisano Listopad 20, 2005 nic na ten temat nie jest mi wiadomo ! Leczę sie od 14 roku życia na nadczynność tarczycy mam 26 lat i biorę od 3 lat tabl antykoncepcyjne i nikt ani ginekolog ani endokrynolog nic mi takiego nie powiedział! A z nich każdy wie o mojej chorobie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lucyjka 0 Napisano Listopad 30, 2006 Ja tez bralam tabsy przy nadczynnosci tarczycy (2 lata) i nigdy nie slyszalam, zeby sie wykluczaly albo nie dzialaly. A gin i endokrynolog wiedzieli o tym. Nawet sie pytalam endokrynologa czy moge brac pigulki jak bralam metizol a potem metyltiouracyl i nie bylo przeciwwskazan. Raczej sie bardziej bali, zebym wlasnie nie zaszla w ciaze kiedy biore tabletki na nadczynnosc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lucyjka 0 Napisano Listopad 30, 2006 mam na mysli, ze antykoncepcja jest nawet wskazana przy nadczynnosci. a czy przez pigulki czy innymi metodami, to zalezy od ciebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach