Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maryska1985

samookaleczenie myszki?

Polecane posty

Gość maryska1985

mam myszke 18 dni i nie dosc ze sie jeszcze nie oswoila, to na dodatek tydzien temu gdy zostala sama na 2 dni to miala zakrwawiona lapke, a teraz znow po 2 dniach samotnosci stracila ogonek... ma teraz takiego zakrwawionego kikuta:/ a ogon lezy w domku....czy to normalne?? ona sobie to sama zrobila, czy jak? jest to mysz kolczasta...podobno ona nie lubi samotnosci i czy to moze byc powodem samookaleczenia??

Gość dlatego lepszy jest
touchpad :-)

moze tak byc, smutne :( nie planujesz dokupic jej towarzystwa? zwierzeta robia czasem akie rzeczy z samotnosci, i wlasnie polega to na tym ze same sie \"zagryzaja\" nie tylko myszki najlepiej bedzie chyba jesli zadbasz o nia, poki stan nie jest bardzo powazny.. pozdrawiam

Gość moherowy beret z antenka
dokup mu szczura one bardzo lubia ich towarzystwo

Gość maryska1985
jezeli to nie jest powazny stan, to jak bedzie pozniej??

Gość maryska1985
up up

Gość avanta
dokup jej drugą mysze, będzie jej raźniej. widocznie bardzo nie lubi być sama i z "nudów" czy tez ze stresu przychodza jej dziowne rzeczy do głowy. a gorzej? może się sama zagryźć? nie wiem :o ale ja bym leciała jutro po drugą, żeby ta już więcej sama nie była.

Gość maryska1985
a w zoologicznym facet mi mowil (jak kupowalam mysze) ze moze byc sama jedna!!:[ masakra!! 2 myszkom w tej klatce bedzie za ciasno:/dlatego chcialam jedna...ehhh

Gość moja mysz
podgryzła sobie sama gardło :-(

Gość staraj się nie zostawiać jej
samej. A jeśli bedziesz chciała wyjechać na dłużej to powiedz komuś żeby do niej zaglądał! Albo niech ktoś inny się nią w tym czasie opiekuje. Chyba nie mieszkasz sama ?

Gość yova
Zamist pytac na forum mniej lub bardziej znajocych sie na rzeczy "domniemywaczy" poszperaj w internecie. Ja znalazlam chocby to: Mysz kolczasta (Acomys spp.) Informacje podstawowe Rozmiary: 9-13 cm Terrarium: 80x60x40 cm dla kilku osobników Długość życia: 4-5 lat Temperatura: w dzień 28-30°C; nocą 24-26° C Wilgotność: 40% Pokarm: mieszany; głównie roślinny Polecany dla: początkujących Aktywność: głównie nocna Dymorfizm płciowy: widoczny Uwagi: zwierze stadne, nie należy trzymać pojedynczo. Nie należy ich łapać za ogon gdyż może on odpaść. Oswajają się powoli. Na początku trzeba uważać na ich zęby. Ale o tym, że świetnie nadają się do hodowli, niech stanowi fakt ich popularności w innych krajach. http://terrarystyka.pl/opisy.php?id=20030829200947&level=20021224002450 poszukaj wiecej, moze jeszcze cos ciekawego znajdziesz:)

Gość maryska1985
akurat to znalazlam, ale na innych stronach nie pisalo, ze nie moga byc same, poza tym facet z zoologicznego mowil ze sama tez moze zyc...

Gość maryska1985
myslalam zeby ja na wolnosc wypuscic, tak chyba bedzie sie mniej meczyc....

Gość kup lepiej kota
:P

Gość Myszulinda
myślałam,że o inna myszke chodzi....!!! o matko! ale mam myśli nieuczesane:P...a fe!!;)