Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość woman in love

mam dwa ważne pytanka..pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość woman in love

Witam dziewczyny!!!! Zażywam tabletki anty już od prawie roku mam stałego partnera o tabsach czytałam wiele czasami godzinami potrafiłam siedzieć na tym forum i czytać opinie i myśli od innych dziewczyn....niestety żadna z nas chyba nie jest tak perfekt wyuczona na temat tabletek( nie mówieo studentach medycyny bądź lekarzach) dlatego i ja także mam pare watpliwości i pytań....otóż chciałabym was się zapytać co robicie podczas gdy jest zmiana czasu ? zmieniacie też porę brania tabsów czy zostajecie przy tj co zawsze? wiem że to jest troche głupie pytanie ale chciałabym znać wasze opinie...podczas gdy była zmiana z czasu zimowego na letni zostałam przy takiej godzinie brania jak zawsze i wszystko było ok...teraz 2 miesiące temu zmieniłam tabletki na inne i także przy zmianie czasu tym razem z letniego na zimowy zostałam przy ustalonej godzinie...teraz się troche obawiam ponieważ od jakiegoś tygodnia mam dziwne objawy wskazujące na ciążę...nie należę do tego typu dziewczyn które panikują odrazu ale wolę się spytać i przeczytać wasze opinie i doświadczenia....zawsze ufałam tabletkom już od pierwszego dnia zażywania ich kochałam się z facetem do końca i zawsze wsio było ok...:)) jeśli chodzi o drugą wątpliwość to dotyczy ona badań...we wtorek będę miała robione kompleksowe badania na tarczycę zapommniałam się spytać lekarza czy tabletki mogą wpływać jakoś na wyniki badań...nie wiecie może coś na ten temat ??? czy jeśli kobieta bierze tabsy to może zrobić spokojnie badania na hormony tarczycy??? z góry dziękuję wam za swoje opinie i wypowiedzi.... pozdrawiam :))

Gość woman in love
proszę dziewczyny wypowiedzcie się jest to dla mnie bardzo ważne

Gość powiem ci że jeśli chodzi
badanie to po prostu powiedz przed badaniem pięlęgniarce że je bierzesz i już. jeśli chodzi o godziny brania i zmiana czasu to nie musisz jej robić, ale ja zawsze zmieniam tak dla siebie więc w październiku o godzinę do tyłu a w marcu do przodu

Gość kropeczka1984
specjalistą co prawda żadnym nie jestem ale sądzę że godziny zmiebniać nie musisz. na każdej ulotce masz napisane ze opoznienie przyjęcia tabletki do 12h (jesli mówimy o dwuskładnikowych) nie wpływa w żaden sposob na jej skuteczność

Troche mnie smieszy, bo przeciez tabli trzeba zazywac o tej samej porze!! a nie o tej samej godzinie!! mimo, ze ja zazywam o tej samej godzinie codziennie. ale bez przesady. tu sie liczy pora a nie godzina co do sekundy

wiesz co? ja swoim komentarzem nie mialam nic zlego na mysli, ale jak widac ty nie masz w sobie kultury. skoro odrazu odgryzasz sie tak dennym komentarzem. :O

Gość pisiorek
jej komentarz na twoim topiku tak samo denny jak twój tutaj

Gość linka100
Do women in love i Słodkiej wasza wojna postowa staje sie juz zabawna. Zakończcie, albo zorganizujcie jakis popisowy pojedynek, nie zapomnijcie podać terminu potyczki. Ha ha ha ha .

A gdzie ten denny komentarz?? Wykasowali czy co? Jesli chodzi o zmiane czasu to ja miałam zawsze fuksa, ze akurat miałam 7-dniową przerwe. MYslę jednak, ze nalezy tez wtedy przesunąć godzine przyjmowania pigułek poniewaz nasz organizm nie wie nic o przesunieciu czasu:) Aczkolwiek jest to tylko godzina wiec nawet jak zostaniesz przy swojej porze to nic sie nie stanie. Na drugie pytanie nie wypowiadam sie bo nie wiem