Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Do_Mi_Ni_Ka

Choroba w czasie ciąży-czy tylko Ja tak cierpie

Polecane posty

Gość Do_Mi_Ni_Ka

witam przyszle planujace spodziewajace sie i juz mamy zwracam sie do was o rade i pomoc, od trzech tygodni dosc powaznie chroje i nic sie nie zapowiada zeby bylo lepiej, pierwsze zatoki potem goraczka i bole miesni, kiedy juz przeszlo zaczelo bolec gardlo a teraz jest namietny kaszel okropne bole glowy i nie przespane noce. jestem w 5 miesiacu i bardzo sie boje o moje malenstwo chociaz lekarz zapewnia ze jest dobrze ale sam fakt ze juz tak dlugo sie meczymy mnie dobija. poradzcie co i jak bo juz probowalam wszystkiego czosnek cebula sok malinowy cytrynka i takie tak sprawdzone metody babuni z gory dzieki i powodzonka zycze

Dominiko.. Idz jeszcze raz do lekarza.. a raczej na pogotowie to nie przelewki... lekarz jakis malo odpowiedzialny skoro twierdzi ze jest ok a u Ciebie poprawy nie ma.. Nie jestem pewna ae gdzies czytalam ze sok z malin czy jezyn powoduje skurcze czy rozwarice... wiec dla bezpieczenstwa poczytaj moze o tym w necie jeszcze albo nie zarzywaj.. Wiem ze zwrocilam na to uwage bo moja mama robi soki z jezyn i malin i sobe to zakodowalam..ale nie pamietam ktory dokladnie... Idz do lekarza.. nie czekaj na pogorszenie sie stanu.. aby nie zaszkodzic swemu dziecku... Zycze szybkiego powrotu do zdrowia 🌼

hihi,,,witaj,nie nie tylko ty, :( z srodkow farmakologicznych- oscillococillum, na gardlo homeovox, wapno,rutinoscorbin, aha! do ssania- tamtum verde, jak mi sie cos przypomni to dam znac! :)

Gość sok z malin
Sok z malin - owoców - można. Niebezpieczna jest herbata z liści malin - to tak gwoli ścisłości. Zdrowia życzę!

Monia?> A jestes pewna ze kobiecie w ciazy tak wolno brac wszytko co chce???? Ja bym sie powstrzymala na twoim miejscu z takimi radami! Z tego co sie orietuje nie wolno!! Wiec radze udaj sie do lekarza Dominiko !!!!

Gość marta 28
sok z malin powoduje skurcze co może grozić poronieniem wiec lepiej uważaj i zmien lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość herbata z liści malin
jest niebezpieczna. A nie sok malinowy z owoców!!!!

rusalka nie przesadzaj z tą ostrożnością. Ja w zeszłym tygodniu byłam u swojego gina bo miałam koszmarna przeziębienie ponad tydzien. To wszystko co pisała monia ja miałam zalecone i dodatkowo jeszcze antybiotyk który nie szkodzi w ciąży - Amoksiklav (pochodna penicyliny) i wyzdrowiałam i wszystko z dzidzią jest dobrze. Infekcja w ciąży jest gorsza dla dziecka niż leczenie. Zgadzam się jednak z Tobą że Dominika powinna iść do lekarza bo infekcja infekcji nie równa. Mama nie może nosić w sobie zarazków bo to groźne dla dziecka jak nie mija po takich sposoboch po 3 dniach to trzeba koniecznie do lekarza.

Aga Ja nie tak przesadzam jak radze ostroznosc... I chodzi mi tu o dobro autorki Topicu... Czy tak czy inaczej.. Nie powinna sie leczyc na wlasna reke tylko czym predzej isc do lekarza.. Mysle ze to leprze okazaloby sie dla niej i dziecka... Wiem ze Nasze checi sa duze aby pomoc... ale tu trzeba tez miec i wiedze.. odpukac.. a jak to nie przeziebienie .. a cos powazniejszego mysle ze na wszelki wypadek Lepsze beda konsultacje z Lekarzem niz Tu z Nami.. Zycze zdrowia

ha ha ha .....:D RUSALKA !!! ale sie usmialam- sama jestemw ciazy i to wiem na 1000000% ze mozna,o co ci chodxi!!!??? to jest wlasnie z konsultacja lekarza ,wiemomowie ,te leki poleca ci w kazdej aptece,DOMINIKO- bierz smialo ! zreszta,mozesz spytac lekarza,,,ojj RUSALKO,czy ty wszedzie musisz byc taka kOmiczna>>>???:D!

Gość Do_Mi_Ni_Ka
dzieki za rady dzis juz jest zdecydowanie lepiej moze tez dlatego zze maz wziol sobie wolne i sie ze mna meczy;) moj lekarz preferuje metody babuni ale nie tylko on bylam jeszcze u trzech specjalistow i wszyscy mowia jednym glosem jesli nie ma koniecznosci to najlepiej przelezec problem sie zaczyna kiedy jest goraczka wtedy podaja antybiotyki i takei tam. ja zrobie sobie kuracje zalecana przez monia25 akurat sie uda!!! no i dam znac co i jak buzka