Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

allicce

spóźniający sie okres, pomóżcie

Polecane posty

Witam , mam poważny problem otóż 12.11 powinnam dostać okres a do tej pory go nie mam, spóźnia sie już dobry tydzień. Robiłam 2 razy test ciążowy i wynik okazał sie niegatywny. Często czuje sie osłabiona, miewam bóle w okolicach intymnych, zawroty głowy, zwiekszony apetyt. Proszę niech ktoś mi doradzi :(

Gość arkanta
a moze napisz cos wiecej? w ktorym dniu cyklu stosunek, jakie zabezpieczenie?

stosunek był jakoś w srodku dni płodnych , 2 tydz,po okresie, stosunek przerywany , (zaznaczam że robiłam już testy)

a może tak do ginekologa pójść? byłam kiedyś w podobnej sytuacji i dostałam tabletki na wywołanie okresu- Luteina 50, po kilku dniach się pojawił

proszę napiszcie coś więcej , jakieś inne porady (prócz ginekologa to był mój pierwszy raz) :( serio nerwicy dostane od tego ...:( ornella ile czekałaś zanim poszłaś do ginekologa?

Gość arkanta
testy robilas ile dni po stosunku?

po pierwsze stosunek przerywany to moim zdaniem kompletna głupota- jeżeli nie chce się ciąży i do tego w dni płodne po drugie ja czekałam około tydzień, pozatym wtedy używaliśmy prezerwatywy i nie doszło do wytrysku, a przestraszyłam się bo gumka została w środku i mogła jakaś wydzielina z plamniczkami dostać się do mnie. okres w sumie dostałam po 1.5 tygodnia, może do 2 moja koleżanka, trzy razy robiła test ciążowy i za każdym razem wychodził jej negatywny-a teraz ma dwumiesięcznego dzidziusia rozumiem że to był twój pierwszy raz, ale czy to coś z mienia w wizycie u lekarza?

no ale przecież badziewi by w aptece nie sprzedawali , prawda ? fuck , zdołowałam się ... :(

a jak nazywał się ten test co robiłaś? polecam osobiście Quick test- chyba tak się nazywa, z dzidziusiem na wieczku lepiej idź do lekarza

bobo test, a drugi to bluetest coś tam , nie pamietam zbytnio ale pierwszego jestem pewna

Gość arkanta
Quick Vue- ten jest najlepszy... te wszystkie bobo testy czy pre-testy to klamia... a robilas testy dwoch roznych producentow????

Gość humka
a może za dużo myślisz o ciąży i sie stresujesz...stres może przesunąć okres, mi się przesunął kiedyś o 2 tygodnie...ale proponuję jednak wizytę u ginekologa...przynajmniej będziesz mieć pewność czy to ciąża czy nie

humka jak ci sie przesunał o 2 tyg. to nie szlaś do ginekologa tylko czekałaś ?

Gość testy
dzaiałaj na zasadzie wykrywania hormonu HCG, ktorego poziom jest na dyle wyskoi aby byl wykrywalny najwczesniej po 2 tygodniach od zaplodnienia. zrob test z krwi-wykrywalny nawet niski poziom hormonu- lub jesli chcesz zrrob jeszcze jeden test..i napisz co sie dzieje.

Gość arkanta
mi kiedys spoznial sie 3 miesiace! ale wtedy wiedzialam , ze w ciazy nie jestem... mam zaburzenia hormonalne- wiec mam nieregularne... ale Ty powinnas najpierw wykluczyc ciaze!

wiesz może to tylko stres, ale najlepiej pójść do lekarza, w końcu on tam zajrzy i będzie najlepiej wiedział czy macie się czym martwić czy nie

Gość humka
tak czekałam bo wtedy ciąża nie wchodziła u mnie w grę:P po prostu był to czas dośc poważnego stresu i zdawałam sobie sprawę z tego że to może być przyczyną opóźniania się miesiączki. Choć nie powiem, po jakimś tygodniu niepokoiłam się dość poważnie że coś nie gra w moim organiźmie

Gość ojjj
alice Ty nie czekaj... bo jesli do tej pory mialas regularna miesiaczke to najprawdopodobniej jedyne co moglo ja zaczymac to baby... Ilemasz lat??

dziękuje wam wszystkim , jesteście naprawde kochane , na innych forach myśleli że to prowokacja a ja tu normalnie od zmysłów odchodze... jeszcze raz dzieki ! poczekam do 26 jak nie dostane to pójde do ginekologa ..

Gość humka
allicce proponuję żebyś wybrała się do ginekologa tymbardziej że istnieje duże prawdopodobieństwo ciąży. Na pewno wszystko będzie wporządku:)

Gość arkanta
zrob jeszcze jeden test---> koniecznie quick vue, a jesli wynik utrzyma sie negatywny to lec do ginka po luteine :) uszy do gory, bedzie dobrze, pozdrawiam 🌻

zgadzam się z przedmówczynią i pamietaj aby zabezpieczać się na przyszłość. porozmawiaj o tym ze swoim chłopakiem i z ginekologiem, wybieżcie co wam najbardziej pasuje tak aby nie martwić się później niepotrzebnie

porozmawiaj z chłopakiem, niech on doda ci otuchy, mój dla mnie był dużym oparciem