Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskaaaaa

pytanie o operę

Polecane posty

Gość ciekawskaaaaa

Mam IE i Mozilę. Mozilla mi w ogóle nie pasuje. Proszę o wypowidzi osób posiadających operę. Czy trudno przestwaić się z IE, czy dla osób niezbyt rozgarniętych komputeowo opera się nadaje? O ile lepsza jest od IE? Ogólnie wszystko o operze.

Gość opera jest zajebista
i latwo sie przestawic :classic_cool:

Gość xaxaxa
K A Z D A inna przeglądarka jest lepsza od IE !!! Opera jest świetna, tylko nie chce odświeżać sama stron co jest czasami wybitnie upierdliwe :O Ale i tak cały czas jej używam choć Mozille tez mam na wszelki wielki (np. do niektórych zdjęć, które opera rteż nie wyświetla , wtedy otwieram jew Mozilli i jest spoko)

Gość aaaaaaa
jak to nie chce odświeżać? prawy klik > odświeżaj co...

Gość morphnia
ja polecam opere!!!IE jest do dupy i sciaga smieci na kompa..

Gość cóż... ja tam lubię liska

Gość kidlisju
Ja mam opere od kilku dni i jestem załamana...Jak otwieram moja pocztę w yahoo,to nawet nie ma tych obrazkow,poprzez ktore moge zmienic wielkosc czcionki,kolor itd.!!! A przez IE było to. Co mam zrobic....??

Gość tiramisu
Operę zaszczepił w Polsce królewicz Władysław IV Waza zaledwie w dwadzieścia lat po jej narodzinach we Florencji. W 1628 r. zaprosił on do Warszawy pierwszą włoską trupę operową. Gdy zaś w 1632 r. objął tron polski, urządził w Zamku Królewskim salę teatralną, w której zainicjował regularne przedstawienia operowe włoskiego zespołu pod dyrekcją Marca Scacchiego. W końcu XVII w. wznowił prezentacje operowe król Jan III Sobieski, popierali je potem królowie August II Mocny i August III, który doprowadził do wzniesienia w Warszawie pierwszego budynku operowego, tzw. Opernhausu. Prawdziwy rozkwit opery, teatru i baletu w Polsce przypada jednak na lata panowania Stanisława Augusta Poniatowskiego (1764-1795).

Zalety: Sprawdzasz i wysyłasz pocztę bezpośrednio spod Opery, (dodatkowo masz powiadomienia o tym, że jest nowa poczta). Gdy zamykasz Operę i otwierasz ją ponownie - otwierają Ci się ponownie te strony, na których ostatnio byłas, (nawet po calkowitym wylaczeniu kompa). Nie trzeba wciskac przycisku \"wstecz\" - ruszasz tylko myszką w lewo, a strona przeskakuje o jedna wstecz. Strony sie szybciej otwierają niz w IE Podgląd transferu plików, (gdy sciagasz). Możesz miec kilka okien otwartych naraz, widocznych w jednym czasie na ekranie, koło siebie. Masz kilka kolorów Opery, wedle gustu. Możesz zmieniac z minuty na minutę. :) Nie pamiętam co jeszcze- sprawdzalam kilka przeglądarek - tej jestem wierna, ta mi najbardziej pasuje.

Gość xaxaxa
"Gdy zamykasz Operę i otwierasz ją ponownie - otwierają Ci się ponownie te strony, na których ostatnio byłas, (nawet po calkowitym wylaczeniu kompa)." - jezeli tak ustawisz, mozesz ustawic by nie otwierała wczesniej otwartych stron, tylko wchodzisz na "czysto", tylko przy wyłączeniu kompa, jezeli nie zamknęło sie wcześniej przeglądarki, po ponownym uruchomieniu pojawia sie okienko, z pytaniem czy chcesz przywrócić poprzednie sesje (czyli strony, które były wtedy otwarte a zamknęły sie w "nieprawidłowy" sposób) czy tez chcesz otworzyc Operę bez poprzedniej sesji, na "czysto" "Nie trzeba wciskac przycisku "wstecz" - ruszasz tylko myszką w lewo, a strona przeskakuje o jedna wstecz." - to też jeżeli masz włączoną funkcję gestu myszy - czy jakoś tak. Można to też wyłączyć. Ja sama mam i Operę i Mozille - do Opery tak przywykłam, że nie mogłam się przestawić na Mozille, pomimo tego, że denerwuje mnie czasami tym, że nie otwiera niektórych zdjęć (wtedy muszę te strony otwierac w FF) Ogólnie każda, jak dotychczas, przeglądarka jest lepsza od IE, bo IE jest wciąż najpopularniejszą przeglądarka i przez to najwięcej jest pisanych na nią wirusów.

ja lubię chodzić do opery. ostatnio byłam z tatusiem na \"wesołej wdówce\"...w sumie to operetka, ale była w operze...podobały mi się śpiewy i barwne stroje. ubraliśmy się z tatusiem galowo, bo do opery nie można chodzić w łachmanach!!!! pamiętajcie o tym koniecznie!!! spektakl był supcio!! :D bardzo mi się podobało i jeżeli bede miała czas, wybiorę sie tam jeszcze raz!!

Gość t.....
Zochaa! Cos Ci nie styka!!!:D

Gość xaxaxa
Być może Iwosia, byc może, jednak nie dla mnie. Ja wolę "na czysto" wchodzić, otwierać na nowo itp :) Tylko się cieszę z tego, że opera pamieta otwarte strony jeśli sie ja nie zamknęło, np. przez wyłączenie kompa od razu albo jak miałam niedawno, przez wyłączenie prądu. Udzielam się na innym forum i tam przeważnie otwieram nieprzeczytane wiadomości wszystkie w nowych oknach, tak zrobiłam i tamtego dnia, topici nawet wszystkie sie nie otwarły, kiedy prąd na chwilkę wyłączyli. Po włączeniu ponownie kompa opera ładnie się zapytała czy przywrócić poprzednie sesjie i dzieki temu nie "straciłam" nieprzeczytanych postów (w innym wypadku musiałabym "ręcznie" szukać nowych postów w poszczególnych działąch, a to bywa uciązliwe czasami ;) )

Wiem, o czym mówisz. Tak - prąd, restart czy zawieszenie kompa - a potem wszystko jest na swoim miejscu. :) Ja zwykle wyłączając kompa wiem, na co wejdę przy kolejnym razie, więc dobrze, że mam już wszystko \"naszykowane\".

Gość kidlisju
A mi ktos pomoze??????... Z tym,ze jak otwieram poczte yahoo poprzez opere,to jak chce juz napisac maila to niedosc ze jest A : pozniej Cc: i na dodatek Bcc: !! Po co tego tyle!! No i brak okienek ktore pozwola na zmiane koloru czcionki!! i wielkosci!!

Gość zaraz mnie szlag trafi
dajcie jakiś krótki przewodnik po tej cholernej operze, bom chyba za tempa na ten wynalazek Pytanie pierwsze: jak ustawić w tym cholerstwie własną stronę startową?

Gość małaKsieżniczka
Opera jest najlepsza. Prosta, łatwa w obsłudze. Ustawienie strony startowej: Narzędzia -> Preferencje -> Ogólne I wpisujesz adres, zatwierdzasz i jest.