Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atria

YASMIN

Polecane posty

Chciałabym stosować pigułki yasmin. Jakie są wasze opinie na temat tych tabletek?

Gość aagniesiulkaa
polecam-biorę 2 listek(właśnie skończyłam) może krótko ale żadnych ujemnych reakcji mojego organizmu-poczytaj kafetrie jest wiele topików dotyczących Yasminek:)pozdro

Gość Eureka
Szczerze polecam! Brałam wczesniej marvelon i wciąż cierpiałam na ból persi oraz inne dolegliwości. Przy YASMINie nie mam tych problemów!!! Biorę go od kilku miesięcy i stopniowo wszystkie przykre objawy zniknęły.

Rowniez gorąco polecam z mojej storny. Zero efektów ubocznych, a biore juz jakis czas... z pol roku bedzie. zadnych plamien, okres regularnie, Jedyne co mi dokuczalo do bol piersi ale po ok 3 miesiacach calkowicie minelo. Pozdr

Gość pytonica
Ja nie bralam tych tabletek ale slysze,ze sa bardzo dobre.Moze poprosze lekarza o ich przepisanie.Bralam inne,ale lekarz nie mogl mi dopasowac tabletek.Mialam ciagle plamienia a nawet krwawinia.Nabawilam sie anemii.A do tego wszystkiego doszla jeszcze arytmia serca.Nie pomogla zmiana tabletek,dlatego zrezygnowalam z ich stosowania.Czulam sie fatalnie.Po zaprzestaniu krwawienia szybko ustaly,ale najgorzej mialam z sercem.Musialo minac troche czasu,aby wszystko doszlo do normy.

Gość yasminka
Ja też jutro ide do gina zmienić tabletki na yasmin wczesniej brałam logest ale ostatnio po nim moje libido wynosi 0!!! więc musze coś z tym zrobić. A czy po yaśmin rosną wam piersiątka?!:)

Gość yasminka
up upup

Czesc kobietki! Pierwszy raz jestem na tym forum i czytam sobie Wasze wypowiedzi o Yasminie... Od roku biorę Femoden, ale przytyłam w tym czasie 5kg i chciałam zmienić tabletki właśnie na Yasmin...bo on niby nie powoduje tycia....ale jak czytam co piszecie to już sama nie wiem co robić :( Może któraś z Was też brała Femoden i miała podobny problem?

Gość kasienkam
kobitki !!!!! ja zaczelam 3 opakowanie yasmin i moge powiedziec,ze moim najwiekszym skutkiem ubocznym jest spadek libido do neimal zera!!!!!!!poza tym przy 1szym opak.mialam hustawke nastrojow-od smiechu po placz,ale juz mi to minelo. ogolem tabletki te-sa naprawde neizle.mnie super poprawily cere no i schudlam kilo:) ale chce je zamienic na inen,bo to obnizone libido-zaczyna mnie draznic coraz bardziej:( moze mi doradzicie,ktore tabletki sa w miare swietne???? pozdrawiam

Gość kokokokoo
odwodnienie bol łydek

brałam już różne tabletki - teraz jestem na Jeanine i te są zdecydowanie najlepsze. Zanim zaczęłam je brać - miałam przerwę i muszę przyznać, że nie ma żadnej różnicy w samopoczuciu jak biorę Jeanine i jak nic nie biorę. A wcześniej bywało wręcz tragicznie/

zadowolona byłam z : MERCILONU I LOGESTU. YASMIN jest sredni w porównaniu z logestem i mercilonem. ale każdy jest inny, i każdej pasuja inne tabletki, to indywidualna sprawa kazdego organizmu jak zareaguje na nie

Gość iskaa
nie ma reguly ja bralam mercilon i to po nim milam zerowe libido a po yasmin jest lepiej a do teho moje problmey z cera sie skonczyly , nie mialam zadnych plamien czy hustwek nastroju !! polcam !!

Gość Patiiiiiii
polecam biore je rok super!!!

Hmm własnie zazyłam pierwszą tabletkę - wczoraj. Jak narazie jest ok ;) . Wczesniej brałam marvelon, bardzo długo femoden, Milvane. Ale musiałam przestac bo sie źle czułam. Minoł rok i chce znowu zaczac nowe tabletki. No i lekarz przepisał Yasmin. No nic zobaczymy.......pozdrawiam.

Gość ja jestem juz zalamana
bralam harmonet dostalam jakis wielkich kulek na twarzy i szyi teraz biore yasmin ktory mial mi poprawic cere i jest beznadziejny:((((((((((((((((((((((((((((((( nadal mam syfy, i to na dodatek dluzej mi sie goja:( cera mi sie przetluszcza jak dawniej, zero poprawy, tylko mi biust urosl:) wzielam narazie 2 op. ale chyba powinna byc juz jakas poprawa Nie wiem czy moze moj organizm nie toleruje zadnych, jestem juz zmeczona tym wszystkim a lipido beznadziejne seks jest beznadziejny, wszystko mnie boli, i nie chce mi sie w ogole kochac:|

nie polecam..w wielu krajach jest na czarnej lisice...bo ma wiele skutkow ubocznych...niektore wiazaly sie ze skutkami smiertelnymi.

Gość Nigdy więcej Yasmin
Brałam yasmin ok roku..Poczatkowo bardzo dobrze sie czułam az...zaczelam tracic oddech...zapytałam kolezani, ktora wczesniej odtawila yasmin-czy miala tez taki problem i okazalo sie,ze tak..moze ktoras pomysli..alez mi powod- ale ja 3 razy o malo co nie zemdlalam pod prysznicem..i wiem,ze to przez te tabletki..zreszta..spadla mi ochota na seks...zaczelam byc oziebla..nie odczuwalam juz podniecenia..odstawilam Yasmin...teraz mam problemy...dostalam juz 2 razy krwotoku..na szczescie nie byly one bardzo grozne..ale daly mi do myslenia..czekam az sie wszystko unormuje..nie biore teraz zadnych tabletek..ehhhh..zastanowcie sie czy warto..pozdrawiam

Gość ten sam problem
no włąsnie, !!!! z tym yasminem to taka wielka bujda- lekarz mi przepisał bo to nowość, że nie powoduje spadku libido i nie zatrzymuje wody w organizmie zaczęłam brać w pierwszym dniu cyklu, mój okres trwał ponad miesiąc, lekarz nawet leki zakrzepliwe mi przepisywał, po których przeszło, potem miałam tak skąpą miesiaczkę, że prawei jej nie zauwazyłąm nie wspomnę że wogóle nie mialam ochoty na sex, wręcz mnie to drażniło, doszliśmy do wniosku z moim mężem że to bez sensu brać takie tabletki- na pewno nie zajdę w ciąże bo nie mam ochoty na sex... heh i zrezygnowałam, teraz stosuję tylko gumki, może i musimy bardziej uważać ale przynajmniej czerpie radość z sexu pozdrawiam

ale ams zproblem..nie mozesz porpstu zmienic na inne tabsy? do tego trzeba metod prob i bledow..a nie po 1 tabsach juz odstawiasz

Gość ten sam problem
nie mam 5 lat i wiem, ze nie odstawia sie tak szybko, wiełam 4 opakowania ,(a wcześniej brałam już chyba z 5 rodzajów innych), i nie mam zamiaru dalej mieszać sobie w organizmie, a te ostatnie, to wogóle była jakaś porażka, i widze że nie tylko ja podzielam to zdanie.

jasmin to naprawde zly lek...gdzie kilka kobiet przez to zmarlo.. a robials proby hormonalne?wtedy bys idelanie dospaowala lek na do organizmu:P

groosia a skąd masz takie informacje o smierci? czemu straszysz? :(

Gość ten sam problem
nie, nie robiłam żadnych prób, i chyba to nie ma sensu, może mój organizm po prostu tak reaguje, próbowałam nawet plastry antykoncepcyjne Evra, jednak na nie też miałam uczulenie- strasznie zaczerwieniona skóra i odklejaly mi się, lekarz się zdziwił jak zobaczył, blizny (takie zaczerwienienie w miejscu plastra, potem robiło się brązowe) miałam po tym chyba ze dwa miesiące... takie wynalazki to męczarnia dla organizmu, zwłaszcza jak nie można dopasować i zmienia się co chwile środek, oczywiście nie krytykuję tabletek, po prostu mi nie odpowiadają i wybrałam metodę, która jest skuteczna (choć może mniej wygodna)

Gość bardzo dobre
odwadniaja tylko kur..... wa drogie, dla mnie to prawie majatek, wydawac po 40 zeta miesiecznie

Gość lupa
Groosia czyzby Wyeth albo Organon placili ci za antyreklame Yasmin?

Gość marcellina
Koncze pierwsze opakowanie Yasmin - od pierwszego dnia (cyklu i rozpoczecia przyjmowania pigulek) mam nieustajacy okres, zero ochoty na sex (nigdy wczesniej nie mialam z tym problemu), robi mi sie slabo i w ogole czuje, ze cos jest nie tak ;-(

WE WTOREK ROZPOCZĘŁAM STOSOWANIE PIERWSZEGO PLASTRA Z PIERWSZEGO OPAKOWANIA, ALE Z POWODU KŁOPOTÓW Z ODDYCHANIEM W SOBOTĘ GO ODLKEIŁAM. OD PIERWSZEGO DNIA KRWAWIENIA ROZPOCZYNAM PRZYJMOWANIE YASMIN. CZY W TEJ SYTUACJI BĘDĘ ZABEZPIECZONA W 100% OD PIERWSZEJ TABLETKI?

Gość Daissy
również zauważylam spadek libido do 0...też mnie to denerwuje, bo lubię sie kochać, ale po prostu mi się nie chce...wolę się przytulić i iść spać. Sucha jestem i raczej kochanie sprawia mi ból...rozmawiałam z facetem, biorę ostanie opakowanie i przechodzimy na gumki....gdzie czytałyście o tych śmiertelnych przypadkach przy zażywaniu Yasmin?pierwsze w ogóle słyszę, że mogą prowadzić do śmierci, mój lekarz zachwalał je, że hej, miałam nie przytyć (trochę wrzuciłam na plus), a jak jestem na diecie to schudnąć też nie mogę...bez sensu... pozdrawiam:))