Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magneeesss

Objawy zapalenia przydatków

Polecane posty

Gość magneeesss

Jakie są objawy zapalenia przydatków?

Gość wewewe
koszmarny bol podbrzusza (porownalabym to nawet do boli porodowych), ja dodatkowo mdlalam i wymiotowalam

Gość małgorz999
chcialam sie was zapytac czy zapalenie przydatkow ginekolog stwierdzi po zwyklym badaniu????/ czy jest potzrebne USG ????? bo u mojego w przychodni nie ma spreztu do usg:(:(!!!!!wiec bede musiala poczekac czytalam na necie objawy zapalenia przydatkow to pasuja do mnie wiec mysle ze to bedzie to:((((musze tylko przezyc weekend

Gość Zaba1690
Tak sprawdzi bes usg:) Mnie tak przynajmniej stwierdził i tydz po zażywaniu antybiotyków dopiero poszłam na usg żeby upewnić się że zdrowije. Mnie tak strasznie jajn iki wtedy bolały że ustać nawet nie mogłam:( Ale po pierwszej tabletce ulga:)

Gość małgorz999
a te tabletki to zwykle? czy czopki czy dopochwowe???

Gość Zaba1690
Zwykłe antybityki na te przydadtki ale lekarz na wszelki wypadek przepisał mi jeszcze dopochwowe żeby mi się grzybic NIEZROBIŁA

Gość małgorz999
drogie sa te antybiotyki? jejku mam nadzieje ze mi pomoze ginekolog:(i nie bedzie juz tak bolec

Gość Zaba1690
NAWET NIEPAMIĘTA M CENY BO TO DAWNO BYLO DŁUGO PRZED CIŻ Ą ALE CHYBA NIE BARDZO DROGIE... tzn niepowinny byc drogie bo bym to zapamietala

Jak się objawia * nagłe, silne, skurczowe bóle brzucha, * gorączka lub stan podgorączkowy, połączone ze znacznym pogorszeniem samopoczucia, * podrażnienie otrzewnej (odruch wymiotny, żywa bolesność podczas badania). Współistniejący stan zapalny błony śluzowej macicy powoduje nieprawidłowe krwawienia: krwotoczne miesiączki, plamienia międzymiesiączkowe. Czasem towarzyszą im: zaparcia, biegunka, kolka jelitowa, dolegliwości ze strony pęcherza moczowego. Badania laboratoryjne wykazują zwiększenie liczby krwinek białych (leukocytów) oraz przyspieszenie opadania krwinek (OB).