Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AAAAAAAAAAGGGGGGGRRRRRRRR

Czy to mozliwe ze jestem w ciazy???

Polecane posty

Sytuacja jest taka! Od miesiaca lykam tabletki! Wczoraj wzielam pierwsza tabletke z 2 opakowania (po 7 dniowej przerwie)! Ale przy pierwszym opakowaniu zapomnialam wziasc ostatniej (21) tabletki i wzielam ja z 13 godzinnym opoznieniem:/ Dzis natomiast kochalam sie z chlopakiem, ale wyjal on (najprawdopodobne) penisa na chwile przed wytryskiem! Najprawdopodobniej, gdyz wiadomo, ze jeszcze przed wytryskiem u mezczyzny wydobywaja sie jakies plyny, zawierajace plemniki... POWIEDZCIE!! ZNAJAC CALA SYTUACJE-JAK SADZICIE, JAKIE SA SZANSE ZE MOGE BYC W CIAZY????? Przede mna prawie miesiac czekania wiec chyba oszaleje!! ODPISZCIE PROSZE!!!

Gość zdecydowanie
tak, i zajmij kolejke po becikowe

biore yasmin

moim zdaniem marne szanse ze jestes w ciazy...skoro wziełas 2 tabletke z opakowania to wnioskuje ze jestes swiezo po miesiaczce a jesli tak to masz dni nieplodne...nie przejmuj sie mysle ze nie masz czym...pozdrawiam

Byl okres, normalny przez 7 dni!! Co w zwiazku z tym??

No ale my mielismy stosunek dzis! Juz po okresie! Wiec martwi mnie czy bedie nastepny!;)

Gość Hee
Jeśli masz wątpliwości najlepiej weź Postinor. Należy go wziąć w ciągu 24 godz. po stosunku, więc się pośpiesz!

Dzieki wielkie:) Tak czy siak- jeszcze jakies 20 dni stresu - taka juz jestem :)

Gość sewka
na bank nie jestes w ciazy,ale rozumiem tez mialam takie schizy,z czasem miną:))

Sewka, ale tez bywalo tak, ze (podobnie jak ja w tym prypadku) zapominalas wziasc tabletke itp??

Gość sewka
tak ja biore od jakis 2 lat i to baaardzo nieregularnie czasami zapominam wziac ,przypomina mi sie po 16,17 h i jakos jest pok.Na poczatku tez mialam schizy ale to mija,na bank nie jestes w ciazy nie martw sie.

Gość nie powinien
hmmm, po pierwsze, jak się bierze tabletki, to nie ma dni płodnych i nie płodnych :o miesiączka nie jest normalną miesiaczką, to jest krwawienie z odtstawienia. po drugie, spokojnie, masz małe sznase na wpadkę. 13 h to jeszcze chyba da się przeżyć ;) opóźnienie nie powinno przekraczać 12 godzin, ale te 13 to mieści się jeszcze w granicach błędu

Gość nie powinien
o własnie, sewka, nawet jeżeli Tobie się udaje, nie znaczy, że innym tez się uda. a tak na marginesie, może Tobie się udaje, bo któreś z was po prostu nie może mieć dzieci?

do AAAGGGGRRRRR :-P Napiszę Ci coś co Cie zapewne uspokoi. Sadze ze tak strasznie boisz sie ciązy bo jestes bardzo mloda, ja tez sie tak balam 5-7 lat temu (teraz mam 25). I wierz mi, nie jest tak latwo zajsc w ciaze! Samo jajeczko jest gotowe do zaplodnienia przez zaledwie 2 doby, trzeba miec cholernego pecha by wpasc;-) Osoby ktore wpadaja, zazwyczaj raz po raz nie stosuja zabezpieczenia - i w koncu natura robi swoje... Ja i moj facet uzywamy tylko gumek - od 2 lat. Co Cie pewnie przerazi - zakladamy je tylko przed \"finałem\", w sumie kochamy sie bez ;-) Procz tego od 25 dnia cyklu nie uzywamy wogole niczego. I jakos nie mam dzieci!!! Tak robi wiele moich kolezanek, nawet moja mama tak robila - a ja jestem dzieckiem planowanym (a nie z \"wpadki\"...) Cóż, nie stresuj sie tak. Wspolczesne piguly sa takimi chemikaliami ze nic Ci nie grozi...tym bardziej ze nie wzięłaś tabletki z 3 tygodnia, to juz wogole ryzyko zerowe... Czasem robi sie tak specjalnie by przesunac okres. Bierze sie np. 19-20 tabletek (zamiast 21) albo 22 do 42 nawet (czyli 2 opakowania bez przerwy). Zapytaj lekarza!!!

Dzieki nesti i pozostali! Naprawde mnie uspokiliscie:) Tylko 1 male pytanie: Jak to jajeczko jest gotowe do zaplodnienia przez zaledwie 2 doby???? Pozdroweczki

co to znaczy ze jajeczko jest gotowe do zaplodnienia tylko przez 2 doby???????

Gość ano ...... ...
to znaczy, że potem robi się "nieaktywne" i nawet jak plemnik na nie trafi, to i tak nic nie zdziała:)

W takim razie mam jeszcze jedno pytanko... Czy jest możliwa taka sytuacja, że przyjdzie czas na okres, okres się pojawi, a mimo to będę w ciąży??? Odpowiadając pamiętajcie o tym, że łykam tabletki! A pytam dlatego, że przecież to coś, to nie jest normalny okres (jak to ktoś wyżej ujął). Więc czy możliwe jest pojawienie się go u kobiety w ciąży?????

NIKT nie zna odpowiedzi na to pytanie??:(:(:(

Prosze niech ktos odpowie jesli wie.... Pytanie zawarlam dwie wypowiedzi wyzej... To dla mnie wazne!!

dzieki... czyli - krwawienie=100% braku ciazy,tak?

Gość madziarka84
postinor jest na recepte i na jego wziecie masz 72 godz po stosunku:) Mysle ze nie jestes w ciazy jezeli kochaliscie sie zaraz po okresie:)

W tej chwili biore 2 opakowanie dopiero, a spoznilam sie z ostatnia tabletka PIERWSZEGO opakowania

Gość Ewa Luna
skoro nie ma dni niepłodnych i płodnych to co?Wszystkie są płodnie?Czy jak?

Gość jak zażywacie tabletki
to macie tylko dni NIEPŁODNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Gość IDI
ja w chwili obecnej też mam schize ciążową, współżycie zaczełam stosunkowo niedawno i dlatego za każdym razem gdy czekam na okres bardzo się stresuję od 4 miesięcy biorę plastry evra i teraz miałam tydzień bez plastra, a że mój okres trwa 4 dni to 6 dnia tygodnia bez plastra kochałam się z chłopakiem i pękła nam prezerwatywa... i teraz bardzo się stresuję byłam u ginekologa zaraz na 2 dzień ale mi powiedział że nie ma szans na ciążę zwłaszcza ze to w tygodniu bez plastra było i że nic mi nie grozi pod warunkiem że nastepny plaster wezmę w dni w którym nakeljam je zawsze..\i tak zrobłam tylko z 7 godzinnym opóźnieniem i teraz strasznie sie BOJE CIAZY nawet ginekilog mnie nie uspokoil:/