Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Potterka

Daniel Radcliffe-Harry Potter

Polecane posty

Cieszę się, że powstało takie forum. Jestem zdeklarowaną potteromaniaczką i przyznam, że filmy nie sa w części nawet tak dobre, jak książki... ale za to w każdej części znajdzie się jakiś przystojniak. Alan Rickman, nr 1, rzecz jasna, potem Gary Oldman jako Syriusz... nawet Pedja Bjelac jako Karkaroff bardzo mi się podobał. Ale czwarta część (film) jest po prostu do chrzanu, zupełnie, jakby rezyser po omacku powycinał co poniektóre rozdziały z książki. Gubi sie sens i wątek. Ja wiem, o co chodzi, ale mój misiek, który Pottera nie czytał, ciągle sie dopytywał o szczegóły.

a ja tak czytam i czytam co piszecie o 4 częsci.. ja sama nie moge sie pochwalic swoimi wrazeniami bo jeszcze nie ogladałam. :( :(

Gość potermaniaczka
ja uwielbiam pottera najabrdziej mnei ciekawiło kto bedzie księciem pół krei no i okazało sie ze bedzie nim snape Jesli dobrze przeczytalam ... mam 6 czesc na kompie i liczy ok 540 stron wiec dlaczego orginalna ksiozka przetlumaczona na polski ma liczysc ok.720? i jestem tez tego zdania ze lepiej czyta sie książkę, a nie na kompie a w harrymn to sie zakochalam :P heheheh wogle podoba mis ie ten film na maksa jest tak odjechany w kosmos

Gość potermaniaczka
ja mysle ze w ostatniej czesc harry nie umrze poniewaz to bylaby bezmyslnosc ze strony autorki... a pozatym przecierz w tej przepowiedni bylo napisane ze tylko jeden z nich mzoe zyc i tylko jeden drugiego moze zabic ...czyt jakos tak ... wiec harry musi zyc slyszalam ze 4 czesc harrego pottera (jako film) jest mroczniejsza niz pozostale .... i sie zastanawiam nad tym czy snape jednak okaze sie dobry i na koniec pomoze harremu zabic voldemorta .. ze moze taki byl plan na unicestwienie Voldemorta... i dumbledor sie poswiecil :(:( cholera ale szkoda Go ... a tak pozatym to troche dziwne ze voldemort bal sie jego a teraz taki snape go zabil :o hmmm hyba przestudiuje jeszcze raz ksiozke poniewaz nei dokladnie czytalam hihihi :)

Gość pottermaniaczka
dlaczego jeszcze nikogo nie ma gdzie wy jestescie?? wszyscy

Witaj pottermaniaczko, bardzo cie proszę, zarezerwuj swój nick. Dziewczyny, zareklamujmy jakoś nesz Potterowy topic. Macie jakieś pomysły? Mało nas tutaj... :-(

Gość nk
podobno Harry i voldemort beda walczyc i jednoczesnie rzuca zaklecie avra kedavra ...i obaj zgina :(

Gość ja_stokrotka
Mi sie podobal film, ale i tak byl kiepski w porownaniu do ksiazki. Chociaz trzeba przyzanc ze poprzednie czesci (filmowe) bije na glowe.

Gość xyzxyzxyz
HP fajna sprawa, ale topic do dupy...

xyzxyzxyz, wiem, że troche do dupy topic, więc dziewczyny jak go zareklamujemy??????

Widze, że się topic nie rozrasta, ale postaram się to zmienic... Na dzień dzisiejszy mam super nawsa na temat Emmy Watson!!! Przeczytałam go w TWIŚCIE na 59 stronie (jak się nie mylę). A więc... Nasza droga Emma zadeklarowała, że porzuci rolę Hermiony, jeśli w scenariuszu 5 części Harry\'ego Pottera nie będzie scen, w których będzie się całowac... Wnioski z tego wyciągnijcie sami i zapiszcie pod moim postem! Pozdro i jak macie jakieś info, to czekam!!!

Kadr z filmu \"Harry Potter i Czara Ognia\" W Wielkiej Brytanii skradziono latający samochód Harry\'ego Pottera. Błękitny Ford Anglia, który można było oglądać w filmach o małym czarodzieju, zniknął ze studia filmowego w miejscowości Saint Agnes w południowo-zachodniej Anglii. Rzecznik tamtejszej policji powiedział, że samochód skradziono wczoraj albo przedwczoraj. Złodzieje mogli nie wiedzieć, że pojazd \"grał\" w filmach. Druga możliwość jest taka, że wóz ukradli fanatyczni miłośnicy Harry\'ego Pottera.

Gwiazda ekranizacji powieści o młodych czarodziejach, Emma Watson, otrzymała Biblię od wściekłego chrześcijanina, który wierzy, że filmy o magii są szatańskim dziełem. Młoda piękność, która wcieliła się w rolę Hermiony Granger, nie pierwszy raz otrzymuje takie podarki. Aktorka ma już całą kolekcję świętych ksiąg przesłanych jej przez tych widzów, którzy sądzą, że potrzebuje ona wskazówek. Dobre...

Słyszałam, że Emma Watson miała się źle wyrażać o Polakach, ale nie wiem, o co tam chodziło i czy to nie aby plotka.

Gość Demi
Powiem tak, za to co Emma Watson mówi o innych i jak się zachowuje wobec innych to świadczy tylko o tym że jej woda sodowa udeżyła do głowy i przyda jej sie kilka takich listów żeby wróciła na ziemię i przypomniała sobie że jest takim człowiekiem jak my, a że jest osobą publiczną to oznacza że nie powinna dawać takich beznadziejnych komentów, typu, że polska jej się nie podoba.Moim osobistym zdaniem jeśli obsada w 5 części się zmieni to i film będzie gorszy, dlatego, że ja np. nie wyobrażam sobie tego filmu z innymi postaciami poprostu nie bedzie mi sie podobał. Jeśli sie zgodzicie dołącze się do waszej rozmowy:]

Gość sseeeeeenka
harrego lubi moja 12 letnia siostra :o ile daniel ma lat 16? pedofilki ;o

Wiadomości Harry Potter umrze w ostatnim tomie (WENN, Gal/7 grudnia 2005 07:45) Narrator kaset audio z powieściami J.K. Rowling twierdzi, że Harry Potter umrze w ostatnim tomie słynnej sagi. Harry Potter Aktor Jim Dale wyjawił, że Rowling jest zmęczona postacią Harry\'ego i postanowiła uśmiercić go w siódmym tomie cyklu, aby ostatecznie się z nim pożegnać. - Żyła z Harrym Potterem tak długo, że teraz naprawdę zamierza go zabić - mówi lektor. Daniel Radcliffe, który od kilku lat wciela się w postać młodego czarnoksiężnika w kolejnych ekranizacjach, również uważa, że przeznaczeniem Harry’ego jest śmierć w ostatnim tomie. - Chciałbym, żeby Harry umarł pod koniec siódmego tomu. Myślę, że to byłoby bardzo dobre zakończenie, ale nie chcę, żeby było zbyt sentymentalne, ponieważ nie cierpię sentymentalnych zakończeń filmów lub książek. Moim zdaniem sentymentalny finał podkopałby mroczny charakter dotychczasowych tomów - powiedział.

Powaznie Harry ma umrzeć w ostatnim tomie? :O W końcu to miała być bajka dla dzieci, wiec nie może wygrać zło, ale z drugiej strony dobrze że jest ta niepewnosć która sprawia, że dzieła pani Rowling nie są banalne i przewidywalne.... Dołączam do grona potteromaniaków, pozdrawiam :)

Myślę,że uśmiercenie Harrego,byłby bardzo oryginalnym zakonczenie książki...choć z pewnością bardzo smutnym,ale wszystko zależy od autorki. Demi ->calkowicie się z tobą zgadzam ,że zmiana aktorow grających kluczowe postacie okazałaby się totalną klapą.......ja na przyklad nie potrafię sobie wyobrazić kogoś innego grającego np.harrego.Potterko co ty na to??

Wiem, wiem. Bo widzicie w filmach kilkotomowych jest tak, że jeśli się zmieni aktor grający w miarę główną rolę, to automatycznie nam się nie podoba... Jakby Harry\'ego grał od początku inny aktor, to byśmy byli źli, że np. od 4 części zaczął go grac Daniel Radcliffe. Tak to niestety jest... Mam fajną nowinkę dla słabo poinformowanych. Otórz 5 częśc Harry\'ego Pottera będzie reżyserował Polak!!! Będzie to Stanisław Idziak. Ciekawe jak się zachowa nasza kochana Hermionka... I witam nowych uczestników naszej dyskusji!...

Wiem, wiem. Bo widzicie w filmach kilkotomowych jest tak, że jeśli się zmieni aktor grający w miarę główną rolę, to automatycznie nam się nie podoba... Jakby Harry\'ego grał od początku inny aktor, to byśmy byli źli, że np. od 4 części zaczął go grac Daniel Radcliffe. Tak to niestety jest... Mam fajną nowinkę dla słabo poinformowanych. Otórz 5 częśc Harry\'ego Pottera będzie reżyserował Polak!!! Będzie to Stanisław Idziak. Ciekawe jak się zachowa nasza kochana Hermionka... I witam nowych uczestników naszej dyskusji!...

Gość Demi
No to będzie dla niej prawdziwy cios:PChociaż fajnie by było jeśli polubiła by reżysera, może jest cień sznsy, że w ten sposób przekona się do Polaków:] Ale to zależy od jej charakteru, a jak na razie nie wygląda na to żeby jej charakter był odpowiedni:P no a co do uśmiercenia Harrego, uważam, że to by było wmiare dobre zakończenie, chociaż było by mi troche szkoda, wolała bym żeby przeżył, jeszcze dzisiaj przeżywam informacje o tym że Dumbeldor ma zginąć, a jak mi smutno było jak Black zginął, normalnie żuciłam książką przez okno(biedna książka), naszczęście za oknem mam balkon, więc udało jej sie ocaleć:P

w sumie juz po premierze filmu.a przed polską premierą ksiązki)czemu my zawsze na wszystko musimy tak długo czekać) wiec aż tak wiele newsów nie ma. Ostatnio czytałam na wp.pl,że to nie pani Rowling napisała Harrego,ale grupa kilku pisarzy,a ona tylko to promuje.No cóz w dzisiajszych czasach wszystko jest mozliwe.A oza tym czy to ma jakieś znaczenie kto to napisał liczy się fakt,że nam się to pdoba:)

Gość olimpka
witam!! jestem wielką maniaczką harrego pottera. ogladałam film i jest super a najlepszy jest bal!! piszcie czy według was daniel jest przystojny!!