Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...zdrowieIuroda...

zmiany na ustach, tzw zajady

Polecane posty

Gość ...zdrowieIuroda...

znacie na to dobry sposób?mam to cholerstwo od kilku dni...ktos twierdzi ze to sie pojawia z braku witami, ale mnie ich na pewno nie brakuje....macie jaka wypróbowana metode? najlepiej domowa, ale jesli w gre wchodzi wyłacznie apteka to ... skorzystam ze wszystkiego byle sie tego pozybyc

Gość ups ups ups
to jest brak witaminy B, kup koniecznie B kompleks :)

Gość nie B complex
tylko witamina B2. W aptece dostaniesz bez recepty. Wiem, bo sama to mialam. Pewnie pijesz dużo kawy, albo jesz coś, co zabija tę witaminę w organiźmie i stad to pękanie kącików ust. Więc biegiem do apteki, zażywaj 3 razy dziennie po 2 tabletki i jutro już będzie lepiej. Aha, przez najbliższe 2-3 dni postaraj się nie ziewać za szeroko i nie otwieraj "pyszczka" zbyt szeroko niepotrzebnie. Pozdrawiam

Gość hipolitka
b1 bierz 2 dzienie po 2 dniach ci przejdzie, i nie dotykaj tych miejsc brudnymi lapami, myj zeby

Gość dzieki za rady

Gość hipolitka
b2 sorx

jesli to tzw kaciki to brak witamin lub np wizyta u lekarza lub u dentysty gdy szeroko otwieramy usta delikatna skóra obrywa sie i zostaja zaczerwienione slady.swietnie działa masc CHLORCHINALDIN H uzywam jej i po 2 dniach smarowania goja sie czyt.znikaja!! wiec poleacm jest w zółtej malutkiej tubce, kosztuje cos do 5 zł, wiec nie zastanawiaj sie tylko lec do apteki, :> pap

Gość też
maść, o której pisze przedmówczyni i witamina B2 - tyle że ta ostatnia, z tego co wiem, jest teraz na receptę

Gość jeszcze raz dzieki
za rady, niestety bede musiała sie wstrzymac z zakupami do jutra bo u mnie dzis wszystkie apteki zamkniete:| fuck ..

Gość Dopa
po wyleczeniu trzeba zapobiegać. nie dawać wiecej ust do pieprzenia niech zasuwa raczej w tyłek.

Gość pytonica
Ostatnio bralam antybiotyk i tez mam dwa wielkie zajady.To prawda,ze zajady robia sie z braku witaminy B.`Tylko teraz nie pamietam czy B2. Co do glupich komentarzy,to niektorzy moga sobie darowac bo to jest zalosne a nie smieszne.

Gość nefre26
mi tez się robią od jakiegoś czasu ale niestety ani b2 ani witaminy complex i smarowanie alantanem nie pomagają.chyba jednak zostaje mi lekarz:-(

Gość aga3132
zjedz paczkę migdałów i po kłopocie; nie trzeba się truć lekami

Gość gość
Może komuś pomogę... Zmagałam się z okropnym problemem zaczerwienienia wokół ust, pierzchły, wysychały, bolały, puchły, następnie ściągały się jak u staruszki, i zrobiły się dziwne plamy na górnej wardze, bliżej skóry niż dziąseł, czyli u góry wargi, z których schodziła błonka, a pod spodem zaczerwienienie bez sączenia się niczego, takie łuszczenie. Wyglądałam jakbym całą noc była przyssana do szklanki i nie piła wody przez tydzień (wysuszenie) najgorzej było rano. Fajnie wyglądać jak Angelina Joli, ale nie koniecznie z takim czerwonym rumieniem. 5 miesięcy! całe lato bez pomadki, bez niczego, 5 miesięcy szukania, smarowania już chyba wszystkim, witaminy B,A, K, C, żelazo, wszystko brałam, do tego badania mikrobiologiczne na grzyby i bakterie - wyszły ujemne, badanie krwi - w normie, dermatolog - bezradny, alergolog - testy pokarmowe i wziewne ujemne, usg brzucha (bo czasem zmiany na narządach dają o sobie znać różnie) - w normie, RTG płuc w normie, badanie kału i moczu - w normie, odwiedziny u psychiatry - jestem normalna, choć zakładałam, że to może ze stresu... otóż nie. 5 miesięcy masakry i ten ból rano, że kanapki zjeść nie mogłam, bo nie mogłam otworzyć ust. Wstawałam rano i ryczałam z niemocy. Cały internet przeczytany + książki medyczne... postanowiłam, jeśli coś się nie goi od 5 miesiący, to musi być dużym gó..nem, a więc co - biopsja i wizyta u chirurga onkologicznego. czekam sobie więc na termin biopsji i nagle bingo i nagle pomysł (setny już co prawda czym jest moja przypadłość) PRZECIEŻ JA PÓŁ ROKU TEMU ZMIENIŁAM PASTĘ DO ZĘBÓW NA TAKĄ Z FLUOREM! ELMEX FIOLETOWY! tak, i bardziej mnie boli i puchnie rano po całej nocy z wiadomą mikroreszteczką pasty na ustach i bardziej z prawej strony tam gdzie szczoteczka styka się ze skórą! Odstawiłam pastę, kupiłam taką dla alergicznych niemowlaków i już następnego dnia rano EUREKA kurde jest lepiej! Trochę szkoda, że nie wyglądam już jak Angelina Joli, ale jakoś to przeżyje, zwłaszcza, że od 5 miesięcy mogłam nareszcie pocałować swojego mężczyznę na dzień dobry.... dlaczego ja na to nie wpadłam? wydało mi się to zbyt oczywiste? Odkładam biopsję, odczekam miesiąc na paście dla dzieci i zobaczymy czy będę mogła umalować usta po pół roku przerwy....

Gość gość
Ogólnie dość istotny może być również wybór odpowiedniej szczoteczki do zębów. Ja od pewnego czasu używam elektrycznej od Panasonica i jestem bardzo zadowolona, stan mojego uzębienia się poprawił.