Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naima

programy szpiegujace... co robic???

Polecane posty

Gość Naima

wlasnie skanuje active scanem ze strony antywira pandy moj komputerek i mi wyskoczylo ze mam na kompie zero wirusow ale za to 15 programow szpiegujacych!!!!!!!!!!!!!! jestem w szoku... :/ nie wiem co bedzie jak sie skanowanie skonczy ale pytam juz teraz-czy mozna takie programy po skanowaniu normalnie usunac? czy nie... a jak usune to na stale????? prosze pomozcie mi:(

Gość Ad Aware
i wszystko jasne

Gość trzeba nie wchodzic
na strony xxxx i robić sobie dobrze przy tym ręką to moja rada.

Gość Naima
dziekuje za pouczenie ale na takie strony nie wchodze:/ mam komputer od miesiaca i uzywam tylko do pracy! ad ware i wszystko jasne? dla mnie to nie jest jasne... prosze jasniej... :(

Gość gggggggggg
zainstaluj sobie spyboota

Gość ja usunelam
je normalnie, potem oproznilam kosz i jak narazie komp super dziala, wiec chyba mozna je usunac

Gość Ad Aware
To program wyszukujący i usuwający spyware. Można go za darmo legalnie ściągnąć z sieci. Rozważ też instalację Spyware Blaster. Zapobiega instalowaniu się szpiegów. No i - jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś - przestań używać MS Internet Explorera i zainstaluj sobie Firefoxa lub Operę.

Gość Naima
no tak pan od ad ware sie nie odzywa... a spyboota mam ale mi tego nie wykazal tak jak ten program na www.pandasoftware.com I bardzo prosze sie nie podszywac pode mnie...

Gość Ad Aware
Spybot też OK. Wejdź na stronę www.dobreprogramy.pl - znajdziesz tam dużo software'u do legalnego pobrania. Są tam też komentarze użytkowników - mogą Ci pomóc w wyborze.

Gość Naima
a troche jasneij...? ja raczej nemo jestem z tego wszystkiego... :( jakies strony z ktorych moge to pobrac?? mam na kompie obecnie AntyVir Guarda i spyBoota i czasem robie mks virem a dzis mnie cos na ta pande skusilo i masz!! a jak inaczej mozna jak nie explorerem?????

Gość Naima
no super ... dzieki... spy boot nie moze byc ok bo mi nie wykryl tych 15 szpiegow tylko 5!!!!!!!!!!!!!!! wiec jak moze byc ok:(

Gość Ad Aware
Przecież Ci napisałem adres. Nie wiem, jak można go napisac jaśniej. Przeliterować?? Każdy program wykrywający malware trzeba regularnie uaktualniać, bo nowych szpiegów przybywa. Jeśli masz Spyboot'a z przestarzałymi bazami danych to nic dziwnego że przepuszcza badziewie.

Gość Naima
ale czemu sie tak denerwujesz?? po prostu jak pisalam to jeszcze nie widzialam twoich odpowiedzi... matko... :/ dziekuje juz wchodze na ta strone jakbys mi jeszcze wyjasnil czy ja te programy moge teraz normalnie usunac?

Gość Ad Aware
Autorko - przestań jęczeć i zacznij uważnie czytać co ci ludzie piszą. W przeciwnym razie zamiast pomagać - zacznę się pod ciebie podszywać i wyjdzie na to, że potajemnie wąchasz skarpety robotników torowych na nieczynnej bocznicy zakładów chemicznych "Rokita" w Brzegu Dolnym... :O

Gość Naima
Ad Aware zainst... te 5 wykrytych przez spyy boota skasowanych... czekam az sie reszta zeskanuje... zobaczymy czy to podziala... :(

Gość lornetka
jak już masz zawirusowany to teraz programy typu ad aware nic pomogą. wiem bo miałam tak kilka razy. wina kaazy. najpierw musisz przeinstalowac kompa i potem zainstalowac dobry antywirus plus jakieś skanery np wspomniany AdAware (usuwa spyware i adware) i np ArcaClean (usuwa trojany). to są darmowe programy do ściągniecia z netu lub na płytkach z gazet np komputer świat.

Gość Naima
ale pisze ze wirusow nie ma trylko te programy kur.. szpiegujace!!!!! jak to nic nie da!!!!!!!!!!!!!!!! musi cos kur.. dac!!!!!!!!

Gość Naima
juz czytam... dzieki... boze co za stres jakby tego bylo malo wszystkiego juz:(

Gość lornetka
nie klnij, ja miałam spyware pare razy i naprawde tylko przeinstalowanie pomogło. zgraj wszystko na płyty i przeinstaluj. to nie jest takie trudne.

Gość Naima
a mowiac przeinstaluj masz na mysli... format??????????? :( (wy sie mozecie smiac ale ja na serio z komputerem to nie mam na codzien do czynienia...)

Gość zgaga***
FORMAT FORMAT FORMAT:d FORMAT CIE CZEKA MOJA DROGA NIE MASZ WYJSCIA:p :p

Gość lornetka
tak, jak włożysz płyte instalacyjna windowsa to on sam formatuje. dlatego wcześniej zgraj wszystkie dokumenty, zdjęci na płyty albo przenieś na inny dysk zeby nie były na tym samym co windows. ja tez nie jestem specem zawsze mi ktoś w tym pomaga. weż jakiegoś informatyka np. ze sklepu komputerowego. zapłacisz pare zł i ci to zrobią

Gość Latorosłka
co za głupoty z tym formatem! Zawsze wylewacie dziecko z kąpielą?

Gość matko kochana
nic nie rozumiem :o chyba pora odłączyć tą piekielną wtyczkę od internetu ;)

powiedzcie jak sprawdzić obecność tego świństwa