Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swedziii

czy to grzybica?

Polecane posty

Gość swedziii

niedawno zauwazylam ze swedzi mnie leciutko u wejscia do pochwy, czy moze byc to grzybica? nie mam ani uplawow w dziwnym kolorze ani brzydkiego zapachu. CZy moze to byc grzybica?

Gość margeuritte
jesli sluz ma konsystencje zjelczalego mleka, lub sera bialego taki gęśty to to jest grzybica, brak wydzieliny nie jest objawem choroby, moze to zwykle podraznienie., od mydla itp

Gość rmarynata owocowa
to mogą być początki grzyba :( odsyłam do artykułu na temat higieny intymnej na www.mydziewczyny.pl i clotrimazolum sobie kup szybciutko, zanim to się rozwinie

Gość Mademoiselle Personne
Moze byc podraznienie moze byc poczatek grzybka, BV i innych chorob. Jezeli tylko delikatnie swedzi, to powinna wystarczyc masc Klotrimazol i Lacibios femina tez dobrze kupic. Mysle, ze masc zlagodzi swiad a probiotyk dostarczy dobrych bakterii, ktore stworza odpowiednie pH, niekorzstne dla dalszego rozwoju chorobska i bedzie ok ;)

Gość kołkiem w serce
Może to być objaw jakiejś początkowej infekcji, albo uczulenie, np właśnie na mydło czy proszek do pranie w którym pierzesz bieliznę, grzybicę można najszybciej podejrzewać jak są właśnie te grudkowate upławy. Kup sobie na to swędzenie clothrimazolum w kremie (bez recepty w apatece), możesz się podmywać tantum rosa i to co napisała Mademoiselle Personne, bierz lacibios femina, bo jak wzmocnisz florę bakteryjną pochwy to organizm sam sobie poradzi przy początkach infekcji.

Gość ajamamkota
na takie lekkie swędzenia to płyn z kwasem mlekowym probiotyk jak lacibios femina, nie siedzenie non stop w spodniach;) Trochę swobody trzeba dac naszemu ciału.

Gość blo
jak swędzi to się podrap:D

Gość eleon
nie ma co czekać aż infekcja się rozwinie. idź do lekarza. pewnie przepisze ci jakąś maść albo krem. ja osobiście preferuje kremy. są wygodniejsze w stosowaniu i nie czuję się skrępowana leczeniem (szczególnie że mieszkam ze współlokatorami). Mi akurat pomógł gynazol. leczenie trwa szybko i bezboleśnie. i te objawy (swedzenie itd.) szybko przechodzą.