Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Animia

Wszyscy miłośnicy akwariów! Z kim może przebywać bojownik?

Polecane posty

Mam bojownika, ale być może coś mnie napadnie i będę chciała zwiększyć liczbę rybosaków :). Więc jakieg ziomalka mogę mojemu Oskarowi przyprowadzić? :)

Ja mam wieksze akwarium i mam tam rozne rybki---gupiki,skalara,neonki,tetry i jeszcze jedne ale zapomnialam nazwy i mialam tez bojownika---nie wiem skad ta nazwa bo byl on wyjatkowo spokojny----choc zauwazylam ze niektore rybki--te ktorych nazwy nie pamietam mialy poobgryzane ogony i samce gupikow tez,ale pozatym nic im nie bylo i przezyly bojownika;)

Miałam bojownika, trzymałam go z innymi rybami i musze przyznać, że był zupełnie nieagresywny. Stał się raczej celem ataków ze strony gurami marmurkowego. Myślę, że jesli twój bojownik będzie miał pod dostatkiem pozywienia i nieagresywnych sąsiadów (molinezje itp.) to chyba bedzie ok.

No boooooommmm... Ja właśnie go od brata dostałam, bo mu podgryzał rybki :P. A on tam miał wtedy skalary, gurami, takiego szczupaczka czy cosik malego :P, glonojada i nie pamietam.. Ale tak mniej wiecej :).dobra... W każdym bądź razie dzieki za radę :)

Ostatnio pani w zoologicznym powiedziała moejj znajomej, że ją źle poinformowałam, jeżeli chodzi o wodę wodociągowa i akwarium. Otóż powiedziałam jej, żeby wodę na kilka dni przed wymianą pakowała w butelki, bo wodociągowa jest z chlorem no albo używała uzdatniacza. Ona jej powiedziała, że nie trzeba tego robic :|. A jak Wy robicie? Bo mi się wydaje, ze ta pani jakaś niedoinformowana...

Gość nagonka
mój facet jest zapalonym akwarystom :) więc ja obowiązkowo też musze coś o tym wiedzieć ;) bojowniki to smutne rybki, pozatym one wydają się spokojne, nie nadają się za bardzo do "współżycia z innymi rybkami" polecam gorąco strone: http://www.akwarystyka.com.pl/ tam są osoby bardzo dobrze znające się na rybkach i udzielą ci naprawdę dobrych rad jeżeli chodzi i dobór rybek, roślinki, nawozy , oświetlenie. Pozatym jeżeli lubisz efektowne rybki to polecam barwniaki czerwonobrzuche- małe pielęgniczki, nie są dobrym towarzyszem dla bojownika. pięknie się barwią i mają ładne gody :) Pozdrawiam

Gość nagonka
polecam jeszcze tą stronke: http://www.holenderskie.aip.pl/ czasami nie działa i trzeba próbować, tam można pooglądać bardzo ładnie zaaranżowane akwaria :)

Gość hodowca bojownika
a to ciekawe bo moja molinezja ksiezycowa i mieczyk zagryzly 2 bojowniczki i 1 bojownika w 2 dni tego nie wybadasz po prostu wrzuc do akwa i zobacz co sie stanie . brutalne ale inaczej nie sprawdzisz

Jutro dostanę bojownika w spadku. Po czym poznać, czy to samiec czy samica? Jest koloru niebiesko-fioletowego. Nie znam się na rybach :O

wydaje mi sie ze pirania powinna sobie poradzic z bojownikiem

Animia, ja przez wiele lat prowadziłam sklep zoologiczny i z całą pewnością mogę Ci powiedzieć, że ta pani ze sklepu co stwierdziła, że dla bojownika woda może być prosto z kranu jest naprawdę tragicznie niedoinformowana. Nie wolno dawać do takiej wody żadnej ryby! Biedne te ryby u tej pani w sklepie. To Ty masz rację. Woda musi być albo odstana, albo z uzdatniaczem. Magdooosiu_85, trudno jest odróżnić płeć u bardzo młodych, malutkich bojowników, ale już troszkę starszym samcom wyrastają długie, piękne, kolorowe płetwy, samice zawsze mają krótkie płetwy i bardziej niepozorne kolory.