Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaido

Niskie krążenie krwi i jak je poprawić?

Polecane posty

Wreszcie zmierzyłam sobie ciśnienie i okazało się, że mam bardzo niskie. Może dlatego często chodzę zmęczona i senna, na dodatek marznę w ręce i stopy najbardziej. Czy znacie jakieś sposoby na poprawę ciśnenia krwi i nie chodzi mi o żadne środki farmakologiczne.

Gość ptyszaa
nieskie cos moze bys objawem jakiejs choroby, ja radzilam bym przebadac sie u lekarza, powinniec cos na to poradzic

Gość k o s
mam tak samo - łagodny nie wykańczający wysiłek fizyczny, regularnie... tylko to naprawdę pomaga na dłużej, a poza tym lekarz kazał mi pijać czerwone wytrawne wino do obiadu. Nie piję codziennie bo bym się chyba uzalezniła :)

Gość upp
Ciesz się, bo niskociśnieniowcy żyją dłużej. NA pewno kawka nie zaszkodzi, ale przede wszystkim nie pij soku z grejfrutów, bo obniża jeszcze bardziej. No i ćwiczenia- jak się ruszasz to krew szybciej buzuje.

Gość zaniepokojona mama
alkohol

Gość glamorous
A ja slyszlam ze zielnona herbata poprawia cisnienie...

Gość ziołówka
podnoszę!

Gość tukan
kontrola nadnerczy i tarczycy, dorażnie trochę więcej soli, drink, ostre przyprawy, na dłuższą metę - ćwiczenia, niekonioecznie wysiłkowe, może być joga, także masaż refleksyjny, su-jok, itp.