Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miki25

RODZIMY w SIERPNIU 2006

Polecane posty

Plusia,,,,wszystkiego naj lepszego, ale na prezen to musiś do cierpnia poczekać:):):) Spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń....( ja własnie wróciłam z urodzin \'\'3\'\' od mojego chrzesniaka) 04-04:) ładna data:) buziaki ...

Gość justynka307
Witam wszystkie mamuśki, a w szczególności te spod znaku Baranka! :) Zawsze twierdziłam, że to jest całkiem fajny znak zodiaku( tym bardziej, że ja też jestem z kwietnia - mam urodzinki 10 kwietnia - za kilka dni będę mieć 25 lat! Co za wiek! ) :) Chyba od kilku dni czuję mojego dzieciaczka(!!!), choć nie jestem pewna, bo to moja pierwsza ciąża. Czy te dziwne "wzdęcia", "bulgotania" i "gazy" to mój dzidziuś?! mam nadzieję, że tak, bo właśnie zaczęłam 20 tydz. i już się oczywiście martwię, że coś jest ze mną( lub nie daj Boże z dzidzią nie tak). Pozdrawiam gorąco!!! W końcu wiosna - hip hip hurra!! :)

Gość edusia
Plusia wszystkiego najlepszego !!!!! No to po trzydziestce juz leci,ja dopiero co mialam 30 a tu juz w tym roku koncze 32 szok i jestem najstarsza mamusia tu u nas!!!! Pocieszam sie ze to juz 2 dziecko i jak sie urodzi 10 dni wczesniej jak to pierwsze to bede miala niezyly prezent na swoje urodzinki!! Co do koszmarow to z pierwsza ciaza bylo dokladnie to samo jak opisuja niektore mamausie,teraz o dziwo jakos nie,obawy mialam dokladnie takie same jak kazda z was i jak pisze blondi poradzilam sobie dokladnie tak jak ona,co do tej ciazy nie mam obaw jezeli chodzi o to pierwsze dziecko,Bartoszek jest juz duzy ma 6 lat i jest bardzo grzeczeny ,a nawet mowi ze bedzie pomagal,znajac jego to wiem ze sie bedzie staral...acha i nie wiem czy czasem plusia nie pisala o jakiejs oliwce ,ktora sie smaruje krocze 2 miesiace przed porodem ,moze podasz jak bedziesz wiedziala jej nazwe albo sklad,bo jak jest w szwecji to moze tez bedzie w niemczech?? ,chcialabym sprobowac bo nie chce miec drugiego szwu ....!!!! Blondi u ciebie tez druga ciaza ,wiec powiedz mi czy twoj brzuch jest tez taki duzy!!! bo ja przytylam narazie 4 kg a wszyscy mowia ze mam duzy brzuch ,nawet pani ginek.powiedziala :jaki duzy brzuszek!!! ,a potem stwierdzila ze przy drugiej ciazy to normalne ,wiec nie wiem jak u dziewczyn innych ,ktore maja druga ciaze.pozdrawiam

Gość beatrice
dopisalam sie do tableki. wydawalo mi sie, ze to bardzo skomplikowane, a udalo sie juz za pierwszym razem. mam nadzieje ze tak samo bedzie z dzieckiem :) miki25............Warszawa.............24................01.08.......0,5 Lia.................Warszawa............??.................01.08....(!)2,0 livmar...............Nysa.................28................01.08...... 6,0 agata_27..........Słubice........... 27.................01.08....4kg SYNEK doris26.............Kraków..............26..............04.08..6,0 CÓRCIA blondi23............Elbląg................23 ...............05.08...5, SYNEK Elmirka76.......ok.Wadowic...........30.............05.08....+6,5 SYNEK donn..............Kraków............27...........05.08........3.5 coreczka Aga.B............KOŁOBRZEG.......... 26.............. 06.08.........5 insomnia.............??...................24................07.08.......0,0 justyna......podkarpackie...........29.................08.08.....+5 SYNEk plusia.............Szwecja............29.................09.08...6kg SYNEK edusia..........Hannover.............32.............09.08.......4,CORCIA? karamijja...........Łódź................28................12.08.......1,0 kasia 30.............Rybnik.............30............12.08.........+4 SYNEK Stokrotka _26......Lubin...............26................12.08..1kg SYNEK agulka28............Bielsko-Biała........28............13.08... 6 kg synek Agula 30.........zachodniopom.........30.............14.08....+3 CÓRCIA Kruszyna.........małopolska...........30.................15.08.........4,0 madelain.............J.Góra..............29................16.08........0,0 kpiotrowicz......Warszawa.........23............17.08.......4,00 CÓRCIA jolla80...............Warszawa........25.................17.08.........? z daleka ..........Anglia................26..................19.08........3kg karola24...........Legionowo........24............19.08........?kg SYNEK! joanka...............Szczecin...........25...............20.08..........7kg agusia2................USA................30..................21.08........?? ToYaB................Białystok...........27..............21(23).08...+4 kg jagna25...........Wodzisław Śl.........25................23.08........3,0 marsjanka*........ok. Katowic.........27................24.08........2,0 roxelka.............Essex,GB............27...............25.08.......5,5 Kotunia.............Legnica..............27..................25.08.......3kg sierp.06.........podkarpackie..........23..............25.08.........+3 kg oliwia13............pomorskie..........7................26.08.........5 kg Lonta..................Rybnik ............21.............27.08........2,5kg padlinka............Warszawa...........24.................27.08......0,5kg kika27...............Kraków..............28................27.07....... 5 kg maggiem........zachodniopom..........27............. ..29.08.. ..... 5kg beatrice ........warszawa............30............14.08.......4kgCÓRCIA

Edusia u mnie szybko było widać, ale moja pani doktor twierdzi, że wyglądam przyzwoicie (mam 5 kilo na plusie) co prawda nie zdążyłam zrzucić wszystkich zbędnych kilogramów po pierwszej ciąży więc może dlatego brzuszek szybko się uwidocznił. Szkoda że mój Maciek jeszcze taki mały, jakby miał z 6 latek to by pomagał przy braciszku , a tak :(

Beatrice, gratuluje córeczki :-)! Plusia wszystkiego dobrego dla Ciebie i dla J oczywiśćie też :-)

Kotunia, Edusia,Oliwia13 i cala reszta- ogromne dzieki za zyczenia! To byly (bo juz prawie dzien sie konczy) bardzo fajne urodziny! A ja i J najedlismy sie jak slonie :-) Kupilismy sobie bardzo fajne prezenty m.in. piekne (w angielskim i toskanskim stylu) doniczki do kwiatow i roslin, a mi wreszcie udalo sie kupic biala hortensje! Chcielismy kupic lampe na moje biurko, ale nie znalazlam odpowiedniej i J powiedzial, ze w takiej sytuacji urodziny przeciagna sie na jutro itd :-) Justynka307, ja jestem pewna, ze te bulgotanie w brzuszku to Twoj maluszek. Sprobuj polozyc reke na brzuszku przed zasnieciem i wsluchaj sie w swoje cialo, moze tak jak mi, uda Ci sie wtedy odroznic w tym bulgotaniu kopniaka? :-) Edusia, znalazlam dla Ciebie strone i-netowa z ta oliwka :-) Wyglada na to ze jest dostepna w Niemczech. Tylko nie wiem czy w aptece, czy w jakims homeopatycznym sklepiku. Zajrzyj tu i poczytaj sobie: http://www.weleda.de/Koerperpflege/PflegeMutterKind/SchwangerschaftStillzeit/DammMassageoel.html Trzymajcie sie Baranki i nie tylko :-) 🖐️ 🌼

Witam wzystkie mamusie!!!!!! Jak tam Wasze dziś nastroje? Mój jest okropny. Jestem nie wyspana,ak się obudzę , żeby iść siusiu to już potem nie mogę zasnąć. W pracy mnie denerwuje szefowa. W domu tez mnie wnerwiają. Mam nadzieje że nadejda lepsze dni. Livmar- przy remoncie łazienki musisz uzbroić się w cierpliwość. Ja właśnie jestem po remoncie, jeszcze trochę kosmetyki. To jest koszmar. Jutro jadę do doktora, cieszę się bardzo . Zobaczę mojego synka. Właśnie jak pomyślę sobie o wizycie to mi się odrazu poprawia humor. Jak wrócę to dam znać. Co i jak. Doris- Czy lekarz może mi powiedzieć ile waży lub ile ma centymetrów mój synuś? A co do ruchów. Straszna wiercipięta z niego, wierci sie , kopie . Ale to fajnie. Cieszę się ,czasem głaszczę brzuch , żeby się poruszał.

Pozdrawiam serdecznie Was Wszystkie i dziekuje Wszystkim za cieple slowa!!!! Mam juz serdecznie dosc - zalamanie ze zdenerwowaniem i z jakas taka bezsilnoscia mnie dopadlo - no ale pewnie po egzaminie wroce do normy:) Plusia - jeszcze zdazylam - wszystkiego najlepszego, a szczegolnie jak najmniej smutkow, rozterek a jak najwiecej usmechu:) Agata - jesli tylko bedzie robil USG to na pewno okresli takie parametry jak obwod glowki, srednice glowki, obwod brzuszka i dlugosc kosci udowej - a na tej podstawie mozna obliczyc szacunkowa mase plodu:), wiec niewykluczone, ze ja policzy, a jesli nie to popros zeby to zrobil. Dlugosci dziecka raczej w tak duzej ciazy juz sie nie ocenia - bo dzieci sie zwijaja i strasznie trudno jest to zrobic tak zeby odpowiadalo prawdzie.

Gość edusia
Plusia -stokrotne dzieki,znam ta firme tych kosmetykow ,musze ja kupic zobaczymy czy pomoze???? Doris nie denerwuj sie napewno egzamin zadasz ,popatrz ile kciukow za ciebie bedzie w sobote trzymanych!!!! Milego dnia !

Kochane, dziendoberek! Moja dzidzia rusza sie naprawde porzanie ostatnio..oczywiscie w swoich porach...czuje sie z tym bezpieczniej, ze moge wiedziec ze ono tam jest i sobie baraszkuje :-) Ach , nie moge sie doczekac USG. Wyznaczony z przychodni termin mamy na 13.04, ale kusi nas zeby isc wczesniej prywatnie, zeby nagrac dzidzie na kasete (po Gabrysi nie mamy takiej pamiatki..i szkoda) ❤️ Dziecko moje starsze mnie zerwalo o tej nieprzyzwoitej porze..ale moze i dobrze---dzien bedzie dluzszy..oby cieplejszy niz poprzednie...ja tylko czekam na 25 stopni, hehe Buziaki

hej mamuski u mnie paskudna pogoda leje a wczesniej nawet deszcz ze sniegiem byl......ale nie bede sie przejmowac bo z przepowiedni wynika ze od piatku znowu cieplutko i sloneczko.... powiedzcie mi jak wasze malenstwa szaleja to zawsze o tej samej porze i z ta sama intensywnoscia, bo u mnie to wyglada bardzo roznie, jeden dzien szalenstw a potem spokojny dzien raz rano raz wieczorem, raz mocno raz slabiutko no juz sama w koncu nie wiem czy to dobrze......????????????

Gość sierp.06
donn ja tez tak mam. wczesniej kopal tylko przed poludniem a teraz zauwazylam ze wieczorem tez zaczyna brykac. wczoraj na przyklad byl bardzo spokojny i dzis tez tylko dwa razy go poczulam wiec chyba tak musi byc. tez sie nad tym zastanawialam i nawet mam zapytac o to lekarza jak bede w srode

snieg pada RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!! JA NIE CHCE SNIEGU!!!!!!!!!!!!!! 😭

sierp. 06 > dzieki!! jak bedziesz u lekarza to koniecznie zapytaj ja mam wizyte dopiero 18.04.... a jak sie teraz czujesz ?? bedziesz dalej pracowac czy odpoczywac??

Witam. Czuję moje dziecko jak się rusza czy kopie w zasadzie o podobnych porach, a mianowice po posiłkach, czyli po śniadaniu ok. 8-9-tej, po 2 śniadaniu chyba też, po biedzie ok 15-16-tej, no i oczywiście wieczorem, wtedy to najbardziej daje o sobie znać ok 20-tej aż do momentu zaśnięcia czasem. Na szczęście w nocy mam spokój. Byłam dziś na badaniu glukozy - o 7:00 wypicie słodkiej wody w kubku, godzina czekania do 8:00, potem ukłucie palca igłą i pobranie krwi do małej rurki. Wyniki mam od 13:00 do 14:00. Były tam jeszcze 2 dziewczyny, jedna znajoma, ale one już rodziły i doświadczone. Ponoć będzie jeszcze dziś badanie KTG (ruchów dziecka) jeśli dobrze pamiętam tą nazwę. Zobaczymy. Pozdrawiam wszystkie solenizantki kwietniowe i nie tylko.

Moja malutka sie nareszcie zlitowala i kopie!!! chyba sobie zmienila pore bo zwykle ok 23 fikala najbardziej a teraz cos woli w dzien.........

moje maleństwo kopie kilka razy dziennie ale najintensywniej z samego rana i wieczorem, w ciągu dnia to tylko jak wypiję kawę, albo jak się zdenerwuję, chociaż czasem i coś innego wytrąci go ze snu :)

Jesli naprawde Was niepokoi brak ruchow dziecka to mozna latwo go obudzic - najlepiej polozyc sie na plecach, najperw objac brzuch rekami i lekko nim poruszac w obie strony, a nastepnie kilka razy gleboko i powoli oddychac przepona -czyli tak, zeby powietrze szlo do brzucha a nie do klatki piersiowej - ma sie caly brzuch uwypuklic - po takich 3-4 oddechach po chwilce dziecko sie zacznie ruszac:) a jesli nie to odczekajcie chwilke i jeszcze raz calosc powtorzcie, bo widocznie mocno sobie przysnelo. Metoda jest bardzo dobra i prawie zawsze skuteczna, dlatego nie powinno sie jej naduzywac - bo to dziecko ma decydowac kiedy sobie spi, a kiedy sie bawi np.pepowina, albo swoja raczka;) Pozdrawiam, u mnie takie wielkie platy sniegu za oknem sypia - mozna sie zalamac

Gość sierp.06
donn na razie pracuje bo czuje sie juz dobrze. prawde mowiac to poza popoludniowymi bolami kregoslupa to naprawde nie moge narzekac. choc lekarz powiedzial ze ostatnie miesiace z uwagi na moj kregosluo ( mam lekko krzywy i jeden krag niezrosniety) bede musiala spedzic w domku. wiec wakacje bede miala wolne

Roxelka i Doris26-dzieki za zyczenia 🌼 bede trzymac za Ciebie kciuki w weekend,Doris, choc jestem pewna, ze pojdzie jak po masle :-) Edusia ten olejek do smarowania krocza to stosuje sie dopiero od 34 tyg. wiec mamy czas :-) Teraz zreszta tez uzywam tylko tego na rozstepy i to raz na 2 dni, zapach olejkow eterycznych jest dosc intensywny, ale ogolnie to same zalety :-) Zastanawialam sie czy ta firma Weleda nie jest przypadkiem niemiecka? Co do kopniakow, Donn, to u mnie jak u Livmar. Max kopie o staje porze, jak w zegarku, ale w nocy daje mi pospac, wiec to bardzo grzeczne malenstwo... Wazylam sie po przebudzeniu, z dnia na dzien przybylo mi 0,5kg! Jak to dobrze ze urodziny sa tylko raz w roku ;-) bo wygladalabym jak beczka :-) Wczoraj, kiedy wchodzilam do restauracji wygladalam na 5miesiac, po wyjsciu z niej przypominalam 7! :-) :-) Staram sie jednak nie przytyc wiecej niz 8kg do 25 tyg.- to norma przy moim wzroscie 174cm. A potem do porodu jescze 4kg i wszystko! Choc jak przestane chodzic do pracy, to pewnie tluszczyk szybciej mi sie odlozy :-( Snieg w kwietniu, Donn, bo kwiecien -plecien.... u mnie na szczescie tylko deszczyk, taki delikatny, wiosenny i widac juz paki na drzewach ;-) Zmykam i zycze Wam slonka!

Jeszcze tylko aktualizuje tabelke, bo Beatrice zapomniala skopiowac te ostatnia,gdzie jestem juz o rok starsza :-) Przenosze tez Ciebie Beatrice wg terminu porodu do gory! 🌼 miki25............Warszawa.............24................01.08.......0,5 Lia.................Warszawa............??.................01.08....(!)2,0 livmar...............Nysa.................28................01.08...... 6,0 agata_27..........Słubice........... 27.................01.08....4kg SYNEK doris26.............Kraków..............26..............04.08..6,0 CÓRCIA blondi23............Elbląg................23 ...............05.08...5, SYNEK Elmirka76.......ok.Wadowic...........30.............05.08....+6,5 SYNEK donn..............Kraków............27...........05.08........3.5 coreczka Aga.B............KOŁOBRZEG.......... 26.............. 06.08.........5 insomnia.............??...................24................07.08.......0,0 justyna......podkarpackie...........29.................08.08.....+5 SYNEk plusia.............Szwecja............30.................09.08...6kg SYNEK edusia..........Hannover.............32.............09.08.......4,CORCIA? karamijja...........Łódź................28................12.08.......1,0 kasia 30.............Rybnik.............30............12.08.........+4 SYNEK Stokrotka _26......Lubin...............26................12.08..1kg SYNEK agulka28............Bielsko-Biała........28............13.08... 6 kg synek Agula 30.........zachodniopom.........30.............14.08....+3 CÓRCIA beatrice ........Warszawa............30............14.08.......4kgCÓRCIA Kruszyna.........małopolska...........30.................15.08.........4,0 madelain.............J.Góra..............29................16.08........0,0 kpiotrowicz......Warszawa.........23............17.08.......4,00 CÓRCIA jolla80...............Warszawa........25.................17.08.........? z daleka ..........Anglia................26..................19.08........3kg karola24...........Legionowo........24............19.08........?kg SYNEK! joanka...............Szczecin...........25...............20.08..........7kg agusia2................USA................30..................21.08........?? ToYaB................Białystok...........27..............21(23).08...+4 kg jagna25...........Wodzisław Śl.........25................23.08........3,0 marsjanka*........ok. Katowic.........27................24.08........2,0 roxelka.............Essex,GB............27...............25.08.......5,5 Kotunia.............Legnica..............27..................25.08.......3kg sierp.06.........podkarpackie..........23..............25.08.........+3 kg oliwia13............pomorskie..........7................26.08.........5 kg Lonta..................Rybnik ............21.............27.08........2,5kg padlinka............Warszawa...........24.................27.08......0,5kg kika27...............Kraków..............28................27.07....... 5 kg maggiem........zachodniopom..........27............. ..29.08.. ..... 5kg

I ja dodaje kilogramik do tabelki, wczoraj byłam u pani dr bo niepokoiło mnie ze nie czuje jeszcze wyraźnych ruchów tylko bólgotanie i to nie wiadomo czy nie jelitoe, pani doktor mnie zbadała zrobiła ktg i wszystko w poządku serduszko pika jak trzeba tylko mama niecierpliwa jest, u mnie poczatek 20 tygodnia wiec mam jeszcze czekać:) 10 kwietnia jade do Wrocławia na usg 3d, i wtedy już bede pewna czy na pewno wszystko ok:) no i zobaczymy bąbelka lub bąbelke:) bede miała nagrane badanie na kasete wiec po przyjeździe bede namietnie ja ogladala:)juz przebieram nogami na myśl o poniedziałku:):):) pozdrawiam gorąco z wiosennej Legnicy miki25............Warszawa.............24................01.08.......0,5 Lia.................Warszawa............??.................01.08....(!)2,0 livmar...............Nysa.................28................01.08...... 6,0 agata_27..........Słubice........... 27.................01.08....4kg SYNEK doris26.............Kraków..............26..............04.08..6,0 CÓRCIA blondi23............Elbląg................23 ...............05.08...5, SYNEK Elmirka76.......ok.Wadowic...........30.............05.08....+6,5 SYNEK donn..............Kraków............27...........05.08........3.5 coreczka Aga.B............KOŁOBRZEG.......... 26.............. 06.08.........5 insomnia.............??...................24................07.08.......0,0 justyna......podkarpackie...........29.................08.08.....+5 SYNEk plusia.............Szwecja............30.................09.08...6kg SYNEK edusia..........Hannover.............32.............09.08.......4,CORCIA? karamijja...........Łódź................28................12.08.......1,0 kasia 30.............Rybnik.............30............12.08.........+4 SYNEK Stokrotka _26......Lubin...............26................12.08..1kg SYNEK agulka28............Bielsko-Biała........28............13.08... 6 kg synek Agula 30.........zachodniopom.........30.............14.08....+3 CÓRCIA beatrice ........Warszawa............30............14.08.......4kgCÓRCIA Kruszyna.........małopolska...........30.................15.08.........4,0 madelain.............J.Góra..............29................16.08........0,0 kpiotrowicz......Warszawa.........23............17.08.......4,00 CÓRCIA jolla80...............Warszawa........25.................17.08.........? z daleka ..........Anglia................26..................19.08........3kg karola24...........Legionowo........24............19.08........?kg SYNEK! joanka...............Szczecin...........25...............20.08..........7kg agusia2................USA................30..................21.08........?? ToYaB................Białystok...........27..............21(23).08...+4 kg jagna25...........Wodzisław Śl.........25................23.08........3,0 marsjanka*........ok. Katowic.........27................24.08........2,0 roxelka.............Essex,GB............27...............25.08.......5,5 Kotunia.............Legnica..............27..................25.08.......4kg sierp.06.........podkarpackie..........23..............25.08.........+3 kg oliwia13............pomorskie..........7................26.08.........5 kg Lonta..................Rybnik ............21.............27.08........2,5kg padlinka............Warszawa...........24.................27.08......0,5kg kika27...............Kraków..............28................27.07....... 5 kg maggiem........zachodniopom..........27............. ..29.08.. ..... 5kg

czesc ja czuje ruchy różnie ale przewaznie wieczorem jak siedze i np. ogladam tv chociaz dzis sie zdziwilam bo male kopalo energicznie jak siedzialam na zajeciach ok 15 chyba tak jak ja juz chcialo isc do domu :p bylam ostatnio u gina i sluchalam jak malenstwu bije serduszko (choc uparcie uciekalo przed namierzeniem) jestem ciekawa co nosze pod sercem, bo ostatnio usg nie mialam dopiero zrobia mi 18.04. Trzymam kciuki za Twoj egzamin Doris - najgorsze to czekanie co? I musze przyznac ze tez jestem spod znaku barana (ale w ostatnim dniu tego znaku i niekiedy pisza ze to juz byk) sama sie w tym gubie. Swieta sie zblizaja trzeba by okna umyc a tu snieg, ale w poniedzialek ma byc juz bardzo wiosennie i oby tak było :) 🌻

a jeszcze propo przybierania na wadze to ja tez szybko przybieram i musze zmienic kg w tabelce miki25............Warszawa.............24................01.08.......0,5 Lia.................Warszawa............??.................01.08....(!)2,0 livmar...............Nysa.................28................01.08...... 6,0 agata_27..........Słubice........... 27.................01.08....4kg SYNEK doris26.............Kraków..............26..............04.08..6,0 CÓRCIA blondi23............Elbląg................23 ...............05.08...5, SYNEK Elmirka76.......ok.Wadowic...........30.............05.08....+6,5 SYNEK donn..............Kraków............27...........05.08........3.5 coreczka Aga.B............KOŁOBRZEG.......... 26.............. 06.08.........5 insomnia.............??...................24................07.08.......0,0 justyna......podkarpackie...........29.................08.08.....+5 SYNEk plusia.............Szwecja............30.................09.08...6kg SYNEK edusia..........Hannover.............32.............09.08.......4,CORCIA? karamijja...........Łódź................28................12.08.......1,0 kasia 30.............Rybnik.............30............12.08.........+4 SYNEK Stokrotka _26......Lubin...............26................12.08..1kg SYNEK agulka28............Bielsko-Biała........28............13.08... 6 kg synek Agula 30.........zachodniopom.........30.............14.08....+3 CÓRCIA beatrice ........Warszawa............30............14.08.......4kgCÓRCIA Kruszyna.........małopolska...........30.................15.08.........4,0 madelain.............J.Góra..............29................16.08........0,0 kpiotrowicz......Warszawa.........23............17.08.......4,00 CÓRCIA jolla80...............Warszawa........25.................17.08.........? z daleka ..........Anglia................26..................19.08........3kg karola24...........Legionowo........24............19.08........?kg SYNEK! joanka...............Szczecin...........25...............20.08..........7kg agusia2................USA................30..................21.08........?? ToYaB................Białystok...........27..............21(23).08...+4 kg jagna25...........Wodzisław Śl.........25................23.08........3,0 marsjanka*........ok. Katowic.........27................24.08........2,0 roxelka.............Essex,GB............27...............25.08..........7,0 Kotunia.............Legnica..............27..................25.08.......4kg sierp.06.........podkarpackie..........23..............25.08.........+3 kg oliwia13............pomorskie..........7................26.08.........5 kg Lonta..................Rybnik ............21.............26.08........6,5kg padlinka............Warszawa...........24.................27.08......0,5kg kika27...............Kraków..............28................27.07....... 5 kg maggiem........zachodniopom..........27............. ..29.08.. ..... 5kg 🌻 🌻 🌻

Witam 🖐️ po poobiedniej drzemce 😴 Dziewczyny, mi sie chyba maly w brzuchu jakos poprzekrecal, bo od wczoraj to naprawde nic brzucha juz w calym swiecie nie ukryje,a jak mnie maz wczoraj zobaczyl w sukience to zaparlo mu dech z wrazenia i powiedzial: to ty juz jestes \"az tak\" w ciazy??? Hi, hi.... Nie wiem jak u Was rybenki, ale u mnie wszystkiego moze dwie chmurki i swieci sloneczko :-) Jest bosko! Przesylam Wam troche ciepelka ze Szwecji! I buziaki.

Gość sierp.06
Witam wszystkie przyszle mamusie w ten paskudny dzien. Jak wasze samopoczucie drogie Panie? Jak wyszlam rano z domu do pracy to sie przestraszylam. Padal snieg z deszczem i od razu stracilam humor. Potemm bylam na badaniach. Najpierw nie mogli mi sie wbic w zyle, potem krew nie chciala isc a jak juz poszla to z calym pojemniczkiem wypadla pani z reki i sie wszedzie rozlala 😡 Teraz siedze w pracy i z checia poszlabym dzis do domciu