Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamilla7

Planujące ciążę!

Polecane posty

...:( niestety odpadam w tym cyklu..dostałam@,troszke sie zmartwiłam bo bardzo chce,ale troszke to dobzre ze nie w tm cyklu ponieważ dopiero to pierwszy cykl po odstawieniu tabsów,ale ciesze sie zę cykl przyszedł normalnie był29-dniowy :) czyli wszystko wróciło do normy:).....ja nadal bede sie starać oczywiście;)....folik nadal biore,falvit tez wiec jest ok!!! trzymajcie sie zajzre tu póxniej

Gość agusia2
witajcie babki -mialam troche chrzakajaca noc cos mnie gardlo pobolewa i kasze nie moglam spac ciagle chrzakalam az moj pan nie mogl spac ,ale zrobil mi cherbatke :) ...dzisiaj @powinna byc ciekawe czy da o sobie jakis znak oby nie jeszcze sie zaczne martwic,dziewczyny jeszcze brzucha nie mam a juz chodze jak pokraka nie wiem czy to psychika podpowiada nie pewnie nie ja tylko tak swiruje :)nie wiem czy wolno kaszlec boje sie by fasolka nie wyskoczyla ,babki oczywiscie zartuje ale wiecie 1-szy raz w ciazy to tak jaby inny swiat dla mnie sie zaczal ,tak wczoraj myslalam 9 miesiecy Boze mam nadzieje ze mi dasz sile sie jakos przekatulac przez ten okres oby tylko bylo wszystko ok z dzidzia i ze mna obym mogla normalnie funkcjonowac :) ...zmykam babeczki do pracki i jak wroce to wpadne do was wy juz bedziecie spac bo ja mam inna godzinke to pa i czekam na dobra nowine ,dziewczyny macie dostac okres ,bola was brzuchy na @ czy nie ?

Cześć ! Jak po weekendzie? Ja dziś jakaś taka nie do życia ...@ się spóźnia...żadnych objawów nic...ciszaaaa... dziwne Jesli chodzi o cykl, to taki \"normalny\" miałam po 3-4 mies. po odstawieniu. Oj nacierpiałam się wtedy, nacierpiałam, tak mnie bolał brzuch. Teraz juz jest ok, wszysko sie uspokojiło.

Przykro mi agapa... :( Ale faktycznie przynajmniej organizm odpocznie od tabletek. Ja czekałam dwa pełne miesiące zanim zaczęłam starania po odstawieniu Jeanine. Nie czuje bólów na @ ale też nigdy nie czułam ich za bardzo. Jakos nie miewam zespołu napięcia przedmiesiączkowego czy jak to tam się nazywa. Brzuch mnie nigdy nie boli, piersi tym bardziej (bolą mnie sutki dopiero gdy @ już się pojawi co dla mnie jest trochę dziwne). Ale od owulacji ciągnie mnie w różnych miejscach brzucha. Nie chcę się jednak nakręcać, bo boję się kolejnego rozczarowania. Jak spadnie tempka to już po wszystkim. Na szczęście na razie się jakoś trzyma :) Agusia2 to musi być niesamowite mieć dziecko w sobie. Sama świadomość, że je się ma... Kurcze zazdroszcze Ci że nie wiem :) Uważaj na siebie, nie przemęczaj się i nie dźwigaj nic ciężkiego! :) KARYN rób test! @ juz pewnie nie przyjdzie :D Spadam na obiad! PZDR!

hehe, agusia, chyba tak jest z tymi pierwszymi ciazami, ja sie tez ciagle za brzuch trzymalam, tyle ze mnie on bolal na poczatku, a siostra z kolezanka sie ze mnie nabijaly ze nie mam brzucha jeszcze a juz sie za niego trzymam...za to teraz ja mialam ubaw jak moja siostra zaciazyla i robil identycznie----gladzila sie po swoim wkleslym brzuchu, chodzila tak smiesznie, hehehehehehh to chyba jest efekt oswajania sie z ciaza, tak mi sie zdaje, przy drugiej ciazy tak juz nie robilam. Alez Ci zazdroszcze... 🌻

J_A_N_A jak zawsze przyjdzie...pewnie kilka dni później, oby . Chciałabym w sierpniu dostać taką niespodziankę, teraz jeszcze troszkę za wczeście. Agusia2 zdrówka Ci życzę. J_A_N_A sMACZNEGO!

KARYN to znaczy że się jeszcze nie starasz? :) Juz po obiedzie :) żeberka i grzyby... PADLINKA a jak Cię ten brzuch bolał? Wszystkich o to męczę bo mnie też pobolewa, tyle że nie wiem czy nie na @ czasem.... :D

U mnie to jest tak: i chiałabym i boję się...hihi, narazie leczę zęby, robię małe badania. Jak już wcześniej pisałam chciałabym urodzić na wiosnę więc \"poważne\" starania latem :). Planujemy "zmajstrować" w noc poślubną ...

ASIA, zapewne tak, ale świadomie podchodze do macieżyństwa i dlatego ciałabym najpierw \"pozamykać\" pewne sprawy i spokojnie starać się o dziecko, niż iśc na żywioł i skomplikować część rzeczy.

(iskierka_nadzieja) Czesc kobietki. Ja mam 30 latek wiec jestem rowiesnica Agusi 2. Agusia 2, z jakiego miesiaca jestes? Ja z czerwca wiec blizniaczek. A jak chodzisz tak dziwnie i gladzisz sie po brzuszku to musi fajnie wygladac. J_A_N_A - Mnie tez jakos ciagnie dziwnie w brzuchu jakby rozciagalo mi sie cos. Ale tez nie chce sie nakrecac bo w zeszlym miesiacu tez mnie ciagnelo i przyszla @. Ale moze u Ciebie to moze na dzidzie. KARYN - a o ile dni spoznia Ci sie @. Moze sie udalo? Ja mam miec dopiero ok. 19 grudnia ale tez nie wiem bo jakos ostatnio przesuwa mi sie na krotszy cykl. Trzymajcie sie cieplo a szczegolnie Ty Agusiu 2.

J_A_N_A -------hehe, no wlasnie pobolewal mnie jak na okres tylko ze dosyc dlugo, prawie caly pierwszy trymestr. Od 2-go miesaca bol sie zmienil na taki jakby ciagnacy (jakby sie miesnie rozciagaly :-P )

Padlinka to Ty masz juz dwójkę dzieci :) A planujesz trzecie ? Ja chciałabym trójkę dzieci, ale mój się zgadza na dwójkę tylko :) A stać nas na razie najwyżej na jedno :D

Hej Kobitki! Karyn, ja podobnie jak ty chciałabym zacząć starać się na serio przełom wiosny/lata. Mam jeszcze w planie zrobić parę rzeczy i świadomie , na spokojnie cieszyć się maluszkiem :) Ale wiecie, dziewczyny jak to jest; plany to jedno, a życie swoje weryfikuje! Zobaczymy....Ale mam nadzieję że jakoś się uda!!! Jestem po badaniach /nie przepadam za nimi ;), ale trzeba sprawdzać czy wszystko ok/! Po Świętach idę do gina. 🌼A dziś czeka mnie wyzwanie---> piekę torta na urodziny mojego Mężusia :) Trzymajcie kciuki, bo to mój debiut jeśli chodzi o torta!!!🌼 Pzdr

To trzymam kciuki Kamilla7 :) Lubię piec, ale mam tak beznadziejną starą kuchenkę gazową, która z jednej trony niedopieka a z drugiej spala, że nawet się nie biorę :( Chciałabym miec nową ale mój facet twierdzi, że lepiej kupić jak już wymienimy miezkanie na większe, żeby nam do kuchni pasowała.. Pewnie ma racje :( Więc na razie jem wypieki mojej mamy i ze sklepu :)

Dzięki J_A_N_A :) ! Chciałbym aby się udał i wszystkim smakował, a najbardziej Mężusiowi! Zaraz idę go przygotowywać! Ja też lubie piec ciasta ale rzadko mam okazję je robić bo jemy, jak nie u jednej mamy to u drugiej! W ogóle odkąd wyszłam za mąż mam o wiel większy apetyt, to dla mnie szok bo ja zawsze mało jadłam i w ogóle nie tyłam przez parę dobrych lat... a po ślubie / nie dużo, bo nie dużo ale troskę mi przybyło ciałka ;) Niedowiary :)!!! ....mam teraz owulacje i boli mnie jajnik,ufff....! Trzymajcie się ! PZDR

Gość lorelay
A ja czekam i czekam i tak już pewnie pozostanie aż do skutku........... Pozdrawiam!

hej! Beatrycze---ja tez bliźniak;) z 13 zcerwca jestem;)hehehe bliźniaki górą:P a ty z którego???

Agapa - ja jestem z 10 czerwca .Czerwiec to fajny miesiac. A ciekawe jak reszta kobietek z naszego topiku. Ale z tego co czytalam to my z Agusia 2 najstarsze jestesmy.

Dziewczyny a jak długo szyjka macicy jest podniesiona? Około owulacji to na bank. A potem obniża się? A około owulacji ile mniej więcej dni jest podniesiona? A jak jest podniesiona to jej zupełnie wcale nie da się wyczuć? Z góry dzięki za jakieś informacje...

Gość agusia2
czesc babki ja juz w domu... Padlinka to zupelnie tak jak ja ciagle mnie ten brzuch pobolewa ,myslalam ze na okres ktory mial byc dzisiaj,ale pewnie bedzie tak jak u ciebie ciagle cos tam ciagnie czasem nie czuje bolu bo mija ale tak naprawde to jest caly czas ,pewnie dlatego ze macica sie rozciaga,padlinka powiedz mi czy dobrze robie ze dopiero po swietach ide do gina .czy powinnam juz isc mama mi radzi by poczekac do swiat wtedy bedzie dla lekarza latwiej okreslic ciaze no i chyba tak zrobie ,poki co mam sie nie najgorzej to moze zaczekac prawda? J_A_N_A mam nadzieje ze to na fasolke te bole twoje bede trzymac kciuki napisz kiedy ta @ powinna byc u ciebie. Beatrycze ja jestem z 18 pazdziernika czyli waga ;) Kamila i Karyn wiem ze zawsze sie ma jakies rzeczy do zrobienia niz wczesniej zaplanuje sie dzidzie ale pamietajcie ze zawsze te sprawy sie same wyjasniaja wczesniej czy pozniej takze nic sie nie bujcie ze skomplikuje wam to zycie ja tez nie bylam pewna czy to odpowiedni czas ciagle cos mialam do zrobienia no ale teraz 30 echa na karku wiec nie chcialam dluzej czekac nie bujcie sie babki to samo sie w praniu okarze jak to sie mowi :) Padlinka mam jeszcze do ciebie cos ,posluchaj czy ten brzuch cie bolal tak jak piszesz przez cale 3 tygodnie ?a kiedy cie przestal ?czy pracowalas jak bylas w ciazy bo ja musze pracowac przynajmniej do 3 miesiaca jak dam rade staram sie nie dzwigac nic ciezkiego ale samo to ze jestem na nogach caly dzien . Wiecie dziewczyny bede sie teraz musiala wprosic gdzies na jakis topik dla ciezarowek ale jest ich tyle ze nie wiem gdzie jest dobre towarzystwo i mile przedewszystkim:)moze mi polecicie :)oczywiscie was nie zostawie przeciez w waszym towarzystwie zafasolkowalam :) ....babki do jutra kochane i piszczcie jak tylko test pokaze cos:)

Gość agusia2
Padlinka mialo byc 3 miesiace:)papa

wpadłam powiedzieć..kolorowych snów...;) niech wam sie pzyśnią aniołki:)...❤️ 😘

Wczoraj wieczorem zaczął mnie pobolewać brzuch, co jakiś czas krótkie skurcze o różnym nasileniu, oprócz tego robi mi się słabo, wczoraj nie mogłam nic już jeść ani nawet myśleć o jedzeniu czy o zapachu jedzenia, jedynie od mandarynki (jednej) mnie nie odrzuciło, miałam temp 37,9, dzisiaj rano już 36,9. @ mam dostać 22.12. Oczywiście się już nakręcam... Czy to może coś oznaczać? Na wszelki wypadek powtarzamy sobie z mężem że przecież my wcale nie chcemy mieć dzieci:-) Na test jeszcze chyba za wcześnie.

Cześć :) wszystkim, Kamila7 - wszystkiego naj... dla męża z okazji urodzin! Jak wyszedł torcik?? Agapa, Beatrycze75, ja z października czyli waga. Tak jak Agusia2 :) boją mnie od 3 dni piersi, niesamowicie mocno, dziś wstałam clewą nogą, na wszystkich krzyczę...najgorsze że muszę się męczyć w pracy. chcem do domuuu!!! buuu

J-A-N-A - szyjka macicy podczas dni płodnych jest uniesiona ku górze , ciężko ją dostać ale można, jest miekka- podobna do platka ucha, ujście jest otwarte. tak moze byc kilka dni. Po okresie owulacji szyjka ulega gwałtownym zmianom, znowu staje się twarda, obniza sie ku dołowi, pozdrawiam

Kobiety! Dajcie znać, czy opisane przeze mnie dolegliwości mogą być objawem wczesnej ciązy? Wcale się nie nakręcam...

hej kobietki starajace sie i te nie starajace:) tyko duzo 🌻 i ❤️i 👄 przeslac Wam chcialam:) fajnie sie Was czyta,ale uciakm bo uczyc sie musze:)