Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w sumie moge się zgłosić

Bezrobotna - troche mam pytań...

Polecane posty

Gość w sumie moge się zgłosić

Cześć! Ucze się zaocznie chciałabym zarejestrowac sie w urzedzie pracy, prosze mi powiedziec czy za to sie cos placi i czy ja przez pol roku jako ze jestem bezrobotna bede dostawac kase? :):P

Gość o kasie
zapomnij!!

Gość bez robót
a niby za co masz dostawać kase?

Gość czemu - nie rozumiem
to kiedy ja te kase dostane?:P chodzi mi po prostu o to ze jestem bezrobotna szukam pracy i chyba cos mi sie nalezy, jakis zasilek?

Gość bez robót
hahahah głupia istota , trzeba wpierw przepracowac rok aby iśc na zasiłek

Dlaczego nazywasz mnie głupią istota? po prostu pytam. nie wszyscy musza wszystko wiedziec :-o durny... :-o

Tez jestem bezrobotna, studiuje zaocznie i nie dostaje zadnej kasy.Jedynie co urzad dla mnie zrobil to znalazl mi staz na pol roku:)Lepsze to niz nic.Zarejestrowana jestem ponad rok czasu.Nie licz na pieniążki, gdzie w Polsce by mieli płacić za nic ? ;)

Gość bez robót
bos głupia jak pies i idiotyczne pytania zadajesz , przeciez mieszkasz w polsce a nie hameryce -głupia istota

:( Psy sa akurat bardzo madre :(

Gość wypowiedź faceta
"gdzie w Polsce by mieli płacić za nic?" A w jakim kraju płacą za nic? Pakuję walizki i jadę!

Pracuję w urzedzie pracy.Co dziwne,podobne pytania sie pojawiają np. w kontekscie zwolnień lekarskich.Jesli bezrobotny nie moze sie stawic,by potwierdzic gotowość do podjęcia pracy,a ma zwolnienie lekarskie,to czesto sie pyta,czy dostanie za to pieniadze,tak jak kazdy pracownik,ktory idzie na chorobowe....Zeby dostawac zasiłek,trzeba przepracowac co najmniej 365 dni w przeciągu ostatnich 18 m-cy w pelnym wymiarze czasu pracy,a podstawą wymiaru składek musi być minimalne wynagrodzenie za pracę.Pozdrawiam

do JEKATERINA... ja tez pracuje w UP i mam pytanko do Ciebie z zupełnie innej beczki. Powiedz czy u Was w UP osoba, kóra przerywa staż/przygotowanie zawodowe zwraca koszty badań lekarskich i zwrot kosztów dojazdu na staż/przyg.zawodowe? U nas róznie to interpretują. Jedni mówią ze tylko badania lekarskie, inni ze jeszcze dodatkowo zwrot kosztów dojazdu... a jak jest u Was?