Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wszystko przeze mnie

PSI PROBLEM

Polecane posty

Chcialabym przygarnac/kupic/dostac malego wilczurka albo cos w tym podobie na swieta na gwiazdke do domu. Problem jest taki, ze chcialabym zeby to byla niespodzianka. Kasy nie mam. Nie wiem ile kosztuja pieski male, bez jakis rodowodow itd. Dwa chcialabym wziac ze schoronisko ale przerażą mnie procedura przez ktora trzeba przejsc zeby takiego pieska przygarnac. A znajomi nie maja. skad wziac malego szczeniaka? moze sa jakies strony internetowe? moze ktos chce oddac?

ja mam pieska ze schroniska i jakis wielkich ceregieli z adopcją nie było a psiak jest fantastyczny i nie zamieniłabym go na rasowego - mam kundelka mądrego, wiernego a co najważniejsze jest mym przyjacielem a ja cieszę się, że dałam mu dom, ciepło i miłość bo nie sposób takiego psiaka nie kochać :) także ja polecam pieska ze schroniska zasługuje na miłość a odwdzięcza się jeszcze większą

Hej, a skąd jesteś? Zapewniam, że procedury adopcyjne są banalne. To nie adopcja dziecka. ;) Wiem z autopsji...

jestem z pruszkowa. czytalam ,z e trzeba podac swoje dochody, jakie sa warunki, musza sie zgodzic, podobno jakies testy musi sie przejsc psychologiczne...nie rozumiem woogle... przeciez jesli ktos chce psiaka wziac ze schroniska to z dobrej woli a nie po to by go zostawic po kilku miesiacach albo bić :| i czy to sie placi jesli sie bierze ze schroniska?

Gość ja tez mam ze schroniska
nie bylo zadnych problemow, nmoze jak ktos podejrzanie wyglada to robia? wez ze schronska

No coś ty, skąd wzięłaś testy psychologiczne? (choć nie zaszkodziłyby niektórym) Ja wzięlam swojego psa z Sycyna pod Szamotułami, w sierpniu. Nie płaciłam nic, mało tego, właścicielka schroniska nie przyjęła ode mnie pieniędzy... Jedyne, co miałam podpisać, to zobowiązanie, że psa nikomu nie oddam, a w razie niemożności zapewnienia mu dalszej opieki zwrócę go schronisku, z którego go zabrałam. Dochodów nie podawałam również. Z Pruszkowa masz chyba całkiem niedaleko do Wawy, do schroniska na Paluchu. no, chyba że to inny Pruszków, bo jest kilka. Poczytaj sobie te linki: http://www.psy.warszawa.pl/psy2005/zasadyadopcj_ramki.htm - zasady adopcji na Paluchu http://www.psy.warszawa.pl/ramki3.htm - kącik adopcyjny schroniska z galerią zdjęć i jeszcze link do schroniska, z którego ja wzięłam pieska - http://schronisko.boo.pl/photo/zdjecia-sycyn/

tak ja też tylko podpisałam zobowiązanie do opieki i wpłaciłam symboliczna kwotę na inne psiaki ale to z racji sumienia nie , że musiałam poza tym jakie testy? to niepotrzebne a jestem z wielkopolski

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74810095 Szczeniaki ok. 5-tygodniowe (na dom czeka jeszcze czarna sunia), matka kudel spory, ojciec owczarek niemiecki, oba psy przygarniete przez starsza pania, ktora nie ma funduszy na sterylizacje suni niestety. Matka szczeniakow jest mlodziutka ale ma przepiekna mordke taka troszke jak collie, ma gesta siersc. Jedna z suniek ma duzo bialego na pyszczku:), sa jeszcze 2 czarne i jeden czarny piesek. Maluchy sa odwazne, ida chetnie do czlowieka, beda to spokojnie mogly byc psiaki strozujace, ale nie wolno ich brac na lancuch! Psy sa pod Warszawa, za Lomiankami.

Ja mam psiaka ze schroniska i żadnych strasznie długich i żmudnych procedur nie przechodziłam. Podpisałam tylko umowę w schronisku, podałam swoje dane osobowe, nawet pieniędzy ode mnie nie przyjęli. A teraz mam najlepszego przyjaciela :) Bierz psiaka ze schroniska one najbardziej potrzebują pomocy. Pozdrawiam razem Lucky’m :D

Gość i co autorka zniknęła

Gość kalilka
Polecam pieska ze schroniska- sama mam i jestem zadowolona...taki pisekek potrafi docenić to...

No jaki fajny szczeniak - Krwawa ty to masz oko. A nie macie wrażenia, ze kobita, zalozycielka tematu, sobie kpi?

cynick---> MI tam sie wszystkie na Allegro podobaly... Ale mowa byla o szczeniaku i wilczurze... to \"wygrzebalam\" takiego :) Mam nadzieje, ze to nie kpina :( WSzystkie kpiny i prowokacje znosze ale te dotyczace zwierzat przyprawiaja mnie o biala goraczke :(