Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytającaa

Wasze sposoby na napięcie przedmiesiączkowe

Polecane posty

Gość pytającaa

Piszcie wasze sposoby na te dni, kiedy czujemy się "Cięższe", bolą nas piersi i ogólnie źle nam z naszym ciałem.

Gość pytonica
Ja tez mam z tym problemy,dlatego tez jestem zainteresowana tym topikiem.Mniejsze napiecie przedmiesiaczkowe mialam gdy bralam tabletki antykoncepcyjne.Musialam je jednak odrzucic z innych wzgledow-ciagle krwawienia i arytmia serca.

Moze to zabrzmi dziwnie ale ja staram się na przekór bólowi, zniecierpliwienia...zyc aktywnie. Cwiczę, ruszam się. Kiedy ból jest juz nie od zniesienia-robię ciepłe okłady na brzuch i zatapiam się z zajmującą lekrurę. Jednak zawsze staram się aby ZNP nie dezorganizował mojego zycia.

moim objawem ZNP sa migreny i to powazne... i nic na to nie moge poradzic bo nawet leki na migrene nie pomagaja... w takich dniach to tylko do lozka i przespac... zadna inna metoda nie dziala :(

Gość Z N P
Przyjemna, celebrowana kąpiel, potem wsmarowanie dobrego balsamu, ew maseczka

Gość pytonica
Ja tez nie leze w lozku,uprawiam sport.A co do migreny/mnie na szczescie to az tak nie dotyczy/ polecam dobry lek Migea.Sa to tabletki na migrene.Moj maz ma problemy z bolami glowy i stad wiem,ze sa skuteczne.Nie wiem tylko cz y mozna je kupic bez recepty.Na recepte kosztuja 28 zl.

Gość do Hidden
Hidden - tak co miesiąc masz ?? migrenę ? jak sobie radzisz z tym, szkoła, czy praca - " wyłączasz się " wtedy z życia ? Nie wyobrażam sobie tego..

Gość okt
ja zauwazylam ze odkąd przestalam sie odchudzac jest gorzej po pierwsze przed okresem strasznie mnie wszystko boli a okres jest meczący i wogole a jak bylam chuda 49kg i 168cm wz to bylo swietnie zadnego napiecia przed miesiączkowego a okres mialam chyba raz na 2 miechy ale mi to pasowalo bo sexu nie uprawiam jeszce:)

Gość do Okt
Okt - 168/49 to jest niedowaga ! wycieńczyłaś organizm i stąd okres raz na 2 miesiące, pewnie te cykle były bezowulacyjne i dlatego brak napięcia przed ile teraz ważysz ?

Gość okt
teraz waze 54 ale mam zamiar schudnąc bo zle sie teraz czuje z tym ze boki wystają mi poza spodnie i mam walki na brz\uchu

Gość okt
TAK WEDLUG TEGO WSKAZNIKA NAWET JAKBYM WAZYLA 60 TO JEST NORMA ALE WTEDY TO NIE WIEM JAK BYM WYGLĄDALA

Gość do Okt
Okt no pewnie że nie musisz być zaraz w górnej granicy normy ;) też uważam że 60 kg to przesada ale póki co jesteś w dolnej :) skąd te duże literki, chyba Cię zdenerwowałam troszkę hihi

Gość doriskaaa
a ja mam roznie z napieciem - czasmi nei mam prawie wcale. ale czesto jestem taka poddenerwowana i mnie normalnei rozsdadza. moglabym po suficie skakac tak mnie nosi :) biedni sa ci ktorzy wtedy na mnie wpadna. nie mam na to sposobu po prostu potem przeraszam jak zwymyslam za duzo. ;)