Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mruziaa

NUTRAMIGEN.

Polecane posty

Gość mruziaa

Powiedzcie mi mamy dzieciaków, które skazane były na to paskudztwo, czy Wasze maleństwa też tak nie chciały tego jeść?Jak Sobie radziłyście?Mój 6 tygodniowy synek na sam zapach dostaje furii, każde karmienie to pół godziny krzyku,żeby wogóle zassał butlę.Szkoda mi go okropnie, a pediatra powiedział że w końcu przywyknie:/Napiszcie jak to było u Was?Buziaki

Gość moje..
maleństwo piło i pije cały czas, od trzeciego tygodnia życia, ale jej zawsze smakowało, co mnie dziwi bo dla mnie to paskudztwo. Podobno bebilon pepti ma lepszy smak, a tez jest preparatem mlekozastępczym, więc może tego spróbuj. Powodzenia.

Moje dziecko też przez pewien czas było na dietce bezmlecznej, podawałam mu Bebilon Pepti, podobno \"smaczniejsze\"... Jeżeli dziecko nie ma uczulenia na soję, to może warto spróbować mleka sojowego?

Gość mruziaa
No poczekam do jutra rana, a jak dzisiejsza noc znów będzie taka wesoła :P Spróbuję Bebilon :DOby podziałało

Mojemu synkowi też kiedyś pediatra przepisał Nutramigen, bo miał skazę białkową, ale wywaliłam do kosza. Wcale się nie dziwię, że nie chciał tego pić, bo jak sama spróbowałam to aż mną wstrząsnęło. Od początku (tzn.miał już 4m-ce kiedy przeszedł na butlę) posmakowała mu Humana i pije ją do dziś(ma pół roczku). Jest też Humana sojowa bez mleka(Humana SL), ale ja dawałam i daję zwykłą (od 4 m-ca Humana 2, wcześniej Humana 1). Czasami wyskakiwały mu na buźce krostki, ale kupiłam bardzo dobrą maść Elocom (na receptę) i wystarczyło smarować raz na dwa dni aby krostek nie miał. Stwierdziłam, że lepiej niech je to co mu smakuje.

Gość ja może nie jestem sama....
Elocom to maść sterydowa, radze uważac z jej stosowaniem!

Gość Elocom
Ale Elocom to steryd - jak można go podać takiemu małemu dziecku?????????????????????????????????

A może mówimy o dwóch innych maściach. Gdyby był sterydem to chyba pediatra by jej nie przepisał dziecku. Na ulotce nic takiego nie jest napisane, już sama nie wiem. Zresztą już jej nie używam, bo nie ma takiej potrzeby.

Gość ja może nie jestem sama....
Elocom to maść sterydowa. I naprawdę trzeba uważać. Duzo lekarzy nie zwraca na to niestety uwagi.

Dopytaj pediatrę - to naprawdę steryd - a pediatrzy lubia go przepisywać.Nie stosuj go za często.Po co takiemu maluszkowi szkodzić.

Dzięki za rady. Nie wiedziałam, że to może szkodzić :(( No właśnie takich mamy u nas lekarzy...