Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninka 40

jak bardzo wierzyć testom ciążowym

Polecane posty

Gość ninka 40

Napiszcie czy ktoraś miała podobny przypadek, bo już nie wiem co robić? Mam 40 lat, od 5 lat przyjmuję leki hormonalne na tarczycę. Spóźnił mi się okres, więc poszłam do lekarza, bo bałam się, że to ciąża. Lekarz powiedział, że nie jestem w ciąży. Wieczorem zrobiłam test i wyszedł pozytywnie.Kilka dni wcześniej wystąpilo krwawienie, ale trwało jeden dzień. Odchodzę od zmysłów.

Gość do ninki
ninko jeśli test wyszedł +a to jest początek ciązy to lekarz mógł jej nie rozpoznac.jeśli chcesz być bardziej pewna zrób badanie hcg z krwi .nie ma możliwości by test był dodatni a ty nie jesteś w ciązy.powodzenia.a krwawienie w dniu spodziewanej@ czasem się zdarza dziewczynom(co prawda rzadko)jeśli nie masz możliwości zrobić hcg do powtórz test,by wykluczyć ciąże biochemiczną(czego ci nie życzę)powodzenia

Gość Raczej jesteś
U mnie była podobna sytuacja lekarz definitywnie wykluczyl ciąże a test pokazywał 2 kreski Po 2 tyg okazało sie jednak ,z ejestem w ciązy także myśle ,ze u Ciebie jest podobnie

Gość GRATULACJE
bedziesz miala dzidziusia :D

Gość ninka40
Dziękuję za podzielenie sie Waszymi opiniami.Nawet nie mam odwagi powtórzyć testu.Mam już dwie duże córki.Boję się, że mój wiek plus leki które muszę brać zaszkodzą dziecku.Nie ufam do końca lekarzom.5 lat temu miałam operację raka tarczycy( nie złośliwy), teraz wszystko jest dobrze, ale cały czas biorę leki.

Gość a moja
a moja mama jak brała lekarstwa na tarcyce, wpadła i mam teraz siostre 15 lat młodszą. Teraz ja jestem w ciąży, siostra ma 12 lat i będę miała małą pomocnicę na wakacje :) chyba GRATULACJE

To prawda pozytywny wynik testu mimo, że kobieta nie jest w ciąży, jest możliwy w przypadku nadczynności tarczycy .

Gość ninka40
Dzięki za pocieszenie.Też mam taką nadzieję. Wolałabym w tym wieku zostać babcią niż mamą.

Gość wszystko bedzie ok
don`t worry