Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 25latek

Przyjaciele/znajomi

Polecane posty

Gość 25latek

Wkurza mnie to jak często ludzie używają słowa znajomi. Tak jakby już przyjaciół nikt nie miał, idę ze znajomymi tam tu itp. Ciekawe czy to tylko kwestia zamienności słów czy faktycznie w dzisiejszych czasach nie mamy już czasu dla przyjaciół a jedynie dla znajomych.

Gość 25latek
ja np. nigdy bym nie nazwał swojego przyjaciela znajomym, znajomy to ktoś z kim widuję się dosyć żadko, tak ja to rozumiem

Gość 24latka
;) Primo: "rzadko" Secundo: co się dziwisz - teraz każdy sobie rzepkę skrobie, ludzie ludziom gotują ten los, etc. to i powszechny brak zaufania. Słowo "przyjaciel" jakby nie było zobowiązuje, a zobowiązań mikt nie lubi ;)

Gość 24latka
*nikt

masz racje... kurde - dla mnie tez cos w tym bylo nie tak... ale nie zastanawialam sie nad tym nigdy specjalnie. Nie no - koniec ze znajomymi! moze nie od razu przyjaciele, bo wiadomo, ze nie kazdy jest twoim przyjacielem, ale na pewno juz nie znajomi. Lepiej juz koledzy powiedziec, choc to tez dziwnie sztywno ;-)

Gość a może być towarzysze

Gość lalalalalalalalalala
ale bez sensu gadasz 25 latku :O przyjaciel to juz jest cos bardzo powaznego nigdy bym nie mowila do wszystkich na okolo ze sa moimi przyjaciolmi ile ja mam kolezanek ktore mowia ty moja przyjacioleczko......ale wiem ze w biedzie nie moglabym polegac,jeszcze zalezy o co by chodzilo. ja twierdze ze mam 1 przyjaciolke i 1 przyjaciela przyjaciel to osoba ktora do ciebie przyjdzie jezeli masz problemy,klopoty,zle ci. A wiekszosc ludzi ucieka,nam sie wydaje ze przyjaciele,ale jestem ciekawa ile wsrod twoich ZAJOMYCH jest przyjaciol,bo watpie zebys wybieral tylko takich na ktorych mozesz polegac na 100% my tego nigdy nie wiemy i przyklady oglabym ci podac przyjaciol a znajomych-roznice