Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wymiocinka

ciągle wymiotuję - pomocy!!!

Polecane posty

Gość wymiocinka

Nie wiem co mi jest od kilku miesięcy bardzo często wymiotuję i to zupełnie bez jakiejs konkretnej przyczyny (za dużo alkoholo, tłuste jedzenie, nieświeże itp itd...). nic mnie nie boli, ogólnie to jest tak, że zemdli mnie mocno ide do ubikacji 30 sekund i po sprawie...ale zaczyna mnie to martwić no bo powiedzmy, raz czy dwa może się coś takiego zdarzyć ale mnie się to zdarza kilka razy w tygodniu!!! dodam, że miałam robione wszystkie badania pod tym kątem wielokrotnie aby wykluczyć ewentualne pomyłki no i według badań jestem zdrowa jak ryba!!!!!!!

Gość kapa
a moze ty masz bulimie

Gość wymiocinka
nie wiem bulimia zawsze mi się kojarzyła ze zmuszaniem do wymiotów i chudziną - ja ważę 75 kilo!!!!!!! i się nie zmuszam - samo wychodzi ze mnie.... ale może się mylę.

Gość hm hm hm hm hm mhm
a moze to stres ? nerwica ma czasem takie obiawy...

Gość wymiocinka
bardzo możliwe...miałam ZDJ też spowodowany stresem, ale poradziałm sobie z tym i myslałam, że mam to juz za sobą... zresztą nie rozumiem tego bo nie mam powodów do stresu.... a lekarze rozkładają ręce i mówią że jestem zdrowa i histeryzuję (ciekawe jak oni by sie zachowali gdyby non stop wymniotowali).

Gość ta hm hm
a mozesz mi powiedziec co to jest to ZDJ ?Bo widzisz,ja mam podobny problem,tyle ze staram sie ograniczac wymioty do minimum.Jest mi niedobrze w kazdej ,nawet najmniej stresujacej sytuacji.Na jakis czas to zanika i znów sie pojawia.Cieżko się z tym żyje...

Gość wymiocinka
zespół drażliwego jelita. ale ja właśnie nie widze u siebie korelacji pomiędzy stresem a wymiotami, no i nie mam tego komfortu żeby móc to ograniczyć. dziś np wstałam rano i zwymiotowałam, a byłam wyspana więc czemu??

Gość ta hm hm
jest jeszcze coś takiego jak grypa jelitowa,przy tym się właśnie wymiotuje,ale z tego co wiem trwa to dosyc krótko...Na prawde nie wiem jak Ci pomóc .Nie poddawaj sie tylko zmień lekarza.Którys musi w koncu znaleźć przyczynę,nie mozesz sie tak męczyc.

Gość kapa
a moze to ciaza?

Gość na bank ciaza

Ja tak mialam przez rok, okazało się, po wykluczeniu wszelkich innych przyczyn, że to nerwica. To wcale nie łapie wtedy, kiedy jesteś zdenerwowana, a raczej nie tylko wtedy. Czasem normalnie siedziałam sobie rozluźniona na pozór, nic złego czy stresującego się nie działo w moim życiu ostatnio, a tu... Organizm sobie różne stresy kumuluje, \"zapamiętuje\" i tak się w nim przestawia... Jeśli lekarze wykluczyli podłoże jakiejś choroby somatycznej, pozostaje leczenie nerwicy, może jakieś leki, psychoterapia... Powodzenia. Pozdrawiam

Gość a robiłaś dziewczyno test
ciążowy?

Gość rady4
Zrob badanie na Helickobakter Pylori -bakteria w zoladku -badanie krwi mozesz zrobic prywatnie gdzies12zl. I badanie kalu na pasozyty wszystkie.

Gość retyrety
to może być tzw ruflux (!) przełykowy, dziewczyno, już dawno powinnaś iść do lekarza!!!!

Gość no chciałam zasugerować
to samo co rady4

Gość no chciałam zasugerować
chyba REFLUX :)

Gość retyrety
dzięki, właśnie nie pamietalam tej nazwy

Gość rady4
wymiocinka Napisz jaka podjelas decyzje i jak sie czujesz? Zrobilas sobie moze gastroskopie? Ona Ci odpowie na wiele pytan- czy masz bakterie -czy masz Reflux itp.

Gość ciąża
na 100% to ciąża!Zrób sobie lepiej test ciążowy.

Gość miniaturka
ja mam tak już kilka lat zbadaj sie u laryngologa niech sprawdzi błędnik ale musi to być bardzo dobry lekarz

Gość miniaturka
masz moje gg jak chcesz pogadać 3669235 jestem zawsze rano . a czy możesz jeździć samochodem? ja nie wtedy bardziej wymiotuje o tabletkach niema mowy one nic nie dają już sie przekonałam

Gość Gofi
Czy reflux może powodować zaczerwienienie gardła. Ja mam reflux na 99,9% . Mam bule w klatce, takie dziwne kłucie. Też cierpie na nerwicę. Często też czuję kwaśny smak na podniebieniu i mam takie zaczerwienienie na nim. Czy tak może cofać się treść żoładkowa aż do gardła. Dodam że też mam helikobacter bo robiłem badanie . Błagam o poradę bo lekarze to szkoda gadać . Do Wymiocinki. Czy te mdłości masz zaraz po obudzeniu. Czy nie możesz rano jeść i czujesz się pełna jakbyś połknęła balon. Ja tak mam ale na razie nie wymiotuję. Możesz mieć nerwicę ale trzeba wykluczyć inne schorzenia o których tu mowa. Córka mojej koleżanki tak nie lubiła chodzic do przedszkola że co rano wymiotowała. Idź do gastrologa najlepiej prywatnie bo wiesz jak jest z przychodniami. Dla zdrowia czasem trzeba wydać trochę grosza. Tylko nie daj się zwięść bo lekarze czasem wynajdą Ci coś czego nie masz i leczą w nieskończoność. Życzę dużo zdrowia.

Gość histalia
a może lamblie zasiedliły ci przewód pokarmowy??? trzeba robic badanie kału co 8-10 dni, bo one w takich okresach sie w nim pojawiaja...i lamblioza to nie choroba brudasów, jak gdzies przeczytałam...zarazic sie mozna wszedzie ...rób badania

Gość Ola9999
histalia Czy jak ma sie Lamblie to moze byc brzydki zapach z ust?

Kiedyś robiłem wymaz z gardła i wyszła mi candida b.duży wzrost. Ale to było 2 miesiące po leczeniu antybiotykiem. Do tego jestem cały czas załamany że coś mam poważnego ze zdrowiem. Ciągle odchrząkuje. Czytałem już o grzybicy przewodu pokarmowego ale ja nie mam żadnych biegunek ani bulów brzucha. Histalia a lamblie powodują biegunki. Bo ja nie mam . Ale muszę i tak sprawdzić . Niepokoi mnie zaczerwienienie na podniebieniu i nalot na języku. Do tego ten przykry smak w ustach. To trwa już 2 lata. A jak się leczy lambliozę.