Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomocc

POMOCY! dziwne plamienie

Polecane posty

Gość prosze o pomocc

Biore tabletki anty od paru lat (obecnie logest), kilka razy zdarzylo mi sie nie wziac jednej czy dwoch tabletek (zapomnialam), ale nigdy nie bylo przez to zadnych skutkow ubocznych. Ostatnio zapomnialam wziac tylko jednej tabletki, i wystapilo dziwne plamienie. Nie wiem oczywiscie czy to jest skutkiem tej zapomnianej tabletki, wiec moze niepotrzebnie to wiaze... Do okresu mam jeszcze dwa tygodnie (zawsze mam regularnie), wiec to plamienie mnie niepokoi. Jest malo intensywne (nie tak jak przy okresie), ale nie jest tez znikome. W postaci brazowej mazi, czasem widac malutkie skrzepy. Co to moze byc? Moze ktoras z was to miala? chce wiedziec, zanim zaczne truc dupe lekarzowi, a potem okaze sie, ze to blahostka.

Gość nie sadze zeby
to była błahostaka - a nawet jesli to w koncu od czego sa ci lekarze ?? nie karzy studiuje ksiazki od medycyny wiec nie jest zobowiazany zeby sie super orientowac w tych sprawach po drugie ... nie wiem, ale nie wydaje mi sie zeby to było normale wiec idz do lekarza - najlepiej takiego ktory ma odpowiedni stostunek do swoich pacjentów i nie powie ci (bo tacy tez sa) ze zawracasz mu głowie :)

Gość mrocznapaprotka
Posłuchaj ja pare ładnych lat temu tez zazywałam tabletki anty...i dokładnie miałam taka sama sytuacje zapomniałam sobie któregos tam dnia zazyc,podobnie jak Ty wystapiły u mnie plamienia..mało tego zaczał dziwnie kłuc mnie jajnik...wiec przestraszona odrzuciłam te tabletki było to bodajrze ze 3 l;ata temu...po prostu zrezygnowłam zuplenie nie chciałm dalej brac pomimo tej przerwy jest to jednak ingerencja hormonalna,proponowałabym Ci podejsc z tym do lekarza.Ja za jakis czas tez poszłam do kontroli ale za tabletki hormonalne podziekowałam MAM DOSC TRUCIA SWOJEGO ORGANIZMU!!! Istnieja inne srodki zabezpieczajace przed ciażą... Pozdrawiam

Gość prosze o pomocc
dzieki za odpowiedzi. Ja nigdy nie mialam problemow z tabletkami. Dobrze je przyswajam i musze je brac, nie tylko po to zeby sie skutecznie zabezpieczac, ale przede wszystkim dlatego, ze lecze nimi torbiel. Jak juz pisalam, nie raz zdarzylo mi sie zapomniec wziac jedna czy nawe dwe pod rzad tabletki i nie mialam zadnych plamien. No nic, poczekam jeszcze pare dni, jak nie przejdzie, to pojde do lekarza. Nic mnie nie boli, ogolnie dobrze sie czuje.

Gość Eva 27 lat
Ja biorę Logest już od roku. Po 6 opakowaniu zaczęłam plamić, bez powodu. Biorę je i brałam bardzo regularnie. Poszłam do lekarki. Okazało się, że to skutek silnego, bardzo silnego stresu. Podobno pod wpływem silnego zdenerwowania, albo gdy się mało je (tak jak ja, odchudzam się) tabletki mogą nie trzymać cyklu i się plami. Ja nadal biorę i teraz jest ok.

Gość kamellionek
Wznowię temat bo pierwszy raz w życiu a mam 40 lat lekarz na mięśniaki wypisał mi logest. Jestem w połowie pierwszego opakowania i plamię już prawie dwa tygodnie. Jest to tak jak pisała dziewczyna wyżej nie jest to dużo ale i nie malutko. Jestem zielona......czy to może być normalne przy pierwszej dawce czy mam szukać porady lekarza?? Miał ktoś tak???? Lekarz ...wiecie jak tam się chętnie idzie......

Droga Pani! Nie jest to normalny objaw, ale się zdarza, jeśli plamienie utrzyma sie przy drugim opakowaniu radzę wybrać się do lekarza, bo wówczas pod znakiem zapytania stoi skuteczność antykoncepcyjna i kwestie zdrowotne. Poza tym pierwsze słyszę, aby na mięśniaki przepisywać typowo antykoncepcyjny środek, do tego tak niskodawkowy, a przecież Pani pisze, że ma 40 lat. To jest raczej środek dla młodych dziewcząt, które nie rodziły i jest to ich pierwszy doustny środek hormonalny. Do tego jeśli plamienia są obfite, nie wiadomo ile błony się złuszczyło, muzę Pani nie mieć krwawienia z odstawienia. Pozdrawiam Eva.

Droga Pani! Nie jest to normalny objaw, ale się zdarza, jeśli plamienie utrzyma sie przy drugim opakowaniu radzę wybrać się do lekarza, bo wówczas pod znakiem zapytania stoi skuteczność antykoncepcyjna i kwestie zdrowotne. Poza tym pierwsze słyszę, aby na mięśniaki przepisywać typowo antykoncepcyjny środek, do tego tak niskodawkowy, a przecież Pani pisze, że ma 40 lat. To jest raczej środek dla młodych dziewcząt, które nie rodziły i jest to ich pierwszy doustny środek hormonalny. Do tego jeśli plamienia są obfite, nie wiadomo ile błony się złuszczyło, muzę Pani nie mieć krwawienia z odstawienia. Pozdrawiam Eva.