Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czasem zerkam

to dla idiotek

Polecane posty

Gość czasem zerkam
które wydaja na zimowe ubrania kupę kasy...zamiast zadowolic się kurtka za 200 zł

Gość też
No, Koleżanko, jesteś nawiedzona ideą :) Do tego samego obrazka dajesz link na dwóch topikach (może jest gdzieś jeszcze, ale na razie znalazłam tylko :) dwa). Pozwolę sobie wkleić moją wypowiedź, którą wpisałam na topiku pt. "oto reszta pani futra" http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3157350 "Zdziwiły mnie przykłady cenowe, które podajesz Mój dobry, klasyczny wełniany płaszcz kosztował 1100 PLN. Obawiam się, że trudno byłoby znaleźć przyzwoitą kurtkę za 200".

Gość DO też
pewnie dla takiej damusi jak Ty kurtka za 200zł to byle co, ale gdybys łaskawie pomyślała ile zarabiają w tym kraju przeciętni obywatele to nie pierdoliłabyś takich głupot sama mam kurtkę za 129zł i wcale nie uważam, że była tania

Gość jestes
Papierowe Nozyczki z Opola?

Gość babcia jedna
No sorry, dziewczyny, sama jestem w wieku mocno powyżej sredniej kafeteryjnej a chodze w kurtce obszywanej sztucznym misiem!! W zyciu nie załozyłabym na siebie futer zwierząt, toż to barbarzyństwo! A kurteczkę kupiłam sobei superową za całe 37 zł , nową ale na wyprzedaży :P Babcia, lat 42.

Gość też
Do przeciwniczki --> Zapewniam Cię, że zarabiam tyle, co przeciętni obywatele. Mój płaszcz zimowy za 1100 posłuży mi z powodzeniem przez 5 lat. Warto było przeznaczyć na niego sporą sumę z zaoszczędzonych pieniędzy. Z czystej oszczędności :)

Gość jestes
hehe, Natia, rozpoznalam Cie ;)

Gość Do też
Nie sądzę byśmy mówiły o tej samej kwocie (jeśli chodzi o płace) więc jeśli jesteśmy anonimowi to chyba nie jest problem dla Ciebie powiedzieć wprost ile zarabiasz (na rekę)?

Gość też
Do przeciwniczki --> hmmm, jesteśmy anonimowi, ale Ty bardziej, bo praktycznie nie masz nicka (a ja mam, chociaż pomarańczowy). Na rękę 2150 PLN, antynicku :)

Ten plakat z Empatii jeżdził sobie swojego czasu po Warszawie bodajże, i zatrzymywał się przy sklepach z futrami. Ale chyba ludzie się specjalnie nie przejęli... :(

Gość też
Capricious --> uwielbiam Twoje celne uwagi :D

Gość też
ale ze mnie wazeliniara :(

Gość też
O! dorobiłam się podszywacza :) Ale mało pomysłowego :(

Gość też
ale czemu się dziwić, przecież na lepszego mnie nie stać :(

Gość do też ale inna do też
nie wiem, w jakim kraju mieszkasz, ale PRZECIETNY obywatel Polski raczej nie zarabia ponad 2 tysiecy na reke.... plaszcz za 1100 zl to chyba do konca zycia powinien sluzyc, a nie 5 lat... nie mowiac o tym, ze przecietnemu obywatelowi po prostu ciezko wylozyc jednorazowo taka kupe kasy na cos takiego, jak plaszcz, chocby nie wiem, ile mial potem sluzyc :P

Gość też
No faktycznie, podałam tu kwotę, jaką zarabiam na rękę - ja też żałuję, że nie stać mnie na więcej ;)

Gość tez jestem
przeciw po jednym z takich artykułów dawno temu przeszłam na wegetarianizm nie bede pisala dlaczego bo ten kto nie je miesa wie dlaczego to robi, czytajac ten topik zauważylam ze niektórzy nie maja nic przeciwko,jednym słowem żal mi takich ludzi i to poprostu idioci ,którzy musileliby chyba zobaczyc jak te cudowne futerka ktore tak lubia sie robi, ze obdziera sie zwierzeta czesto jeszcze żyjące

Gość Do też
Czyli jest tak jak myślałam - nie zarabiasz tyle co szary obywatel, a wymądrzasz się tutaj.

Gość też
Kochani, zróbcie sobie jakieś nicki czy co ;) Do dyskutantów: - Pytanie: czy odnosimy się tutaj do średniej krajowej (ok. 2300) czy do płacy minimalnej (trochę ponad 800 PLN)? Kim jest tajemniczy "szary obywatel" i "pod kogo" są ceny w sklepach? - Zgadzam się, że powinna być możliwość kupowania ubrań na raty - bardzo to by nam ułatwiło życie. - Pięć lat to okres "przewidziany" dla mojego płaszcza, może posłuży dłużej ;)

Gość Do też
Myślę, że szary obywatel zarabia mniej niz 800zł, niestety nie mówiłam o średniej krajowej

Gość też
W takim razie się nie zrozumiałyśmy. Dla mnie "szarość" w tym przypadku oznacza "przeciętność", odnosiłam się do przeciętnych warunków. To kim jest ten szary obywatel, jeśli zarabia poniżej płacy minimalnej?

Gość Do też
No właśnie - nie masz pojęcia jak żyje przeciętny człowiek w Polsce, a prawisz innym morały. Spróbuj przeżyć za niecałe 800zł - większość w tym kraju właśnie za tyle żyje, a dla wielu pewnie te niecałe 800zł to nieosiągalne marzenie. Poza tym piszesz, że zarabiasz ponad 2 tysiące złotych i mówisz, że na płaszcz za 1100zł musiałaś odkładać? wybacz, ale jest to żenujące i nie na miejscu

Gość TYGIEL
kOBITKI,MNIEJ NERWÓW.CZYŻ TYLKO MAMONA ZASŁANIA WAM ZDROWE PODEJŚCIE DO PROBLEMU EGZYSTENCJI?

Gość też
Ja tu piszę konkrety, a Ty operujesz tajemniczymi pojęciami typu "przeciętny człowiek", "większość ludzi w Polsce". To napisz, czy Twoja wypowiedź "niecałe 800zł to nieosiągalne marzenie" odnosi się do Ciebie? Jeśli tak, to przykro mi. Ale jeśli wypowiadasz się "w imieniu milionów", to przestań to robić.

Gość DO też
Ja tylko uświadamiam Ci w jak wielkiej niewiedzy żyjesz.

Gość DO też
Aha! i cały czas mówię o konkretach jeśli to tak trudno Ci zauważyć.