Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaaa

PROSZE O POMOC I RADE

Polecane posty

Gość zalamanaaa

Czesc wszystkim! Prosz eniech ktos mi pomoze i powie co robic...od 2 lat biore logest, zawsze bralam regularnie i nie bylo problemow...lecz teraz przez 2 dni po prostu nie wzielam tabletki (to moj drugi tydzien z opakowania), nie wzielam bo zapomnialam...nie wiem jak to sie stalo, zupelnie stracilam glowe:(( co powinnam teraz zrobic??Czy jesli w tygodniu poprzedzajacym odbyls ie stosunek jestem w ciazY??Prosze o szybkie odpowiedzi i z gory dziekuje!!

Gość załamanaaaa
mam też inny problem, mianowicie chciałabym zwezyc sobie pochwe oraz wejscie do niej (jestem po licznych porodach). Czy ktoras z was przeszla taki zabieg i moglaby mi polecic klinike w warszawie. bede bardzo wdzieczna. Po porodach stałam sie bardzo luźna i współżycie z mężem jest nie miłe, nic nie czujemy. On ma wrazenie, ze wchodzi w próżnie, ja nie czuje jego ruchów. Czy któas z was miał robioną plastke pochwy ile kosztuje taki zabieg?

Gość zalamanaaa
tamta zalamanaaaa to nie ja..... prosze o odp na 1szy post

Kiedyś też brałam logest i wiem, że tam w opakowaniu jest szczegółowa informacja o tym co robić jak się zapomni w którymś tygodniu o połknięciu tabletki/ek. I też o tym czy grozi ciążą wcześniejsze współżycie. Zajrzyj do ulotki, a wszystko będzie jasne.

Gość zalamanaaa
przeczytalam juz ja cala...i dowiedzialam sie tylko tyle, ze jesli opuscilam wiecej niz jedna tabletke nalezy zasiegnac porady lekarza..:(( oczywiscie tak zrobie ale w pn tymczasem teraz nie wiem co robic:(

Ja teraz biorę microgynon 21, zajrzałam właśnie do swojej ulotki i faktycznie jest tak jak napisałaś. Nie wiem co Ci poradzić, mogę tylko powiedzieć co ja bym zrobiła. Nie brałabym teraz tabletek, zrobiłabym (w sumie) 7- dniową teraz przerwę, bo jeśli nie byłabym w ciąży to jutro dostałabym ten okres z odstawienia i po 7-miu dniach wszystko wróciłoby do normy, a jak byłaby ciąża to krwawienia by nie było, no i lepiej w ciąży nie brać pigułek. Nie weżmiesz przecież trzech pigułek na raz. Nie jestem pewna, czy dobrze bym zrobiła, ale tak bym zrobiła.

Gość pomme
nie wiem czy dobrze bys zrobiła robiąc przewe w czasie brania drugiego opakowania.taka rada jest ale jezeli zapomni się tabletek w 3 tyg. Ja wziełabym tabletki do końca , ale dodatkowo zabezpieczałabym sie prezerwatywa.

Napisałam, że nie wiem, czy tak byłoby dobrze, bo to drugi tydzień, a nie trzeci, ale bałabym się brać pigułki jeśli byłabym w ciąży, no już trudno, stało się, przede wszystkim nie szkodzić dziecku, jeśli już jest.