Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anca

torbiel-cilest

Polecane posty

wykryto u mnie torbiel jajnika. Mam przyjmowac cilest na osuszenie. Jezeli nie zadziała czeka mnie operacja....czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii??? Pomogło Wam????ktos miał laparoskopię????

Ja miałam torbiel na jajniku i lekarz mi też przepisał cilest, dzięki temu torbiel znikął, brałam jeszcze go przez rok, potem odstawiłam i po pół roku znów się pojawił :( okazało się, że dopóki nie urodzę dziecka zawsze będę mieć takie problemy, a ponieważ na dziecko niemam warunków zaczęłam ponownie brać tab. anty ale logest. Przyznam, że po cileście miałam problemy z psychiką, płakałam z byle jakiego powodu, teraz jak biorę logest to jest 100 razy lepiej. pozdrawiam

miałam torbiel 6 cm, dostałam Cilest, antybiotyki i czopki. Torbiel zniknęła, jednak po Cilest źle się czułam. Tak jak Malusia miałam huśtawkę nastrojów. :o

Gość zwykła dziewczyna_24
hej - wejdź na temat TORBIEL JAJNIKA, na forum zdrowie i uroda, tam na pewno znajdziessz odpowiedź na swoje pytanie - pozdrawiam:)

jestem na cilescie drugi dopiero dzień.cala jestem spanikowana ,bo nigdy nie bralam prochow.po jakim czasie zaczęłyście odczuwać złe samopoczucie???od razu czy póżniej?? i jakie były pierwsze niepokojace objawy??

Torbiel miałam 3 krotnie. Za pierwszym razem skończyło się usunięciem jajnika, gdyż torbiel rosła w środku jajnika i była tak duża, że jajnik pękł - trzeba było go usunąć i wyczyścić wszystko, za drugim razem była laparoskopia, a za trzecim tabletki antykoncepcyjne Triquillar, które odstawiłam 2,5 roku temu i od tamtej pory próbuję bezskutecznie zajść w ciążę. ;-( Głowa do gry. Dbaj o siebie znaim będzie za późno.

Gość gołębica_pocztowa
Bralam cilest (wprawdzie tylko antykoncepcyjnie) i to byl horror! Czulam sie okropnie, mialam ciagle krwawienia przez dobre pare miesiecy, bolal mnie brzuch, przytylam i ogolnie wszystko bylo do bani przez te piguly. Teraz biore juz ponad rok microgynon i wszystko jest w porzadku.

Gość xaxaxa
biore cilest 2 rok, na początku plamienie było przez pare miesiecy, i hustawki nastrojów, ale przeszło po jakimś czasie. nie przytyłam, piersi mi "podrosły" i w ogóle uwazam ze cilest jest O.K. :D

hmmm..jestem na cileście dopiero piaty dzień...na razie wszystko ok.zastanawiam się czy tzn,że będzie ok...czy to jeszcze zakrotko zeby się cieszyc...czekam dalej obserwując samopoczucie..

Gość klara123
Wiesz co to dziwne ze lekarka przepisla ci Cilest na osuszenie torbielei bo ja wlasnie mialam torbiel od Cilestu, tak mi powiedzialo 2 lekarzy ze wiekszosc kobiet wlasnie ma torbiel od Cilestu. na torbiel lekarz przepisal mi gravistat 250 po miesiacu brania torbiel z 5 cm zmniejszyla sie na 1 cm i teraz juz nic nie mam. Idz lepeij do innego lekarza

ja tez biore od dluzszego czasu CILEST i nigdy nie mialam zadnych problemow ani plamien czy zmian nastrojow...

Gość monika.m.
2.5 roku temu miałam torbiel 4,5cm.Przypisano mi microgynon,pierwszy miesiąc był fatalny,ból podbrzusza itp. Jednak puźniej okazało się ze torbiel znikł a ja czułam się dobrze. Regularne miesiączki, mniej bolesne i obfite. Miesiąc temu,bez konsultacji lekarza(polecono mi go zmienic) przerwałam branie tabletek i od tygodnia nie mam miesiaczki ,czuje się źle.Boje się że znów będe go miała.W najbliższym czasie wybieram sie do ginekologa.Czy będe musiała znów przyjmować tabletki?

u mnie tez na razie nic się nie dzieje po cileście,oby tak zostało...poza torbielą oczywiście. W tym tygodniu wybieram sie do gina i chcialabym uslyszec cos optymistycznego... Mam nadzieje ,że wkrótce go odstawie ,bo sam fakt ,że biorę hormony działa na mnie stresująco. ale sama nie miałabym odwagi ich odstawić,skonsultuj się z gin. jak najszybciej i daj znac co Ci powiedział,powodzenia

Gość kafeteriuszka 9874654
Witam, mam do sprzedania Cilest-doustny środek antykoncepcyjny -21 tabletek.Jest to opakowanie nowe, nigdy nie używane,wazne do 08,2010 roku. Sprzedaje ponieważkupiłam za dużo opakowań a tabletki już mi nie bedą potrzebne. Zainteresowanych prosze o kontakt.Podaje emaila umma@op.pl

Witam dziewczyny!!!! Mam torbiel jajnika wykryty pod koniec maja,ma on 4,5 cm srednicy.zeby go osuszyc mialam brac yasmine,problem w tym ze nie mam okresu.spoznia mi sie 2 tyg,nie jestem w ciazy,robilam testy.ginekolog przepisala mi luteine 2xdziennie przez 7 dni,jednak dzis mija 6 dzien i ja nadal nie mam okresu....pomozcie!!!!! czy ktoras z Was miala podobny przypadek?