Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmm hmmm

Stabilizacja

Polecane posty

Gość hmmm hmmm

Czy macie w zyciu cos takiego jak stabilizacja? To jest cel,do ktorego ja uparcie daze i nie udaje mi sie go osiagnac. Do zycia jest mi potrzebne poczucie bezpieczenstwa-prawie tak samo,jak powietrze. I wlasnie tego poczucia bezpieczenstwa nie mam. Mam tu na mysli poczucie bezpieczenstwa (stabilizacje) zarowno emocjonalna, jak i finansowa. Udalo wam sie to osiagnac?

Gość no to trudne
sama chciałabym mieć stabilizację, chciałabym wiedzieć mniej wiecej co będzie za rok, a tak..niczego nie jestem pewna tak naprawdę (oprócz śmierci:D)

Teoretycznie każdy w pewnym wieku (psychicznym, nie fizycznym) zaczyna potrzebować stabilizacji i do niej dążyć. Ale tak naprawdę - nie ma takiego stanu,w którym można powiedzieć - ze jest taka całkowita stabilizacja. Bo nie ma nic stałego i pewnego w życiu. Dzisiaj coś mamy, jutro możemy to stracić. Obojętnie - pieniądze, dom, mąż, zdrowie - dzis jest, jutro może tego nie być. Stabilizacje trzeba wypracować w sobie, trzeba znaleźć taki wewnętrzny spokój ducha... wtedy czujemy sie bezpieczni. Wiem, co mówię, bo właśnie kiedyś juz miałam niby-stabilizację - męża, mieszkanie, pracę, zdrowie... i co? nie minął rok, a nie zostało nic, małżeństwo sie rozpadło, wyprowadziłam sie z jedna walizką, firma sie rozleciała, dowiedziałam się, że jestem chora. No i co wtedy? Trzeba znaleźć siłe w sobie i własnie ten spokój, żeby móc dalej żyć. Wtedy zrozumiałam, że tzw. stabilizacja jest nic nie warta, że to tylko złudne wrażenie. Nie oszukujmy się. Jeśli w sobie nie znajdziemy spokoju i poczucia bezpieczeństwa, to nikt i nic nam tego nie da.

do ewa - teraz kapuje czemu jesteś przeciwniczką zalegalizowanych związków a stabilizacja leży w nas samych;)

A gdzie ja powiedziałam/napisałam że jestem przeciwniczką? To, że ja nie potrzebuję papierka, by tworzyć szczęśliwy związek nie znaczy, że jestem przeciwniczką ślubów, bez przesady.

może nie przeciwniczką - ale żyjesz na kocią łapę, kiedyś rozmawiałyśmy i próbowałaś mnie przekonać że papier nic niezmienia. jak dla mnie zmienia i zmienił. wiem może byc różnie ale... puki co to mi do szczęści było potrzebne.

Gość bla bla
wczoraj bylo ch**owo, dzis jest ch**owo, jutro pewnie bedzie ch**owo... czyzby wreszcie dlugo oczekiwana stabilizacja? ;)

ewaewa, ja Ciebie nie chcę do niczego przekonywać. Mówię tylko, że u mnie papier niczego nie zmienia, DLA MNIE on nie ma znaczenia.

Gość hmmm hmmmm
bla bla, jestes mistrzem! Juz dawno nikt mi tak humoru nie poprawil. Twoja wypowiedz trafia w sedno sprawy. Fakt jest chujowo. Ale najwazniejsze to miec dystans :)