Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzia20

co na wypadajace i przetłuszczające sie włosy

Polecane posty

Gość madzia20

kiedys brałam przez ok pół roku wiaminy witaral i nic mi nie pomogło chodziłam tez do dermatologa zapisywał mi jakies mazidła i nic moze tu ktos mi pomoze

Na wypadające włosy dobry jest wyciąg ze skrzypu polnego (można go dostać w aptece w tabletkach i nie jest wcale drogi ). Co do przetłuszczania to mam podobny problem. Ja myje włosy Timotey z bursztynem, co nieco pomaga bo wysusza włosy,ale i skóre na głowie też. Proponuje też zastosować kuracje pt. nie myje włosów przez trzy dni (albo więcej) i powtórzyć takie coś kilka razy, mnie pomogło bo jak myłam włosy codziennie to sie szybciej przetłuszczały, a teraz jak nie musze to nie myje nawet jak są już tłustawe. Myslę, że coś takiego pomaga. Pozdrawiam i życze powodzenia

Gość Nie słuchaj.....
właśnie , że trzeba myć włosy tak często jak tego potrzebują. Przeczytasz o tym wszędzie

co innego teoria ,a co innego praktyka. Ja im częściej myłam włosy tym bardziej mi sie przetłuszczały)(czasami jak myłam rano to wieczorem były już tłuste), a teraz jak myje je co drugi dzień albo co trzeci widzę, że sie przetłuszczają o wiele mniej. Wiesz każdy organizm jest inny.

Gość juuupi
dobry szampon, co nie oznacza ze musi byc do włosów przetłuszczających sie, bo taki wysusza oprócz włosów skóre głowy i skóra produkuje więcej łoju... ja uzywam do włosów normalnych i myje włosy co 2 dni

Gość madzia20
a czy moze mi ktos polecic jakis dobry szampon do mycia włosów ja uzywałam juz ich tyle i zaden nie pomógł no i co mam zrobic zeby mi tak niewypadały kiedys miałam dosc grube włosy a teraz przez to wypadanie mam strasznie cienkie

a próbowałaś szamponu z czarnej rzepy?? troche nie miło pachnie ,ale po wysuszeniu nie czuć. Mam też pytanie => lubisz słodycze?? i smażone potrawy??

2 meisiące temu miałam powazny egzamin i związany z tym starszny stres. Włosy wypadały mi garściami. Niestety po egzaminie niewiele się poprawilo. Co mi pomogło?A wiele rzeczy na raz przypuszczam. Teraz mam lśniące włosy, same się układają i nie wypadają. 1)Skrzypowita na początku 2razy2 tabletki, teraz juz 2 razy 1 2)Warzywa, a przede wszystkim szpinak. Jadłam codziennie. 3)Szmpon: Gliss Kur regenerujący na zmiane z innym, do przetłuszczających włosów 4)ruch i świeże powietrze. Serdecznie polecam.

Gość kasieńka.....
włosy nalezy myć kiedy tego potrzebują, a te tzry dni nie myś to bzdura. kiedyś tak robiłam i tylko wyglądałam tak jakby mnie na szmpon było niestać. a to że wypadaja to moze byc przez stres lub kiedy zażywałaś jakiś antybiotyków ja tak miałam

Na wypadające włosy najlepszy jest sok z czarnej rzepy.Rzepę kupisz w każdym dobrze zaopatrzonym sklepie warzywniczym.Rzepę obieramy,trzemy na tarce i wyciskamy przez gazę.Następnie powstały sok wcieramy w skórę głowy.Czarna rzepa hamuje również przetłuszczanie się włosów.Do tego typu zabiegów należy mieć jednak cierpliwość,ponieważ samo przygotowanie wymaga sporo czasu.Niemniej opłaca się. Ja sobie codziennie przyrządzam niniejszą \"miksturę\" - włosy się nie przetłuszczają,ale ja i tak myję je codziennie (już się tak przyzwyczaiłam...no i zawsze mam świeżutkie włoski).A na wypadające włosy taki sok z czarnej rzepy to zbawienie - włosy rosną jak \"szalone\" i są coraz...gęstsze!!:)

Gość madzia20
ja jak chodziłam do dermatologa to tez pytałam sie czy myc codiennie odradziła bo włosy sie przyzwyczaja i pozniej nawet co dzien nie wystarczy miałam juz szampon z czarnej rzepy joanny i nic nie pomógł słodyczy nie lubie jem ich bardzo mało i zadko, smazonych potraw tez nie jadam za czesto co do wypadania włosów z powodu stresu to raczej nie to bo wypadaja mi juz bardzo długo domyslam sie ze to wypadanie włosów moze wiazac sie z brakiem witamin ale brałam witaral i nie widziałam zadnych efektów słyszałam ze niby ten skrzyp jest dobry ale duzo osób tez mowi ze nieprawda i ze szkoda na niego kasy wiec sama nie wiem niechce wywalic 20 zł w błoto a jak długo brałas po 2 tabletki

skrzyp, jest dobry ale też trzeba ze dwa miesiące brać, wzmacnia nie tylko włosy ale i paznokcie.

Gość madzia20
a w jakich dawkach go brac czy wystarczy 2 tabletki dziennie

na opakowaniu powinno być napisane jaka dawka jest wskazana. Na początku możesz brać po dwie,a z czasem po jednej. Po za tym zawsze możesz spytać sie aptekarki ona dokładnie ci powie co i jak.

Po dwie tabletki dwa razy dziennie brałam 1,5 miesiąca. Teraz mija kolejny miesiąc kiedy biore po jednej. A używałyście może szamponu przeciwko wypadaniu włosów z Yves Rocher? A ten skrzyp naprawde działa.

Gość ja jestem doswiadczona-czytaj
ja wam powiem co w 100% pomaga:maseczka z glinki. naklada sie ja na glowe,potem ona wysycha i ma sie zielona glowe, i to dziala-na glowie robi sie goraco,po pol godzinie zmywasz i wlosy sie nie przetluszczaja tak szybko. ona wyciaga 'tluszcz' z cebulek wlosowych i regeneruje wydzielanie sebum na glowie. tylko to mi pomoglo i najlepsze sa szampony o przezroczystym kolorze

Wax jest dobry, ale na moje włosy działał tylko przez okres stosowania, jak zużyłam opakowanie włosy znów zaczęły wypadać, od kilku dni dni biorę silicę, zobaczymy.

Gość jackowa7
bardzo polecam szampon i odżywkę biotebal. Fajnie wzmacniają włosy i hamują ich wypadanie, a przy okazji poprawia się praca gruczołów łojowych. Po kilku tygodniach stosowania włosy są zdrowsze i grubsze, a skóra głowy nawilżona i bez podrażnień.

Gość gośćola
natura syberica peeling do skóry głowy.Podstawa do walki z tłustą skórą

Gość mmmmn

Ciężko będzie powiedzieć, co zastosować, bo przyczyny mogą być różne. Ja też miałam kiedyś taki problem i testowałam różne preparaty i dopiero ten ostatni mi pomógł. Zobaczyłam gdzieś reklamę tego szamponu kv-1.pl/pl/p/Shampoo-Greasy-Scalp-Balance-3.1-200ml/385 i jak stosuje go regularnie, to włosy mi się nie przetłuszczają.