Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drazliwy problem

czy kupujecie wozki przed porodem?

Polecane posty

Gość drazliwy problem

My kupilismy po porodzie, ale nie z powodu przesadu, tylko z powodu praktycznego podejscia do sprawy - zebu nie zagracic za wczesnie mieszkania (mamy dosc male), a w sklepie mielismy juz upatrzony model, ltorego sprowadzenie mialo zajac max 3 dni - byl po 2 :) Teraz wozek czeka na pierwszy spacer :)

ja mialam wszystko wczesniej. fakt, ze moj maz na kilka miesiecy musial wyjechac sluzbowo za granice i musilam miec cala wyprawke. gdyby nawet tak nie bylo to i tak wbrew przesadom kupilibysmy wszystko przed porodem.

Gość drazliwy problem
pytam bo chce wszystko kupic na allegro a licytacja troche trwa i musze wszstko zespokojem wylicytowac

Gość my też kupilismy
przed porodem, z jednego prostego powodu - pierwsze dni z maluchem zamierzamy spędzic razem bez bieganiny po sklepach w poszukiwaniu czegoś, czego nie kupilismy. Ponadto wózki sa zapakowane w folię i dobrze jest, jeżeli się trochę przewietrzą Zresztą jeśli mamy wierzyc w przesądy to tak naprawdę przed porodem nie moznaby kupowac zupełnie nic. i co, po porodzie ojciec dziecka ma sam biegać między regałami z ciuszkami i sam je kupować?

na mam termin na 1 lutego, ale planuje kupic wozeczek na początku stycznia łóżeczeko juz mam, ciuszki dostałam używane ale pare nowych kupie..wole mieć wszystko przed porodem ;)

Gość IZ
Chcesz kupować na allegro? Opowiem ci coś.....moja koleżanka upatrzyła sobie na allegro wózek mutsy,taki ze skrętną osią i gondolą z takiego tworzywa (trochę jak plastik) a nie z materiału.Wylicytowała a potem umówiła się ze sprzedawcą że zaplaci przy odbiorze.Sprzedający był z mojego miasta więc obiecałam że obejrzę i kupię jej ten wózek.W określonym dniu i godzinie pojawił się u mnie miły pan z wózkiem.Miałam pieniądze i zaczełam go oglądać.To mija naprawdę dobra przyjaciółka więc testowałam wózek jak dla siebie,pan pokazał jak się go składa,jak reguluje rączkę itp.Wszystko było ok,ale ja chciałam jeszcze sprawdzić czy poszycie gondoli ściąga się do prania.Pan zapewniał że tak ale ja uparłam się sprawdzić.Sciągnełam poszycie i co się okazało.....przez całą długość gondoli biegło pęknięcie,a w miejscu gdzie dziecko ma główkę to pęknięcie było na wylot.Pan się zarzekał że wózek nowy z hurtowni i o pęknięciu nie miał pojęcia,obiecał że załatwi inny,no ale już się nie pokazał.Nie wierzę zatem że nie wiedział o pęknięciu.A moja koleżanka wózek kupiła w sklepie.To tylko taka przestroga,że nie wszyscy sprzedawcy na allegro są uczciwi.Kupuj u kogoś sprawdzonego np. przez przyjaciół albo umów na odbiór osobisty aby wykryć ewentualne wady.Pozdrawiam.

moze masz racje, nie wszyscy na allegro sa uczciwi, ale system sprzedazy wymaga by klient wystawil opinie. wszystkie (pozytywne i te ewentualne negatywne) dostepne sa przy loginie sprzedawcy wiec mozna go sprawdzic. ja korzystalam wielokrotnie z allegro. fakt, nigdy nie kupowalam uzywanych rzeczy, zawsze nowe. nigdy jeszcze sie nie zawiodlam. swoja wyprawke skompletowalam tez przez internet i nie narzekam, wszystko ok, duzo taniej niz w sklepie i z domu nie trzeba wychodzic bo przyniosa pod drzwi. wozek kupilam jednak w sklepie bo firma chicco (tej marki mam wozek) nie jest sprzedawana przez inne sklepy. jednak gdyby byla taka mozliwosc i cena lepsza to tez zamowilabym w necie. tak wiec nie ma sie czego bac. najlepiej jednak wybrac sobie cos w katalogach i porownac oferty w roznych sklepach internetowych czy portalach jak np allegro. ja tak robilam i duzo przy tym zaoszczedzilam

Gość drazliwy problem
JA WLASNIE TEZ CHCE WOZEK MUTSY W SKLEPIE SA BARDZO DROGIE ALE PO TYM CO NAPISALA KOLEZANKA BOJE SIE TERAZ:(

Gość patik
ja kupilam na alegro i jestem bardzo zadowolona ermin mam na 30 grudnia, wiec mam nadzieje ze niedlugo sie przyda

My tez przed porodem, po nie mial glowy zeby cokolwiek kupowaci latc po sklepach, lepiej miec czas dla dziecka.

ja kupiłam po porodzie ze względu na to że każde wyjście z domu na dłużej było dla mnie męczarnią

Gość Agnes79
Ja kupiłam przed porodem wszytsko, wózek też, ale osobiście polecam kupno wózka kilka dni lub po porodzie. Ze wzgłedu na gwarancję. jak kupisi prze porodem to gwarancja leci chociaż wózek nie jest używany. Ja polecam Tako. Rewelacyjna firma. Skończyłą mi sie gwarancja, a oni przyjeli wózek i naprawili wszysciutko na ich koszt. Nawet pokryli wysyłke kurierem. Mankanent-brak skrętnych kól i waga 18kg.

Gość asia1206
my kupiliśmy wszystko przed porodem , po porodzie chciałam być z dzieckiem a nie cała obolała latac po sklepach.

Wózek kupiłam marki GRACO i nie zamieniłabym go na żaden inny. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Ma mnóstwo kieszonek na przekąski czy piecie a także zabawki. Poza tym jest leciutki.

Gość SlowianskaLala
Bo wozek sie nowy kupuje bo ja sie rozdupcy w centrum miasta na spacerze to co zrobisz?

Gość gość
Moja siostra kupiła wózek miesiąc przed porodem.Niestety w 38 tygodniu urodziła martwą córeczkę :( *chyba nie muszę mówić przez co przechodziła ,jej mąż oddał wózek do sklepu mówiąc jaka jest sytuacja ,sprzedawczyni przyjęła. Jak byłam w ciąży bliźniaczej,chciałam kupić wózek będąc w ciąży,jednak mąż zwlekał,bał się że np.jedno dziecko może nie przeżyć bo to w ciąży bliźniaczej różnie bywa- Było mi smutno jak tak mówił- że kupimy dopiero wtedy jak wrócę z noworodkami do domu,na szczęście wszystko odbyło się bez komplikacji urodziłam w 37 tygodniu dwóch chłopców wózek kupiliśmy jak mieli 10 dni. Teraz mają 7 lat.

Gość gość
Pisałam o 15:30 dodam,że jak chłopcy mieli 2,5 roku wystawiłam na OLX ten wózek do sprzedania i wyobraźcie sobie że przyjechało małżeństwo-dziewczyna była w czwartym miesiącu ciąży bliźniaczej ,nie znała nawet jeszcze płci, wózek był koloru uniwersalnego .Powiedziałam do męża "widzisz? ona w czwartym miesiącu kupuje wózek i się nie boi że coś może być z dziećmi nie tak!"

Gość gość
ja kupiłam przed porodem, nie wyobrazam sobie robic takich zakupow jak już dziecko się urodzi