Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katalinka21

Wczoraj dostałam w twarz od chłopaka z którym byłam 3 lata za ....

Polecane posty

Gość katalinka21
Agaaa , doctor , przyłaczam sie i reszta dziekuje ❤️ motywujcie mnie nadal ale nie moge wroccic do drania

Gość katalinka21
nie boje sie ze sprawie mu przykrosc no on mi sprawil najwiekszy ból jakiego mogłam doznac z jego strony :( poprostu jestem glupia bo uczucie przetrwało :( i chce go przestac kochac nie wiem jednak jak :(

On Ci tak latwo nie da spokoju, wiec zycze Ci duzo samozaparcia. Pamietaj o jednym, nie w Tobie jest problem tylko w nim. Na zmiane nie licz, nawet jakby byl cudowny przez pol roku, zawsze jego agresja moze wybuchnac w nieoczekiwanym momencie. a to fragnem o przemocy psychicznej: \"Sprawca przemocy psychicznej może w mistrzowski sposób manipulować emocjami swojej ofiary. Gra jej przywiązaniem i miłością z jednej strony, a poczuciem winy: \"Gdybyś była lepszą żoną, nie byłoby tak między nami\", lękiem: \"Skończę ze sobą, jeśli tego nie zrobisz, Nikt Cię nie zechce i do końca życia będziesz sama\" z drugiej strony. W ten sposób wykorzystując słabe punkty partnera, niszczy jego poczucie własnej wartości. \" \"Dla niektórych ludzi miłość to relacja dominacji-uległości. Poddanie, służalczość, podporządkowanie, submisja - oto czego może pożądać sprawca psychicznego maltretowania \"Chcę, żeby było, tak jak chcę\". Pragnie być źródłem obowiązujących praw i norm. Przyjemność odnajduje w zadawaniu cierpienia i kontrolowaniu swojego partnera życiowego. Jednej z moich pacjentek mąż kazał zdawać dokładne relacje z pobytu u koleżanek, na które to wizyty musiał wcześniej udzielić zgody, zabraniał żonie ubierać się tak, jak chciała, towarzyszył jej nawet w jej czynnościach intymnych.\" \" Inna kobieta skarżyła się na ciągłe zdrady męża. Osiągał on kontrolę nad żoną poprzez ciągłe wzbudzanie w niej niepokoju i zazdrości. Im bardziej była zazdrosna, tym bardziej on był niewierny. Kochanki miały tu znaczenie drugorzędne. Ważniejsza była przyjemność zdominowania życia emocjonalnego żony. \" \"Jeśli taka osoba trafia na współmałżonka, który nauczył się kontrolować sytuację poprzez bierny opór i \"wygrywać swoje\" przez podporządkowanie, dochodzi do błędnego sadomasochistycznego tańca. Im bardziej jedno z nich jest uległe, tym bardziej drugie jest skłonne do zadawania cierpienia. Im więcej żona jest w stanie znieść, na tym więcej pozwala sobie mąż. \"

Gość katalinka21
Agaaa świeta prawda raz mowu ze mnie kocha bardzo mu sie podoba innym ze nikt nie zwroci na mnie uwagi a jesli ktos zwroci to zebym sie nie podniecała tym i nie wbijala sie w dume mimo ze skoro z nim jestem to jestem mu wierna ! musze z tym skonczyc przemowiliscie mi do rozsadku kochani ❤️ piszcie

Znam ten typ... jak powiesz mu, ze to koniec, ze nie chcesz go znac, zacznie sie bac i latac za toba. Z tyrana i chama zrobi sie milutkim, romantycznym facetem... nie daj sie nabrac na te gierki - to czysta manipulacja. Po prostu on sie nie spodziewa, ze to ty mozesz go zostawic. On jest pewny, ze kochasz go nad zycie. Musisz z nim skonczyc jeszcze dzis (nie trac czasu na spotkania, bo to nic nie da) i odetnij sie od niego calkowicie. Nie nabieraj sie na jego przeprosiny i dawanie sobie ostatnich szans. Koles jest skonczony, szkoda najlepszych twoich lat, ktore cie dopiero czekaja. 3 lata to nie wiecznosc i nie sa warte tego, by kontynuowac beznadziejny, chory zwiazek... Myslisz, ze on cie kocha? Kto kocha nie bije i nie upokarza. Znalazl sobie ofiare i czuje sie silny, ze ty sie go boisz... Ktos powinien mu sprawic lanie ;)

Gość katalinka21
kasienka26 masz racje ❤️ PISZCIE ❤️

A na koniec dobra rada, sprawdzona i zalecana przez terapeutow. Na kazdy sms odpisuj na zasadzie zdartej plyty: \"Prosze nie zasmiecac mi skrzynki odbiorczej. Temat XXX XXX jest zamkniety\". (tam gdzie x wstaw jego imie i nazwisko). Obojetnie czy dostaniesz grozby czy prosby, to jest najlepsze rozwiazanie na zakonczenie takiego toksycznego zwiazku.

Gość katalinka21
dzieki Aagaa kochana jestes tak zrobie :* ❤️ kochani piszcie a Wam dziękuje

Gość katalinka21
Przyszedl dran do mojego domu jak mnie nie bylo i kazal mamie przekazac ze nie jest on winny tylkoi ja i jest po rowno i przekazac bransoletke warta 200 zł :/ mnie to jednak nie przekonuje juz stracilam rozum co robic ??

Gość tabakiera
zostaw go dziewczyno póki czas.I nie wmawiaj sobie,że go kochasz. Kto raz uderzył będzie to robił dalej,może być tylko gorzej.Nie jesteś dla palanta workiem treningowym.Jesteś człowiekiem.

Gość tabakiera
piszesz,że nie wiesz jak przestać go kochać.Jak ci zmasakruje twarz to dopiero w tedy będziesz wiedziała?

Gość Sebastian II
MAsz do wyboru dwie opcje 1 albo go zostaw 2 albo liż mu buty

Czy twoja mama wie, ze on Cie uderzyl? Jezeli nie wie, to jej powiedz i nie boj sie niczego. Najwazniejsze, zebys nie zostawala z problemem sama.

Jeszcze pare fragmentow ku przestrodze: \"Fazy cyklu przemocy Bywają chwile, gdy kobieta jest na tyle zrozpaczona, że zaczyna się przygotowywać wewnętrznie do wyrwania z pułapki i odejścia. Sprawca przemocy zwykle wyczuwa tę gotowość i reaguje chwilową zmianą postępowania. Okazuje czułość, kupuje prezenty, staje się pobłażliwy, czasem przeprasza. W miejsce lęku i rozpaczy u kobiety pojawia się nadzieja, że wszystko się zmieni, więc rezygnuje z ucieczki i postanawia starać się o utrzymanie związku. Analiza związków, w których kobiety były maltretowane, ujawnia, że w pierwszych latach rozwijania się przemocy występuje często specyficzny cykl przemocy składający się z trzech powtarzających się faz. W fazie pierwszej narasta napięcie i agresywność sprawcy. Każdy drobiazg wywołuje jego irytację, za byle co robi awanturę, zaczyna więcej pić, prowokuje kłótnie i staje się coraz bardziej niebezpieczny. Kobieta stara się opanować sytuację i oddalić zagrożenie. Często pojawiają się u niej różne dolegliwości fizyczne, bóle żołądka i głowy, bezsenność i utrata apetytu. Wpada w apatię lub ogarnia ją silny niepokój. Czasem nie mogąc wytrzymać tego oczekiwania sama prowokuje spięcie, aby wreszcie \"mieć to za sobą\". Następuje druga faza gwałtownej przemocy. Z mało istotnych powodów dochodzi do ataku agresji i rozładowania złości. Kobieta doznaje zranień fizycznych i psychicznych, znajduje się w stanie szoku. Stara się uspokoić sprawcę i ochronić siebie. Odczuwa przerażenie, złość, bezradność i wstyd, traci ochotę do życia. W trzeciej fazie, nazywanej fazą miodowego miesiąca, wszystko się zmienia. Gdy partner wyładował już swą złość i zaczyna sobie zdawać sprawę z tego co zrobił, nagle staje się inną osobą. Stara się znaleźć jakieś wytłumaczenie i usprawiedliwienie. Przeżywa poczucie winy, okazuje skruchę, przeprasza i obiecuje, że to się już nie powtórzy. Zaczyna okazywać ciepło i miłość. Staje się znowu podobny do mężczyzny, jakiego kobieta pokochała i z jakim się związała. Przynosi kwiaty, prezenty, zachowuje się jakby nigdy nie było żadnej przemocy. Sprawca i ofiara zachowują się jak świeżo zakochana para. Kobieta zaczyna wierzyć, że partner się zmienił i że przemoc była jedynie wyjątkowym incydentem, który już nigdy się nie powtórzy. Czuje się znowu kochana, spełniają się jej marzenia o miłości i szczęśliwym związku. Ale faza \"miodowego miesiąca\" przemija i wkrótce rozpoczyna się faza narastania napięcia. Wszystko zaczyna się od nowa. Jednak przemoc w następnym cyklu na ogół jest bardziej gwałtowna i dłuższa. Doświadczenia miodowej fazy demobilizują ofiarę i utrwalają u sprawcy poczucie bezkarności oraz nadzieję, że następnym razem znowu sobie jakoś poradzi i uzyska przebaczenie. Następne fazy miodowe są już krótsze i mniej miodowe. \"

Gość katalinka21
Drań drań drań :(a szkoda gadac :( ze kocham take zero ale to juz koneic stawiam nad nim krzyzyk choc kocham tego drania ! :9 jednak nie chce w przyszlosci miec gorzej Agaa ❤️ oraz przedmowcy dziekuje ❤️ piszcie

Gość katalinka21
nikt nie wie ze mnie uderzyl :(

Masz zebrac sie na odwage i powiedziec komus ze on Cie uderzyl. Po co to tuszujesz? Chcesz ukrywac przed innymi jaki on jest? Chcesz miec furtke do powrotu do niego? Bo jakby sie inni dowiedzieli, ze Cie bil to juz bylby obciach jakbys do niego wrocila... a tak to nikt nie wie.... sama sie oszukujesz? po co?

\"Drań drań drań a szkoda gadac ze kocham take zero\" To nie milosc, to sa nakrecone negatywne emocje, ktore nie tak latwo opanowac. Nie mysl juz o tym, ze to milosc.... no chyba ze chcesz wrocic do niego i sie godzic na kolejne uderzenia, decyzja nalezy do Ciebie.

Gość katalinka21
on ma 2 wyrokiw zawieszeniui zagrozil miz e jak pwem policji tojak wyjdzie to mnie zabije nie moge niekomu wiec o tym powiedziec :( i dlatego cholernie zle sie czuje :(( comam zrobic ??

Gość katalinka21
do " a moze tak " i Agi nie wroc do niego nigdy :(

Gość Masz gąbke zamiast mózgu

\"on ma 2 wyrokiw zawieszeniui zagrozil miz e jak pwem policji tojak wyjdzie to mnie zabije nie moge niekomu wiec o tym powiedziec i dlatego cholernie zle sie czuje comam zrobic ??\" I o tym grozeniu tez powiedz, koniecznie, nie mozesz ukrywac, nie mozesz z tym zostawac sama, bo wlasnie jemu o to chodzi, zebys sie bala.

może nie wszystkim, ale napewno rodzicom-przecież Wasz zwiazaek opiera się na straszeniu i przemocy. Dupek potrafi tylko grozić. Powinien iść do psyhoanalityka, jeśli nie możesz sobie poradzić z tym problemem-sama idź po poradę do specjalisty. Ja byłam i naprawdę nie żałuję tego. Mogłam się przed kimś wygadać i poradzić się w trudnej sytuacji.

Gość katalinka21
dziekuje za rady i chyba tak zrobie pojde gdzies po pomoc :( bo juz tego nie wytrzmuje :(

Gość katalinka21
ja tez ide dziekuje Wam kochani bede pisac jak sie bedzie cos dzialo ❤️ raz jeszcze dziekuje

Gość Lena nana
Jak mozna kochac takiego potwora??? wez sie zastanow. I sprowaj od niego jest jescze sporo normalnych facetow ale musisz ich zauwazyc a nie byc wpatrzona w takiego hama!! Zycze wytrwalosci!!!

Gość kasieńka212
KATALINKA 21!!!!JESTES Z WIELKOPOLSKI???????