Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helpek

pytanie takie.......

Polecane posty

Gość helpek

chciałam się zapytac jak najelpeij się zachowywać w sądzie i w ogóle gdzie można dostać spore odszkodowanie, ale nie jest to pewne. czy robić dalej minę żebraka i kręcić w tę stronę czy może powiedziec -mam masę kasy deby i to odszkodowanie również mi się należy. Jak się zachowywac. To co mnie spotkało to kanał i to nie są ludzie, ci którzy tak się zachowali więc nie wiem jaką przyjąć taktykę. HELP

Gość zygfryd
zawsze jest dobrze zgrywać biedaka, zamożność nie jest mile widziana, choćbyś nie wiem jak była pokrzywdzona

Gość helpek
dzięki zygfryd - też tak myślę, ale już całkiem zgłupiałam w tym wszystkim. To po prostu jest nieludzkie co się stało. to wzystko:(

Gość helpek
trzeba robić smutną minę i łkać, no nie? powiem ci, że mam wątpliwości bo był taki kryzysowy moment - tak się zachowywałam i nic to nie dao (ale tak byo naprawdę bo miałam ciężką chorobę w rodzinie i wszyscy mnie tam tym bardziej tępili za to chyba). więc teraz nie wiem czy nie pójść w drugą stronę dla równowagi bo ludzie byli podli. nie wiem - może to działa, że im biedniej tym jeszcze bardziej w twarz? nie jest tak? to był mój przypadek:( :(

Gość zygfryd
nie znam szczegółów sprawy, ale czasami można rzeczywiście przegiąć w druga stronę i wtedy skutek jest odwrotny do zamierzonego - zamiast jako ofiarę mogę Cię postrzegać jako pasożyta próbującego dobrać się do nie swoich pieniędzy

Zawsze trzeba byc sobą, no i na pewno mówić prawdę :-D

Tylko naturalnie ! Sąd nie jest głupi i wie od razu kto czym pachnie. zadne zabiegi w stylu - płacz , czy robienie z siebie sieroty bożej - nic nie da . Jak się nalezy to dostaniesz mimo, iż nie uronisz łezki. Kretaczy rozpoznaje się w mig , uwierz mi ...

to zalezy od przyczyny odszkodowania- jesli zdrowotne, to nie masz co ufdawac biedna bo nalezy Ci sie za leki, bol itp.... zresszta, jesli masz podstawy do odszk. to je dostaniesz bez wzgl.na to czy jestes bogata czy nie. pozdrawiam:)