Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ogolone_jajka

Kogo byście uratowali?

Polecane posty

Gość ogolone_jajka

Wyobraźcie sobie, że znajdujecie się w sytuacji w której musicie błyskawicznie podjąć decyzję. Nie będzie możliwości zmiany tej decyzji. Ot, dla ustalenia uwagi, w laboratorium w którym pracujecie wybuchł pożar i musicie natychmiast uciekać - w przeciwnym razie zginiecie. Razem z Wami w laboratorium nie ma nikogo poza kotem. No, jest jeszcze pojemnik z "niepotrzebnymi" zamrożonymi embrionami po zabiegu in vitro. Macie szansę wziąć tylko jedno z nich - albo kota albo pojemnik z embrionami (zarówno kto jak i embriony nie są Wasze - eliminujemy tu osobiste związki uczuciowe). PYTANIE: kogo byście uratowali? Kilukomórkowe "niepotrzebne" embriony czy zwykłego kota? Kogo wolelibyście pozostawić na pastwę płomieni? Zastanówcie się nad tym proszę, bo łatwo jest mówić: embrion to człowiek lub embrion to nie człowiek, ale spróbujcie wyobrazić sobie siebie w takiej sytuacji i Wasz wybór. Może się czegoś o sobie dowiecie?

Gość ponczusio
ja biorę kota. bez dwóch zdań. mimo że studiuje filozofię i co dzień kładą mi do głowy, że życie ludzkie trzeba szanować; co więcej- absolutnie je szanuję, to życie kta, który czuje, może cierpieć itp. jest bardziej namacalne niż życie kilkunastu zamrożonych komórek

Gość jedno i drugie
przecież kot musi mieć co żreć

Gość bumtararara
Nie odpowiem na to pytanie. Autor/ka przedstawiajac ja, nie jest obiektywna.

Gość kota
pewnie, że kota

Gość do ogolonych jaj
jestes z forum gazeta pl? czy zerżnąłeś nick od tamtejszego wodzireja

Gość świetny temat
Kota !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!❤️

Gość KOTA i Twoje przekonywanie
mnie niczego nie da, bo zawsze ratowałabym KOTA

Gość Heki
Ale idiotyczne pytanie. Każdy by uratował kota, w dupie z jakimis embrionami.

Gość KOTA i Twoje przekonywanie
ludzie są niewiele warci wolę zwierzęta

Gość kotka pewnie ze kotka

Gość ratujaca blondynka
ja bym uratowala Jana Pawla 2 , i Mtke Terese z Kalkoty i Aleksandra Kwasniewskiego - bo to moi idole.

Gość KOTA
NIE MAM WĄTPLIWOŚCI, ZE KOTA !!!!!

Oczywiście, że kota! Miałabym pozwolić, żeby zginął w męczarniach w płomieniach? Z całym szacunkiem, to jednak komórki nie cierpią.

Gość aparattkaa
oczywiście że kota

Gość kotu bym zasadziła kopa
a embriony ludzkie uratowała, przecież tylu ludzi czeka na in vitro, człowiek jest istotą nadrzędną i basta! Teraz czekam na lincz.

Gość sasssajka
dla każdego coś innego ty u góry;) ja wole zwierzęta od ludzi, przynajmniej nie sa takimi potworami!! teraz ja czekam na lincz:P

Gość co za kretynizm
skąd w labolatorium kot...prędzej pawian albo coś blizszego nam ludziom....beznadziejnie postawione pytanie....kot też kiedyś był embrionem tylko że w swojej matce no i urusł i teraz w razie pożaru to mógłbym się załozyć że sam by szybciej spieprzył ode mnie.....niewziąłbym ani jednego ani drugiego....pierwsza zasada uciezzki nie oglądać się na nic:)woę byc pewny że 1 z 3 się uratuje i to będe ja....daję tak głupią odpowiedź bo temat nie jest lepszy....przepraszam fanów kotków....to są tak sprytne zwierzęta...sami wiecie....prędzej by wyczół że straci 9 życie niż ja bym poczół swąt...narka

Zakładając, że kot nie spieprzyłby szybciej ode mnie, jak sugeruje ktoś powyżej - wzięlabym kota.

Gość dyabeł
co za kretynizm -> dobrego sobie dobrałeś nicka. Informuję, że koty w laboratoriach trafiają się nader często. Znawco. "poczuł swąt"... Buehehehehehe. :P

Gość co za kretynizm
dyabeł....nie wiem tak mnie sie skojarzyło bo wczoraj epidemia leciała:P....sorki za debilne błedy.....złosliwość cechą ludzi inteligentnych ale nie przeginaj pały......

Gość Marzenna
Zdecydowanie kota