Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no własnie szczera prawda

O inteligencji kobiet.

Polecane posty

Gość aaaaaaaaa może
ja jakoś na brak powodzenia, nie narzekałam.............. ale powiem szczerze........ że dla niektórych też stanowiło ogromy problem to, że ja jako ładna dziewczyna rówocześnie dobrze się uczyłam................... ot taka męska hipokryzja jako, że wiedza wchodziła mi łatwo, wieczorami lubiłam się dobrze pobawić.................... do dziś pamiętam, jak dyrektor mojego liceum wezwał mnie na dywanik................... i powiedział, że to demoralizujące gdy osoba o takiej średniej spędza czas w dyskotekach.............. cóż pewnie powinnam "ryć" z nosem w książce...........całe wieczory omało nie parsknęłam śmiechem.......... to wszystko stereotypy................ ładna nie może być mądra............. facet jest inteligentniejszy............... matka nie może być seksowna itd. śmiechu warte

Gość mtyer
Ale dziwi mnie jedna rzecz rozumiem ,ze nie ma albo jest to znikoma ilość kobiet ,które dokonały wielkich odkryć które zmieniły losy ludzkości prąd itd...ALe dlaczego jest tak mało kobiet pisarek przecież podobno one cechują się większą inteligencją emocjonalną i badz co badz w języku Polskim są lepsze niż mężczyzni.Chodz jest SZymborska przecież .

Gość mtyer
Natomiast kobiety lepiej sie uczą od męzczyzn wynika to oczywiscie ,ze bardziej sie przykładają i nie ma wspólnego nic z inteligencją tylko czystym zakuwaniem,ale i tak jest dowodem na to ,ze przeciętna kobieta jest inteligentniejsza od przeciętnego męzczyzny.A co do o ludzi o bardzo wysokiej inteligencji oczywiscie kobiet tam nie ma albo jest jakiś 0,1 % .Nie mozemy pisać ,ze jestesmy inteligentniejsi od kobiet bo przecietny męzczyzna nie jest inteligentniejszy od przecietnej kobiety.A to ,że jest kilkatysiecy męzczyzn na swiecie o niesamowicie wysokiej inteligencji wynalazaców naukowców itd. Nie zmienia faktu ,ze jest ich tylko garstka .Dlatego nie mozna poddawać w wątpliwosc inteligencji kobiet.

Gość wikidailo
->aaaaaaaaa może To bardzo fajnie dla Ciebie, ze jestes taka piekna i inteligentna. I wcale sie tobie nie dziwie, ze sie nie przejmujesz. No bo niby czym? Wyobraz sobie, ze sa ludzie, ktorzy sa zarowno brzydcy jak i malo inteligentni. Myslisz ze jak bylabys w tej grupie to tez mialabys takie dobre samopoczucie i nie musiala/potrzebowala czegos bez przerwy udowadniac? Chocby samej sobie.

Gość after midnight
Autor tematu jest niedowartościowany.

Gość mokki
kobieca inteligencja jest wyższego rodzaju bo muszą wybrać parwidłowo ojca swoich dzieci, a faceci tylko wzorki piszą i teoretyzują sobie ...

Gość mokki
ja to on

Gość mokki
kobiety trzeba dowartościować w dziedzinie inteligencji i twórczości bo inaczej nie bedą rodziły tylko próbowały robic te swoje pseudokarierki.

Gość mokki
to prawda każda chce urodzić dziecko ... ale idzie o tpo, że powinna urodzić 2 lub 3 dzieci bo inaczej klops z naszą cywilizacją.

Gość idiotka zapewne
no własnie szczera prawda - zacytowałeś :"Jak sugeruje profesor Frank Mckenna z Uniwersytetu Reading, kobiety w odróżnieniu od męskiej płci nie potrafią zbyt precyzyjnie ocenić odległości. a wiesz dlaczego kobiety maja problemy z parkowaniem? Odp. bo całe życie faceci im mówią że tyle (patrz: --) to 20 cm.

To oczywiste, że nobel niekoniecznie wiąże się z inteligencją! Jeżeli by tak było to przyznawali by chyba nobla w dziedzinie matematyki??

Nie widzę związku pomiędzy inteligencją kobiet, a przyznawaną Nagrodą Nobla. Temat uważam za zamknięty.

Gość mniam mnia
kazdy debil moze dostac nobla, wystarcxzy ze tak jak kobiety bedzie zakuwał;)

a moze kobiety maja po prostu inne priorytety? a poza tym oczekiwania srodowiska tez sa inne w stosunku do obu plci...zeby kobieta mogla sie w pelni poswiecic pracy naukowej musi zrezygnowac z wielu rzeczy a faceci tego robic nie musza... wiec nie sadze zeby to byla kwestia inteligencji :P

Gość mniam mnia
no własnie, odkrycie pewnych rzeczy nie zalezy od inteligencji(wg. kobiet) każdy kto chciałby Nobla by dostał

Gość Od prahistorii wiadomo
że u kobiet z inteligencja krucho heh

Gość tragedioza
a dopuścili kobiety do komisji?

Gość mam nadzieje ze do komisji
kobiet nie dopuścili bo decyzje kto dostanie Nobla powinny wydać inteligentne i madre osoby

Gość upupupup
upuppupup