Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzuchalinka

MAM DUŻY BRZUCH

Polecane posty

Gość brzuchalinka

Jestem nastolatką i ostatnio urósł mi brzuch... Jak się rano zmierze to jst ok ale jeśli coś zjem to rośnie mi o 4-6 cm!! Co to może byc?? I co zrobic aby nie by taki duży?

Jeśli jesteś pewna że nie jesteś w ciąży to nic strasznego się nie dzieje :) Każdemu rośnie brzuch po jedzeniu. Nie jedz ciężkostrawnych rzeczy, które mogą powodować wzdęcia, poćwicz troszkę na mięśnie brzucha - lepiej bedą trzymać w ryzach obadek. No i nie przejadaj się. Jedz tyle ile potrzebujesz, a nie tyle żeby wystarczyło na jutro...:) Pozdrawiam.

Gość brzuchalinka
Nie no wciąży nie jestem.... Ale jak mam obcisłą bluzeczke to tak go mocno widac. Bede od dzis mniej jeśc i cwiczyć!!

Gość niebieskokaa22
maasz najprawdopodobniej wzdęcia: moze połykaj espumisan czy gazstop do kupienia w aptece

Gość brzucholinka
wzdęcia w tym wieku?

Gość wzdęcia mogą być w KAŻDYM
wieku!!!Nawet zdarzaja sie u 10 latków!Myślisz,ze na wzdęci cierpia tlyko starzy ludzie po 90-tce????????????????????????

Gość do brzucholinki
myslisz,ze jak jesteś nastolatka to nie mozesz miecwdęć?MYLISZ SIĘ!Mam teraz 22 ale wzdęcia zdarzały mi się już jak miłam 12 lat;-oWzdęcia to nie siwizna i zmrszczki!Wzdęcia pojawiaja sie w każdym wieku!

Gość brzucholinka
ej no spokojnie.... skad miałam to wiedzieć...no to wyszperam coś od mamy z apteczki moze..

Gość na wzdęcia pomaga też
herbatka miętowa.Aby uniknąc wzdęc należy jeśćspokojnie,starcsienie połykac powietrza podczas jedzenie,należy jesćmalymi kęsami.Należy tez unikacgazowanych napojow.

staraj sie unikac weglowodanow, a w szczegolnosci bialego pieczywa, makaronu, ZIEMNIACZKOW i potraw macznych. zamisast tegeo jedz duzo warzyw.

Gość dzięki za rady ale
jak brzucha i pociągne go lekkko za skóre to ta skóra jest taka gruba....To są wzdęcia czy poprostu za dużo jadłam i mi sie powiekszył. Dodam że jak stoja i na niego patrze to lewa strona jest troszke wieksza

Gość lalllka
wiesz mozesz miec taka urode ze jak jesz slodycze i tluste jedzenie to tluszcz odklada ci sie na bruzchu...stres iz aburzenia hormonalne oraz brak cwiczen tez to powoduje.....

Gość blue15
taż mam duży brzuch =/ z tym że ja jestem ogólnie b. szczupła za szczupła i próbuje przytyć, z tym ze wszystko idzie mi w brzuch jak juz..... :( da sie to jakos zmienić???

Gość lalllka
nie jesc za duzo slodycyz i cwicyzc!:) ponoc bruzh sie anjlatwiej da odchudzic...tez amm taki problem...tlusty brzuch uda i biodra a waze tylko 48kg na 172 cm...:(

Gość niebieskookaa22
każdy inaczej reaguje na chlebek biały, ja mam z koleji wzdęcia po ciemnym ;] nie jeśĆ kalafiora, groszku, kapusty, grochu... w ostrej fazie owoce tylko gotowane a jeżeli chodzi o leki, to z własnego doświadczenia powiem o ranigast, espumisan 🖐️

Gość brzucholinka
no ja postanowiłam ćwiczyć.... juz cwiczyłam dwa razy... postaram się właczyć do tego skakanke albo hula-hup . Jeszcze się zastanawiam....Od jutra postanowilłam że będe ograniczać jedzenie. Np. z normalnej porcji jedzenia z jem większą połowe..:):) Może ktoś ze mną bedzie ćwiczyć i ograniczać jedzenie?