Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mleko

Jakiemodyfikowane mleko początkowe od urodzenia jest najlepsze?

Polecane posty

mojemu dziecku pediatra przepisała nutramigen po tym jak dostał wysypkę na buzi po 1,5miesiąca po karmieniu piersią teraz ma problemy z kupką[robi twardą i przy tym płacze] a lekarz twierdzi że to nie od mleka tylko od alergii kolki też trochę ma

1. Dzieci, które od początku przyjmują Nutramigen jak najbardziej świetnie się rozwijają i chętnie go piją2. Porównywanie smaku do czegokolwiek nie ma sensu, bo dzieci mają inaczej wykształcone kubki smakowe i zwyczajnie nie czują metalicznego posmaku, którym raczy nas Nutramigen (nas - dorosłych)3. Większość dzieci spożywających Nutramigen uwielbia go4. niektóre z dzieci ciężko odzwyczaić od Nutramigenu, nie chcą jeść ani pić nic innego (to odnośnie wypowiedzi o tym jak strasznie katuje się tym mlekiem dzieci, hehe)5. Mleka modyfikowane HA to taki sam pic na wodę fotomontaż jak Nivea i Johnson z serii antyalergicznej (czyt. TYLKO Z NAPISU bo nie ma wiele wspólnego z przeciwdziałaniem wystąpieniu alergii)

moje dziecko pije chętnie nutramigen bo maluszki nie mają wyrobionego jeszcze smaku przybiera na wadze i niby jest ok ale czy to mleko działa to niewiem bo maluszek i tak ma szorstką skórę gdzieniegdzie na rączkach i plecykach ale niewiadomo jaka byłaby reakcja jakbym zmieniła mleko ale eksperymentować niebędę

Nutramigen nie ma DZIAŁAĆ, to nie jest lek, to jest preparat mlekozastępczy. Ma NIE uczulać i jego rola na tym się kończy.uczulać może szereg czynników nieżywieniowych, więc tam szukaj.

kochane kobiety,może któraś mi pomoże.dwa miesiące temu synkowi zaczeły pojawiać się plamki i krostki na buzi.na poczatku myśleliśmy że to potówki ale niestety z biegiem czasu wysypka sie nasilała więc lekarz zalecił nam mleko bebilon pepti na skazę białkową.szczęsliwa przez miesiac podawałam je synkowi w nadziei że wszystko się unormuje a tu klops.teraz synek ma ponad 3 miesiace a krostki są już na całym malenkim ciałku a na bużce pojawiły się nawet rany.wyglda to okropnie.teraz z polecenia lekarza podaje malemu nutramigen, 3 puszkę i nie wiem czy to coś da.czy moze któraś mądra mama orientuje się ile to może schodzić i czy jest wogule jakaś różnica między bebilon pepti a nutramigen?proszę o pomoc bo jestem załamana a mam wrażenie że nasz lekarz bardziej eksperymentuje na nas niż się zna.....proszę o pomoc....

kochane kobiety,może któraś mi pomoże.dwa miesiące temu synkowi zaczeły pojawiać się plamki i krostki na buzi.na poczatku myśleliśmy że to potówki ale niestety z biegiem czasu wysypka sie nasilała więc lekarz zalecił nam mleko bebilon pepti na skazę białkową.szczęsliwa przez miesiac podawałam je synkowi w nadziei że wszystko się unormuje a tu klops.teraz synek ma ponad 3 miesiace a krostki są już na całym malenkim ciałku a na bużce pojawiły się nawet rany.wyglda to okropnie.teraz z polecenia lekarza podaje malemu nutramigen, 3 puszkę i nie wiem czy to coś da.czy moze któraś mądra mama orientuje się ile to może schodzić i czy jest wogule jakaś różnica między bebilon pepti a nutramigen?proszę o pomoc bo jestem załamana a mam wrażenie że nasz lekarz bardziej eksperymentuje na nas niż się zna.....proszę o pomoc....

Gość baskao
Witam moj synek od poczatku był dokarmiany bebilon1 było super przybierał na wadze ale zaczeły sie problemy dostał chrostek jego skóra zrobiła sie szorstka i dostał kolke poszłam do dermatologa wiec zmiana mleka na pepti 1 nic nie pomogło poszłam do alergologa zmiana mleka na nutramigen super kolki mineły skóra szorstka została chrosteczki tez a jeszcze do tego nie chce go jesc mało przybiera na wadze ma skonczone dwa miesiace a przez cały dzien jak zje 400ml to sukces .wiec moje panie nie wiem co mam robic i czym go karmic zeby skóra była ładna no i przedewszystkim zeby nabierał na wadze!!pomóżcie

Gość Anna 654
Moja siostra ma niemowlaka i większość potrzebnych dla niego rzeczy zamawia przez Internet. W sklepie pod adresem www.mlekolandia.plkupuje nie tylko mleko i kaszki, ale nawet ubranka i kosmetyki. Do sklepu trafiła przez Serwis Allegro, a teraz robi zakupy już bezpośrednio na stronach firmowych sklepu.

Gość Gośka335
Ja niestety od początku nie mogłam karmić swojego Jasia piersią ponieważ nie miałam pokarmu... Na szczęście w szpitalu polecono mi mleka Humana. Z racji tego, że synek często ulewał po karmieniu zdecydowałam się na Humana AR i na prawdę muszę przyznać, że mleko to jest skuteczne. Ma bardzo dobry skład i działa tak jak trzeba. Jaś już tak nie ulewa i zajada się, aż miło popatrzeć. Warto też pamiętać, że takie mleko modyfikowane to na prawdę bezpieczna i często niezbędna opcja jeśli chodzi o karmienie dzieci!